Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 27
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: jamal
Forum: Health, Disease & Diet 01-20-2010, 11:47 PM
Replies: 67
Views: 51,498
Posted By jamal
Re: makanan kucing mane yang bagus untuk kitten?

iye lah....sekor dua tu sesuai sangatlah RC. walaupun mahal, tapi boleh tahan lama jugak....berbaloi-baloi.
Lagipun setahu saya lah,kalau tak silap lah, RC babycat-34 mempunyai saiz kibles terkecil....
Forum: Health, Disease & Diet 01-20-2010, 06:06 PM
Replies: 67
Views: 51,498
Posted By jamal
Re: makanan kucing mane yang bagus untuk kitten?

encik, kalau nak bagi friskies/whiskes pun ok....ada jual yg kitten punya. kalau pergi tesco ada banyak stok. bagi yg kurang fulus tu ok jugak.
bergantung la pada baget....dan bilangan kucing...
Forum: Health, Disease & Diet 01-14-2010, 02:50 PM
Replies: 34
Views: 5,590
Posted By jamal
Re: Flea problem [1 month old kitten] Please help!

ic..ok...but dont wait too long lah, cepat2 hantar vet. flea cepat membiak. takut nanti kucing lain pun akan kena.
Forum: Health, Disease & Diet 01-13-2010, 08:47 PM
Replies: 34
Views: 5,590
Posted By jamal
Re: Flea problem [1 month old kitten] Please help!

i got same exp. i sent my furkid to the vet in tmn segar. they did the same way...spray frontline on them. since that day i get one to get ready for the unexpected enemy. like what akak felix...
Forum: Cats & Kittens 01-13-2010, 08:29 PM
Replies: 6
Views: 1,442
Posted By jamal
Re: when is the best time to start feeding kitten

[QUOTE=fazwan83;74907]hello semua...
i'm a new joiner here.....just nak mintak advice utk all senior2.. bile waktu yg terbaik nak feed kitten..my cat sekarang nie tengah mengandung..last year die...
Forum: Cats & Kittens 12-19-2009, 10:01 PM
Replies: 8
Views: 2,148
Posted By jamal
Re: How to feed your kitten a milk?

tapi yang lucu tu bila masing2 dah pandai makan kibles...bila i bagi susu botol habis putus puting susu botol digigitnya{shy}{shy}
Forum: Cats & Kittens 12-19-2009, 07:48 PM
Replies: 8
Views: 2,148
Posted By jamal
Re: How to feed your kitten a milk?

Saya pun nak kongsi pengalaman saya kepada anda semua. Memandangkan kucing saya tak pernah cukup susu, saya terpaksa beri susu tambahan kepada anak2 yg baru lahir. selalunya susu ibu mereka hanya...
Forum: Hall of Shame 07-14-2009, 02:50 AM
Replies: 7
Views: 2,251
Posted By jamal
Re: South Korean People !!

Harap- harap orang makan orang tidak wujud lagi di dunia ini.......kalau dulu pernah dengar kat Amazon sana.....ada. What they call.....Cannibal
Forum: Hall of Shame 07-14-2009, 02:46 AM
Replies: 7
Views: 2,251
Posted By jamal
Re: South Korean People !!

Very very sad to see.....OMG!!!!!
i believe its happend around the world..and this is one of example.
how sad.......tak tengok tak pe....dah tengok kesian sangat.
Forum: Pet Shops & Services 07-11-2009, 01:55 AM
Replies: 1,829
Views: 164,372
Posted By jamal
Re: Pakcu usual pet shop

Insyallah....sehari dua kot pegi la sana....kena tunggu pak danny off day. I naik moto jer kalau g sana bawa 25kg.....emmm kat roundabord seksyen 15 tu dah tinggal guni lah jawabnyer.....
Forum: Pet Shops & Services 07-11-2009, 01:22 AM
Replies: 1,829
Views: 164,372
Posted By jamal
Re: Pakcu usual pet shop

Pak cu....nak tanya lah, pasir katty cat tu yang kasar ada ker?{happy}
hari tu punya halus ...pun dah nak abis dah ni....tahan lama jugak. Lebih 2 minggu untuk pek 25kg.{good}{good}

Paham jer la...
Forum: Pet Shops & Services 06-22-2009, 07:31 PM
Replies: 1,829
Views: 164,372
Posted By jamal
Re: Pakcu usual pet shop

I rasa orang ramai akan dapat bezakan antara pemilik kedai yang pet lover dengan yang bukan pet lover kan? Pet lover akan pastikan haiwan di bawah jagaannya selesa, sihat dan yang paling penting dia...
Forum: Pet Shops & Services 06-22-2009, 05:59 PM
Replies: 1,829
Views: 164,372
Posted By jamal
Re: Pakcu usual pet shop

macam i.....tak kisah sangat kedai tu macam mana sekalipun.....kalau kedai tu bersih ,kemas and stuff ok itu pakej yang bagus. Janji apa yang i nak cari ade kat kedai tu most importent. i bukan nak...
Forum: Hall of Shame 06-22-2009, 05:33 PM
Replies: 40
Views: 6,347
Posted By jamal
Re: Noise pollution at night

Susah jugak kalau ada jiran yang tak ada semangat kejiranan. Apabila kita tegur, dia menyalak pulak dah sama macam anjing dia. Like owner like dog.
Orang macam ni kalau pindah tempat lain pun akan...
Forum: Pet Shops & Services 06-22-2009, 05:09 PM
Replies: 1,829
Views: 164,372
Posted By jamal
Re: Pakcu usual pet shop

Baru tadi Pak Danny and I went to Pak Cu's Shop. That is the first time u know.
The Petshop is very good for me.....kondisi kedai ok....bersih, layanan pak cu yang ceria. stuff pun ok ok. ...
Forum: Hall of Shame 06-19-2009, 11:17 PM
Replies: 273
Views: 67,210
Posted By jamal
Re: Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop

since u had too many petshop listed as BYB/kitty mill, how dare u said to me u dont have any unBYB petshop? white list one.......if i do what u have done such as black list and boycod the shop.....i...
Forum: Hall of Shame 06-19-2009, 10:46 PM
Replies: 273
Views: 67,210
Posted By jamal
Re: Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop

ok....so now please write down to me the list of pet shop name who do not support or not a BYB. just for reference thanks
Forum: Hall of Shame 06-19-2009, 09:21 PM
Replies: 273
Views: 67,210
Posted By jamal
Re: Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop

Haaa ada lagi satu ni.......mengenai bertambahnyer bilangan kucing terbiar ni...............nak tanya all of you, kalau Zaman dahulu bolehlah dikatakan serba kurang....jalan raya pun kereta kurang,...
Forum: Hall of Shame 06-19-2009, 07:47 PM
Replies: 273
Views: 67,210
Posted By jamal
Re: Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop

Saya nak Tegas keras disini......dengar betul- betul!!!!!!!
saya tak sokong BYB dan Tak jugak perangi mereka. Becouse of keberlambakkan kucing-kucing terbiar sebenarnyer bukan lah daripada BYB...
Forum: Pet Shops & Services 06-19-2009, 03:01 AM
Replies: 1,829
Views: 164,372
Posted By jamal
Re: Pakcu usual pet shop

saya suka tengok kengkawan maju.......tak ramai orang kite yang ceburi perniagaan nie. harapan semoga bertambah maju and happy selalu. Saya ngan pak danny lum lg sampai sana tengok la suk lusa he he...
Forum: Hall of Shame 06-17-2009, 11:54 PM
Replies: 273
Views: 67,210
Posted By jamal
Re: Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop

Ish...Ish...Ish....Pak danny oooi kalaulah betul- betul terjadi bagai dikata,amboi malunyer muka . Kalaulah i ni ditempat breder tu OH MY GOD so shame....i don't know where else should i put my face...
Forum: Hall of Shame 06-17-2009, 07:11 PM
Replies: 273
Views: 67,210
Posted By jamal
Talking Re: Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop

Saya suka dengar soalan nombor 1 dan nombor 2......
sama samalah fikirkan yer........a)boleh jadi ada, b)boleh jadi tidak. Yang b) tu yang betul2 pure,tulus ikhlas dan tak mengejar...
Forum: Pet Shops & Services 06-17-2009, 12:53 AM
Replies: 66
Views: 14,126
Posted By jamal
Re: Pakcu Usual Pet Shop

Bercakaran nampaknyer orang-orangan kat forum ni.......macam pernah berlaku kat kiten.com.my plak......
Pak danny jugak yang aku bangga.....no.1. Dia already got 15 cats dan tak pernah pun nak jual...
Forum: Member Introductions 10-20-2008, 02:36 PM
Replies: 11
Views: 1,713
Posted By jamal
Re: Hai everybody...........

thanks....ive learned more things and i think it was enough....but i tak sangka i have lots more to learn. and i hope i'll get it in this petfinder.
bersatu teguh bercerai roboh
Forum: Member Introductions 10-20-2008, 02:30 PM
Replies: 11
Views: 1,713
Posted By jamal
Re: Hai everybody...........

thanks zee for your pink carpet. see..now i m walking on that carpet, tap...tap.... taaa daaaa. Nice to know you.....{happy}{victory}
Showing results 1 to 25 of 27

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 01:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.