Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 29
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: zulkis
Forum: Cats & Kittens 05-19-2011, 05:35 PM
Replies: 3
Views: 1,426
Posted By zulkis
Smile Re: Mencari Female DLH, Mix Persian 1thn ++

http://www.mudah.my/Female+Adult+DLH+Cat-9752898.htm

Kucing aku untuk di adopt.
Forum: Cats & Kittens 05-19-2011, 05:24 PM
Replies: 4
Views: 1,194
Posted By zulkis
Re: Any dlh 2 adopt? & i have dmh/dsh 4 adoption

Wah..nak adopt DLH hehe. Aku ada DLH nak di adopt tapi Calico colour (ibu kucing) tapi kalau boleh bukan free nak ditukar dengan makanan kucing Blackwood (5 kilo). Kalau ada please let me know.
Forum: Rescuers & Fosterers 04-15-2010, 01:43 PM
Replies: 32
Views: 3,657
Posted By zulkis
Re: Apa Sebabnya ... Siapa yang tahu bantu saya

Terharu saya baca apa yang pak lubis buat. Pak lubis memang orang yang cekal dan sayangkan makhluk tuhan. Semoga apa yang pak Lubis buat akan memberi rezeki lagi lebih kepada Pak Lubis pada masa akan...
Forum: Cats & Kittens 01-20-2010, 04:41 PM
Replies: 26
Views: 3,841
Posted By zulkis
Re: nak swap female DLH

Tumpang lalu...hehe

Ada sesapa ke nak tukar female DLH saya (actually dia baka exotic shorthair, female, 4 months and tortie colour) dengan munckin, american curl or mainecoon. Tak kisah female or...
Forum: Announcements, Notices and Contests 11-18-2009, 01:57 AM
Replies: 155
Views: 41,911
Posted By zulkis
Talking Re: Save Homeless Animals with your Blog!

I already add petfinder adoption pet in my blog..you all can click the blog link below

http://teratakrimbun.blogspot.com
Forum: Nightlife 10-20-2009, 01:59 PM
Replies: 11
Views: 10,539
Posted By zulkis
Re: Car Boot Sale at MAHA UPM every satruday

Azraf,

U yg datang minggu lepas ke? Hehe...so dah bukak stall dah? Alhamdulillah..teruskan bagus le orang melayu kita berniaga. Patut di sokong 100%
Forum: Cats & Kittens 10-16-2009, 03:55 PM
Replies: 5
Views: 1,093
Posted By zulkis
Re: my angel mengidam...

Bagi dia makan RC Kitten or Babycat. Sebab dalam tu ada susu bagus untuk baby dalam perut.{wink}
Forum: Rabbits 10-15-2009, 01:25 PM
Replies: 11
Views: 2,620
Posted By zulkis
Re: Any one can advice me......

Boleh bagi susu sendiri beli susu kucing kat kedai. Anak bunny senang je makan, u bagi susu sebelum pegi keje dan selepas balik keje. Itu aja coz i pernah bela baby bunny dulu. Dia mimnum susu 2 kali...
Forum: Hamsters 08-19-2009, 02:51 PM
Replies: 19
Views: 3,898
Posted By zulkis
Re: what type of hamsters do you have?

I got 1 syrian mother with 7 babies (age 4 days old)..
Forum: Rabbits 08-19-2009, 02:48 PM
Replies: 11
Views: 2,620
Posted By zulkis
Re: Any one can advice me......

Tak logik dia pregnant coz umur baru sebulan. Normally rabbit akan start mating umur 3 bulan dan ke atas. 5 bulan dia akan start beranak dan beranak (zaman produktif dia start 5 bulan).

Mungkin ko...
Forum: Nightlife 07-30-2009, 12:43 PM
Replies: 11
Views: 10,539
Posted By zulkis
Re: Car Boot Sale at MAHA UPM every satruday

Tapak MAHA ni bukan di dalam UPM. Dia kat area MArdi tu Exit 5. Kalau dari Puchong nak ke Bangi/Kajang kat tepi hiway aja dah nampak signboard. Masuk ikut situ kak.
Forum: Nightlife 07-28-2009, 03:47 PM
Replies: 11
Views: 10,539
Posted By zulkis
Re: Car Boot Sale at MAHA UPM every satruday

Yer saya bukak tiap2 hari sabtu sejak 2 minggu lepas. Tak pernah miss or tak bukak. Ada beberapa kedai jual barang antik tak silap kami 3 kedai sederet (teko2 dan pinggan porcelin, dulang ayan, teko...
Forum: Nightlife 07-28-2009, 08:58 AM
Replies: 11
Views: 10,539
Posted By zulkis
Re: Car Boot Sale at MAHA UPM every satruday

Yer sama, cuma stall barang2 antik ada lebih kurang 7 or 8 aja. Yang lelain tu jual macam2 barang, pakaian, makanan, barang am dan macam2. Datang le this weekend.

Tempat ni masih baru. Baru buka...
Forum: Nightlife 07-28-2009, 01:11 AM
Replies: 11
Views: 10,539
Posted By zulkis
Car Boot Sale at MAHA UPM every satruday

Assalamualaikum,

Jemput ke Car Boot Sale/ Flea Market yang diadakan setiap SABTU jam 4pm to 11pm bertempat di tapak expo MAHA UPM (ikut exit 5 Mardi).

Saya telah membuka stall menjual...
Forum: Cats & Kittens 07-19-2009, 12:29 AM
Replies: 51
Views: 4,296
Posted By zulkis
Re: Nice Cats, but weird owner

Wow...nice cat..where is this place?
Forum: Cats & Kittens 07-13-2009, 02:27 PM
Replies: 11
Views: 2,313
Posted By zulkis
Re: kene serang dek kucing... help...

Macam mana nak bagi kucing tak garang ek? Aku pun semalam kena gigit dengan kucing betina ni. Dia tak ngam dengan kucing aku lagi 3 tu. Aduh..dah kena kurung. kalau boleh aku takmo kurung...kesian.
...
Forum: Exotic 07-03-2009, 03:16 PM
Replies: 56
Views: 13,929
Posted By zulkis
Re: Binturong

Wow dasatnya binturong ni..banyak tul fakta yang aku tak tahu
Forum: Exotic 06-29-2009, 01:56 PM
Replies: 56
Views: 13,929
Posted By zulkis
Re: Binturong

Huh...best siot..sekali pandang macam sugar glider..comei. Yang ni anak dia umur baper bulan? Tempoh matang/dewasa plak camne? Bila start boleh ngawan? hehe..
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 06-29-2009, 08:00 AM
Replies: 13
Views: 4,156
Posted By zulkis
Re: Ferret

I heard they are stink right? How to make them tame? I really wanted to have one..
Forum: Exotic 06-29-2009, 07:49 AM
Replies: 56
Views: 13,929
Posted By zulkis
Re: Binturong

wahh..respek laa lu brader. Aku sungguh mengikuti kisah dari civet ko hilang sampai ko bela binturong ni. Seronok dengar...tapi dia makan apa yek..nak jugak tahu cara dia hidup, mengawan, berapa lama...
Forum: Small Mammals - Furry & Cute 06-23-2009, 10:27 AM
Replies: 18
Views: 11,346
Posted By zulkis
Re: Marmoset

I saw these cute creature at Macau Pet Bandar Tasik Selatan. They sell RM15k per pair. very cute la...but very very expensive..
Forum: Cats & Kittens 06-15-2009, 05:02 PM
Replies: 19
Views: 3,424
Posted By zulkis
Re: My female Norweigan Forest Cat in heat

Mak aiii...mahalnya RM180. Saya jauh di Nilai. Tak biasa dengan KL ni. Kalau takdo...takpo la...saya biorkan aja. Lagipun dia duduk dalam cage seorang diri. Tak campor kucing lain, lagipun kucing...
Forum: Cats & Kittens 06-15-2009, 04:55 PM
Replies: 19
Views: 3,424
Posted By zulkis
Re: My female Norweigan Forest Cat in heat

Tengah2 heat bleh di nueterkan ke? Kalau boleh saya buat..
Forum: Cats & Kittens 06-15-2009, 04:48 PM
Replies: 19
Views: 3,424
Posted By zulkis
My female Norweigan Forest Cat in heat

Assalamualaikum,

I have a female Norweigan Forest Cat adopted dah 2 weeks. Dah lebih kurang 4 hari dah dia memanggil2 sebab in heat. Umur lebih kurang dekat 2 tahun. Very big size. Kesian...
Forum: Cats & Kittens 06-15-2009, 04:28 PM
Replies: 14
Views: 2,155
Posted By zulkis
Re: pertanyaan-gigi kucing patah

miera,

Kawan saya kata (dia persian breeder), kucing punya gigi susu kekal sampai umur 7 bulan. Lepas tu gigi kekal tumbuh. I rasa faktor pemakan kot, RC babycat or kitten ke u bagi kucing u?...
Showing results 1 to 25 of 29

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 03:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.