Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 36
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: syidajaafar
Forum: General Discussion 10-21-2010, 01:34 PM
Replies: 15
Views: 2,983
Posted By syidajaafar
Re: Cat Suckling Study Psychological Effects

and they have wands too hehehe...{good}

...so much for the imagination...{shy}
Forum: General Discussion 10-21-2010, 10:27 AM
Replies: 15
Views: 2,983
Posted By syidajaafar
Re: Cat Suckling Study Psychological Effects

Syida masa dulu2 zaman muda2 remaja {grin} pun ada sekor kucing yg suka sangat suckle kat baju sampai basah2 dan koyak2 macam baju furkids gak, memang rescue dari kecik, kecik2 dah hilang ibu so i...
Forum: Health, Disease & Diet 09-23-2010, 03:41 PM
Replies: 13
Views: 3,127
Posted By syidajaafar
Re: Where to get RC Recovery RS?

Sori tuan tanah,off topic kejap.

Dulu Syida punya kucing pun kena jaundice, and atas nasihat seorg kawan, Syida bagi dia minum susu kambing, sikit2 je setiap kali, tak payah banyak2 sangat, klu...
Forum: Health, Disease & Diet 09-21-2010, 09:13 AM
Replies: 2
Views: 2,736
Posted By syidajaafar
Re: Canine Jaundice

Hello.

Since i can't help you in taking care of Dana, i wanna try helping you in another way.

Let me share with you my experience in curing my cat's jaundice. But I don't know if it's gonna...
Forum: Cats & Kittens 09-02-2010, 02:37 PM
Replies: 3
Views: 1,656
Posted By syidajaafar
Bersin.

Hi...sebenarnya syida cuba untuk biarkan perkara ni setel sendiri, tapi bila dah lama2 ni naik risau pulak.

Syida baru je tiga minggu lepas bawak anak2 bulus pegi 2nd vaksin diorg, masa 1st vaksin...
Forum: Coffee Room 09-02-2010, 02:22 PM
Replies: 15
Views: 4,110
Posted By syidajaafar
Re: Who will take care of your pet during the upcoming Raya holiday?

How i wish boleh mintak tolong jiran2 tolong tengok2kan kucing, i prefer tinggalkan diorg kat rumah aje, at least they are familiar with the surroundings, cuma rindukan tuan je laa. Tapi takleh laa...
Forum: Coffee Room 09-02-2010, 01:33 PM
Replies: 28
Views: 6,228
Posted By syidajaafar
Re: Edu: Any TESLians out there? :D

[QUOTE=rawr2buny;88183]Ohh meaning the place for TESL foundation ade 3? Say if I have to take the foundation, die bagi tempat randomly ke?[QUOTE]

Yup, tempat akan diberi randomly, but you don't...
Forum: Health, Disease & Diet 09-01-2010, 04:19 PM
Replies: 170
Views: 41,041
Posted By syidajaafar
Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

{shy}{shy}{shy}{shy}{shy}{shy}{shy}{shy}

Takpun i tinggalkan dia aje kat vet tu kan dalam sehari dua. Pastu baru bawak balik. klu my dad tny mana dia, cakap je lah "Entah, dia keluar carik makwe...
Forum: SPCA 09-01-2010, 04:11 PM
Replies: 28
Views: 8,371
Posted By syidajaafar
Re: Kittens: Hand over to SPCA or rehome them myself?

Furkids kijamnya...nak lelong anak org kat mudah.com huhu! jahat!{cry}{cry}{cry}
Forum: SPCA 09-01-2010, 01:04 PM
Replies: 28
Views: 8,371
Posted By syidajaafar
Re: Kittens: Hand over to SPCA or rehome them myself?

Furkids, nanti kalau i mati, u amik ye anak2 i bela. I trust no one else.{grin}

Tapi i takut u pening kepala pulak, anak2 i kan complicated budak2nya hehehe{shy}





Memang i selalu...
Forum: Health, Disease & Diet 09-01-2010, 12:55 PM
Replies: 170
Views: 41,041
Posted By syidajaafar
Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

Ohh bgitukah..but my baby boy punya mcm kecik aje, skali pandang mcm petpet girl pulak, betul tak tipu{scared}. or mungkinkah kerana the previous owner zasss dia cepat sgt (3months old), tak sempat...
Forum: SPCA 09-01-2010, 12:02 PM
Replies: 28
Views: 8,371
Posted By syidajaafar
Re: Kittens: Hand over to SPCA or rehome them myself?

Yup! Will do that as soon as i get back to my kampung and culik my family's male cat and off we go for zasssssssss! (my parents are old fashioned, if you understand what i mean {sweat})

It's not...
Forum: Health, Disease & Diet 09-01-2010, 11:52 AM
Replies: 170
Views: 41,041
Posted By syidajaafar
Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

My family's two DLHs (bela dr stray je diorang ni, sampai jadik cantik and gomuk2) my mom kat kampong tu kasik makan and lepas je diorg kat luar. Mereka tak dineuter pun (my mom and dad tak kasi and...
Forum: SPCA 09-01-2010, 11:08 AM
Replies: 28
Views: 8,371
Posted By syidajaafar
Re: Kittens: Hand over to SPCA or rehome them myself?

Oh Furkids...do you really have to?

So, so, so sad now{cry}{cry}{cry}{cry}{cry}{cry}
Forum: Coffee Room 09-01-2010, 11:06 AM
Replies: 28
Views: 6,228
Posted By syidajaafar
Re: Edu: Any TESLians out there? :D

You don't have to do your foundation if you already have a diploma. So it's going to be 4 years for you then. You won't miss much actually, because in your degree years everything will be taught...
Forum: Coffee Room 08-31-2010, 11:38 PM
Replies: 28
Views: 6,228
Posted By syidajaafar
Re: Edu: Any TESLians out there? :D

TESLian in da house!!!!!!!!

B.Ed TESL (Hons.) 2007
Universiti Teknologi Mara

Wahwahwahwah seharian tak jenguk, tup2 dah ada thread untuk TESLians dan dah meriah pulak tu!!!{good} Huhu daku...
Forum: Cats & Kittens 08-31-2010, 01:15 AM
Replies: 33
Views: 3,833
Posted By syidajaafar
Re: Can secondary students be good pet owners?

Haha. marilah kita beramai2 lari keluar dari tajuk hehehe...

Ramai jugak cikgu2 TESL kt sini rupanya ye. Bolehlah kita buat persatuan..hehe{shy}

To rawr2buny, you are always welcomed to join...
Forum: Cats & Kittens 08-31-2010, 12:34 AM
Replies: 33
Views: 3,833
Posted By syidajaafar
Re: Can secondary students be good pet owners?

Emm so far dah dua tahun setengah keje sini, campur setahun masa buat pre degree dah tiga tahun setengah laa kat sini rasa2nya tak best kot Kuantan ni. bosan, and everything is MAHAL termasuk food,...
Forum: Cats & Kittens 08-30-2010, 05:04 PM
Replies: 33
Views: 3,833
Posted By syidajaafar
Re: Can secondary students be good pet owners?

Teaching?? Ohhh bakal cikgu rupanya? from where? UiTM? Maktab?

I'm also teaching at one of the colleges here in Kuantan and here at the hostels many students feed the stray cats and i encourage...
Forum: Cats & Kittens 08-30-2010, 03:41 PM
Replies: 33
Views: 3,833
Posted By syidajaafar
Re: Can secondary students be good pet owners?

I also didn't know...{cry}{cry}{cry}

Thank God i manage to adopt my Momok before that thing ever happen to him...

Oh so sad. *Hug Odie Becky Putih too*{cry}{cry}{cry}{cry}
Forum: Cats & Kittens 08-30-2010, 02:04 PM
Replies: 25
Views: 13,150
Posted By syidajaafar
Re: Nak bawa kucing travel

Hehe itulah pasal, anak2 syida ni special betul, dah banyak jaga strays dan kucing2 kampong selama ni takde hal pun! rilek je diorg sume. ni kalau salah sikit, habislah! nak bwk travel ni pun takut2...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-30-2010, 01:54 PM
Replies: 109
Views: 10,821
Posted By syidajaafar
Re: Let's help Egeh :)

Tu lah, jadik geram sangat2 membacanya, kalau betul2 sayang, takdenye senang2 kita nak tinggalkan dia camtu aje! kat tempat camtu lak tu! ni mesti kes dah bosan+tak larat nak jaga lagi tu pasal...
Forum: Rescuers & Fosterers 08-30-2010, 01:50 PM
Replies: 109
Views: 10,821
Posted By syidajaafar
Re: Let's help Egeh :)

Kesiannya...wish i could help. Apa nak buat, dah duduk jauh {cry} Kalau tak boleh aje support transportation ke apa ke huhu.
Forum: Cats & Kittens 08-30-2010, 01:31 PM
Replies: 25
Views: 13,150
Posted By syidajaafar
Re: Nak bawa kucing travel

Hehehe takpe bila Furkids dah mati kena tembak boleh laa kitorg catnap anak2 bulus beliau hehehe {shy}

Berkenaan makanan dan supplement, meh Syida ceritakan dengan lengkap apa dan kenapa Syida...
Forum: Cats & Kittens 08-30-2010, 11:26 AM
Replies: 25
Views: 13,150
Posted By syidajaafar
Re: Nak bawa kucing travel

Huh! Kalau kucing2 Syida tu, si abang nya ok, tapi si adik tu (gambar dalam avatar) adalah seorang yang sgt hyperactive, kalau letak dalam satu carrier, si abang yang ok tu terus stress jadinya sebab...
Showing results 1 to 25 of 36

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 08:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.