Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 145
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: Lionking
Forum: Vets & Docs Reviews 02-10-2011, 05:30 PM
Replies: 231
Views: 127,120
Posted By Lionking
Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

u should try bg dia wetfood such as avoderm, evo etc. wetfood leh naikkan selera kucg sbb baunya kucg suka. Sediakan susu yg lactose free. Then kibbles food bagi yang kitten punya. Dia perlukan...
Forum: Training & Behavioral Issues 09-17-2010, 05:32 PM
Replies: 39
Views: 8,433
Posted By Lionking
Re: Sapa2 yang berpengalaman dgn BSH x?boleh kongsi?because i think im losing my mind with her!

Hye!! saya ada 8 ekor kucing, 6 ekor DLH, sekor persian, sekor DMH. Saya pun ada masalah macam tedi jugak, but maybe kurang serius berbanding tedi. 2 bulan lepas saya ada beli sekor persian ni, mmg...
Forum: Hall of Shame 08-26-2010, 12:12 AM
Replies: 37
Views: 15,607
Posted By Lionking
Re: petshop di kajang terlalu teruk

betol2 mengadap impian indah tu, dekat dengan 7eleven. Saya tak pernah tengok belakang kedai tu, memang suasana kedai tak macam kat cawangan bangi or putrajaya, maybe sebab sales kat situ kurang and...
Forum: Hall of Shame 08-25-2010, 08:07 PM
Replies: 37
Views: 15,607
Posted By Lionking
Re: petshop di kajang terlalu teruk

bukan dr.pet sbb dah xda dh petshop ni. Yang ada kat saujana impian sekarang mesra petshop sahaja. Memang ada beberapa cawangan lagi, tapi cawangan di bangi dan putrajaya rasanya takda masalah macam...
Forum: Hall of Shame 07-22-2010, 02:14 PM
Replies: 186
Views: 23,413
Posted By Lionking
Re: Resolution of Dispute - Dear Fluffy

opsss..sorry for being wrong{sweat}...whatever it is, u let go fluffy eventhough she's in a bad shape, pity fluffy, what ever reason, if u truly a cat lover, u must not release fluffy until she is...
Forum: Hall of Shame 07-22-2010, 01:47 PM
Replies: 186
Views: 23,413
Posted By Lionking
Re: Resolution of Dispute - Dear Fluffy

woww..finally this is the cause..radhamy x puas hati sebab luvnett x bagi anak fluffy..i guess if luvnett let go to radhamy 1 of fluffy kitz, mesti dia akan mintak yg female, i guess la..for future...
Forum: Hall of Shame 07-22-2010, 01:35 PM
Replies: 186
Views: 23,413
Posted By Lionking
Re: Resolution of Dispute - Dear Fluffy

I agree!! thats what im thinking kak hani,{scared}
Forum: Events 06-29-2010, 01:00 PM
Replies: 21
Views: 4,389
Posted By Lionking
Re: Who went to the Pet World yesterday?

dh xda eh bwh umur, bgusla..dlu sy dtg ada, maybe ada byk problem kot, micheal pun hati2 plih breeder...{victory}

kak hani..kt profile sy kt pf listing ada kitten bru..hee, name dastan{shy}
Forum: Events 06-29-2010, 12:21 PM
Replies: 21
Views: 4,389
Posted By Lionking
Re: Who went to the Pet World yesterday?

[QUOTE=Halim66;83690]Yup, u're rite dude... i did asked him 2 months old is a bit too early. In fact anak kucing yg anak i nak tu pun i terkejut masa pegang tu, TERLALU RINGAN!! tapi sebab bulu...
Forum: Events 06-28-2010, 10:49 PM
Replies: 21
Views: 4,389
Posted By Lionking
Re: Who went to the Pet World yesterday?

that is micheal shop..dun worry..u pegi kedai dia, byk lg kitten comel..tp hati2 yer..byk jgk kitten yg blum ckup umur kt situ, takut terlalu kecil n xdpt nk survive..tp kt situ pasir kucg...
Forum: Health, Disease & Diet 06-22-2010, 03:23 PM
Replies: 52
Views: 33,773
Posted By Lionking
Re: bagaimana cara terbaik nak cuci telinga kucing ...?

earmites tu kutu telinga..hehe..ckp bro FK mmg btol...kita kt cni bleh kongsi pgalaman dan nasihat..but..mcm sy ckp td better jumpa vet utk maklumat yg lebih tepat dan utk dapatkan...
Forum: Health, Disease & Diet 06-22-2010, 02:25 PM
Replies: 52
Views: 33,773
Posted By Lionking
Re: bagaimana cara terbaik nak cuci telinga kucing ...?

haa..sy slalu g mesra petshop..murah je kalu cuci tlinge..masa 1st time kucg sy ada earmites, sy bwk kt situ la..free jek,hehe{grin}..tp x silap ada akak keje situ ckp cuci tlinga rm8 je..kalo x...
Forum: Health, Disease & Diet 06-22-2010, 02:00 PM
Replies: 52
Views: 33,773
Posted By Lionking
Re: bagaimana cara terbaik nak cuci telinga kucing ...?

maybe ada ear mites kot..earmites mmg cpt membiak.. bulus2 sy, sy wat mcm ni..pkai cotton bud yg khas utk cuci telinga kucg, cuci dengan ear cleaner liquid, ada jual kt petshop..bile cuci dgn cotton...
Forum: Cats & Kittens 06-10-2010, 02:41 PM
Replies: 50
Views: 51,948
Posted By Lionking
Re: Gemukkan Kucing

rasenye ahnhan maksudkan RC kitten persian 32, mmg khas utk kitten persian hehe..mmg no kod same ngan RC fit32 :)
Forum: Training & Behavioral Issues 05-12-2010, 10:21 AM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

haha..comel2, nnt dh bsr lg musti bertambah comel,haha{victory}
Forum: Training & Behavioral Issues 05-12-2010, 12:29 AM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

waa...bgus2! nnt post la pic,tringin nak tgk,haha...so xyah risau lg la{grin}
Forum: Training & Behavioral Issues 05-11-2010, 10:16 PM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

a'ah..terlupa plak kt tuan tanah..hehe..sori yer tuan tanah..{shy}
kite tunggu progress tuan tanah{wink}
Forum: Training & Behavioral Issues 05-11-2010, 09:58 PM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

haha..ok la tu..musti comel nnt kn bambino tu, t update la pic dia, ske sgt ngan classic tabby nih..:)
Forum: Training & Behavioral Issues 05-11-2010, 09:45 PM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

i rekemen kasi mkn kibbles RC kitten 36 for penghadaman yg lebih baik,hee..{cool}
kitten punye perot sgt sensitif so bleh jd sbb mkanannye ataupun ada supplement yg perut dia xleh nk accept, tu yg...
Forum: Training & Behavioral Issues 05-11-2010, 09:31 PM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

erm..xlembek la plak..maybe sbb i gaulkan ngan kibbles skali kot..xtau la kan, tp ok je la pulak, poo dia mmg bau lebih sket la tp no problem pn..u try dlu fancy feast tu gaulkan ngan kibbles tgk...
Forum: Training & Behavioral Issues 05-11-2010, 08:16 PM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

ikut pengalaman saya, kucg yg sgt kurus elok kasi mkn wetfood, kasi yg berkhasiat punye, campurkan skali ngan kibbles, so nnt dia biasala ngan kibbles..dgn ayam rebus pun bleh, kucg saya yg bee tu...
Forum: Training & Behavioral Issues 05-11-2010, 03:56 PM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

yup..hehe..kucg sy ada 2ekor yg sgt suke ayam..kcuali Lula,lula ske mkan rc33 jer,yg lain dia x jamah lgsg, wetfood dia xnah mkn lgsg..pelik jgk..{ohmygod}
Forum: Training & Behavioral Issues 05-11-2010, 03:40 PM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

gaulkan skali..jgn la pitam, kitten sy tu sblm sy amek dia mmg x pnah mkn kibbles sbb owner lama dia xreti pasal mkanan ni, so sjak ibu dia mgandungkan dia n smpi lpas lahir n dh leh mkn mmg owner...
Forum: Training & Behavioral Issues 05-11-2010, 03:12 PM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

yup!!!hee, org yg same la..haha..nk tukar username kt forum ni xleh tkr la plak..hehe

anyway..luvnett kata kasik ayam rebus pun bgus jgk,kasi rebus dada ayam dgn kaki ayam skali, tp kaki ayam tu x...
Forum: Training & Behavioral Issues 05-11-2010, 02:51 PM
Replies: 65
Views: 15,054
Posted By Lionking
Re: IAMS Kitten::My kitten dah kurang makan.. Kenapa yer?

haaa..tu la..seeloknye jgn kasik whiskas, tmbah lg kucg persian..kitten lak tu..kalu nk bg wetfood kasi yg berkhasiat punye mcm rc wetfood ke, evo ke, avoderm ke..kitten saya pun ske gak mkn wetfood...
Showing results 1 to 25 of 145

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 08:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.