Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 33
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: chibimoruku
Forum: Cats & Kittens 05-06-2010, 05:09 PM
Replies: 36
Views: 16,130
Posted By chibimoruku
Re: Kad Pengenalan Haiwan-Kucing,Anjing,Kuda

nak buat!! tapi kucen gemok sgt so kene tgu bf balik KL baru boleh pergi kot, tu pun sian tgk die senget2 bawak carrier {sweat}

tadi call klinik, die cakap sabtu ahad tak bukak {scared} kene amik...
Forum: Coffee Room 12-16-2009, 10:32 AM
Replies: 63
Views: 6,377
Posted By chibimoruku
Re: susahnya nak cari housemate yang petslover ni...

tu la, i don't mind if nak jimat, tp kesian la, if kutu dh penuh satu badan, tgk derang dok garu2, tak sampai hati and nak pegang pun fikir 2 kali. {sweat}
Forum: Health, Disease & Diet 12-16-2009, 10:29 AM
Replies: 25
Views: 6,508
Posted By chibimoruku
Re: About Cats Gum And Teeth care

kat pet lovers centre, die ade kat sunway pyramid and kat ikano, tak perasan la plak kedai lain ade tak, botol kecik tu 10.90, kalau besau rm22+ tak silap.

my cat tade problem tar tar tp saje je...
Forum: Health, Disease & Diet 12-14-2009, 10:46 PM
Replies: 25
Views: 6,508
Posted By chibimoruku
Re: About Cats Gum And Teeth care

this is the liquid i was telling you abt {happy}
Forum: Health, Disease & Diet 12-14-2009, 03:29 PM
Replies: 25
Views: 6,508
Posted By chibimoruku
Re: About Cats Gum And Teeth care

ade pernah try satu liquid ni tak? die prevent tar tar build up and gingervitis, kat pet shop ade, kaler hijau/biru. the ingredients ade peroxide (but kurang dr ubat gigi kite){happy} i try pakai...
Forum: Health, Disease & Diet 12-14-2009, 03:26 PM
Replies: 170
Views: 40,424
Posted By chibimoruku
Re: Kembiri Kucing Kat Klinik Kembiri

@ kak june- jantan kene RM40 kan? mcm dlm website la tp i kene RM50 sbb jr gemok so die kate kene bg bius lebih{sweat} haha

i still remembered time jr dulu, sejam lebih je buat. sbb kteorg no 2...
Forum: Coffee Room 12-10-2009, 01:55 PM
Replies: 63
Views: 6,377
Posted By chibimoruku
Re: susahnya nak cari housemate yang petslover ni...

{sweat} kesiannye tp insyallah lame2 ur mrs akan ok kot, my bf dulu mati2 tak bg i bela kucen. My mum pun, tapi lama2 die syg, siap boleh jd topic nk borak lg ngan org{shy} i think u just have ti...
Forum: Coffee Room 12-09-2009, 03:28 PM
Replies: 63
Views: 6,377
Posted By chibimoruku
Re: susahnya nak cari housemate yang petslover ni...

i mmg suka kucing but last time i sewa satu rumah ni, mula2 dtg die ckp kucing dok dlm bilik so i ok, ade 4 ekor. then after few weeks baru la the truth came out, die bia je kucin lari2 satu rumah....
Forum: Cats & Kittens 10-20-2009, 06:19 PM
Replies: 4
Views: 1,172
Posted By chibimoruku
Re: dah kasi tp gatal, is it possible?

panjang tu{scared}

@fareen- i pena dgr pasal dat product, u pena gune ke? does it worked?{happy}

tu la nak zass boo tapi... tak tau kenapa mcm sayang and kalau la nak cucu nanti {scared} (ceh...
Forum: Cats & Kittens 10-20-2009, 05:05 PM
Replies: 4
Views: 1,172
Posted By chibimoruku
Smile dah kasi tp gatal, is it possible?

my tomcat dh di zass early this year kat klinik kembiri...

(nota selingan) after few months bawak g vet sbb die ade fungus, vet tanye tak nak castrate ke, so i said dh buat, she looked at junior's...
Forum: Health, Disease & Diet 10-12-2009, 02:42 PM
Replies: 56
Views: 11,479
Posted By chibimoruku
Re: [Dagu Berkarat] Feline Acne, "Kitty Acne"...

thanks for the thread! i have two cats i.e. boo and junior, since boo's chin is yellow/orange in colour i didn't notice the dirt. Plus i've seen pictures of feline acne and i thought it would be...
Forum: Cats & Kittens 10-09-2009, 05:11 PM
Replies: 51
Views: 6,545
Posted By chibimoruku
Re: Ni kucing jenis ape ye?org baru kat sini

owh same mcm i!{cry}{cry} tu allergy kot, sbb dander dari bulu dieorg

my doctor bg i antihistamine, ade yg makan hari2 or kalo teruk sgt makan sebiji.

die suggest mandi kan the cats every...
Forum: Cats & Kittens 10-01-2009, 05:32 PM
Replies: 84
Views: 21,482
Posted By chibimoruku
Re: Macam mana nak bg meow gemok??

{happy} sebelum ni i ingat lg mahal d kibbles lagi baik utk kucen (sbb byk nutrients etc) so among brands yang i pakai are RC, Science Plan and Iams.

and then i bagi fancy feast almost everyday......
Forum: Cats & Kittens 10-01-2009, 05:20 PM
Replies: 10
Views: 1,483
Posted By chibimoruku
Re: nuneng dah hilang :(

kesiannya{sick} i can only imagine ur sadness... die dalam cage kan? nape leh ilang plak?

yes i agree try taruk poster and offer rewards, insyallah kalau nasib baik maybe ade org ternampak ke...
...
Forum: Cats & Kittens 10-01-2009, 05:15 PM
Replies: 2
Views: 1,769
Posted By chibimoruku
Thumbs up Cheap Fancy Feast! @ PLC

{good}{good}

smlm i pergi sunway pyramid jalan2 and masuk pet lovers centre, sekali for card member ade discount for fancy feast!! RM 3.15!!!{grin}

terkejut jugak coz selama beli (dari harga...
Forum: Cat DIY 06-15-2009, 02:56 PM
Replies: 529
Views: 178,233
Posted By chibimoruku
Smile Re: DIY Cat Product

lawanye... suke sgt tgk korang buat tp tak creative aaa{cry}{sweat}{scared}

hehe tade yg nak wat bisnes ke?jual DIY cat stuffs? mest i akan rajin membeli{happy}{shy}

ade gak ckp ngan bf soh...
Forum: Cats & Kittens 06-15-2009, 02:01 PM
Replies: 325
Views: 58,390
Posted By chibimoruku
Re: Cat Litter (Pasir kucing)

ooh i pena bace in someone's blog die pakai arms and hammer nye baking soda, so i jumpe kat giant and beli, haha tade effect la{scared}{sweat} mayb salah taruk kot(or maybe dah sampai mase nak kene...
Forum: Cats & Kittens 06-15-2009, 01:51 PM
Replies: 14
Views: 2,082
Posted By chibimoruku
Re: pertanyaan

{cry2}{cry2}{angry}OMG tak tau la plak camtu, i mmg takkan beli kucen coz my principle is byk yg perlukan TLC kite so either amik kwn nye or g SPCA{happy} my opinion la... but if yg rare mmg la kene...
Forum: Cats & Kittens 06-12-2009, 05:57 PM
Replies: 538
Views: 51,211
Posted By chibimoruku
Re: dah mandi kucen ke belom ?

sebelum ni mandikan kucen tak pena pakai hair dryer sbb dgr bunyik vacuum pun dh lari mcm nampak antu (dh la gemok so nk tergolek sbb lantai licin{sweat}) haha and dgn rela hati masuk dlm cage k...
...
Forum: Cats & Kittens 06-12-2009, 05:43 PM
Replies: 14
Views: 2,082
Posted By chibimoruku
Re: pertanyaan

OOO tak silap because die mintak duit dulu which is a big no-no{sick}{cry2}

tapi kan i ade deal ngan one person ni kat M*d*ah.com.my and name die g*ary gak and he sold me a 3 tier cage for RM 300,...
Forum: Cats & Kittens 06-05-2009, 05:09 PM
Replies: 325
Views: 58,390
Posted By chibimoruku
Talking Re: Cat Litter (Pasir kucing)

ade one thread yang cite pasal cat litter gak but i can't remember which forum/thread (kat kitten.com ke){cry}{sweat}

dieorg sume recommend OKO PLUS yang hanya jual kat PETS Wonderland je, harga...
Forum: Cats & Kittens 06-05-2009, 04:53 PM
Replies: 100
Views: 34,718
Posted By chibimoruku
Re: which one is better....klinik kerajaan or klinik swasta 4 pet?

kat kota damansara de private clinic tapi mahal and doctor die agak tak best aaa =) i pun duduk kat situ gak tp i travel g shah alam sbb murah =)
Forum: World Wide Fund (WWF) 06-04-2009, 05:47 PM
Replies: 34
Views: 9,492
Posted By chibimoruku
Talking Re: WWF - Save Turtles with Just One Signature

i signed up both already!{happy}{muacks} and the best part abt the digi's site is that u can choose ur organisation and if u have more than one emails, u can vote more than once! i voted for SPCA and...
Forum: Cats & Kittens 05-28-2009, 02:09 PM
Replies: 80
Views: 6,359
Posted By chibimoruku
Re: i am new..nana xgemuk2..

serious{scared} nasib baik tak g lg pun{sweat} keji la vet tu..tak bgtau pun{sick}

tu la pelik, byk ke cacing sampai every 3 months kene g kan{sick} pdhal kaki tak cecah tanah pun, cecah lantai...
Forum: Pet Food 05-28-2009, 02:05 PM
Replies: 7,614
Views: 625,561
Posted By chibimoruku
Re: Blackwood

hahahaha bagus2{happy} i beli yg kecik dulu then tgk reaction dieorg.. if tak suke bagi kat stray{high} gemok la mereka nnt{shy}{shy}{grin}
Showing results 1 to 25 of 33

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 02:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.