Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 32
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: irwan
Forum: Cats & Kittens 08-10-2011, 02:41 PM
Replies: 4
Views: 2,417
Posted By irwan
Re: CFA Certificates - Berapa lama untuk Proses?

Actually saya beli ni pun drpd very well known cattery juga tp tak sangka layanan kurang memuaskan (or teruk) macam tu.{scared}

Tak dinafikan memang saya naif sangat tentang perihal "BREEDER" yg...
Forum: Cats & Kittens 08-04-2011, 08:47 PM
Replies: 4
Views: 2,417
Posted By irwan
Exclamation Re: CFA Certificates - Berapa lama untuk Proses?

Kasih sayang ku membawa ke syurga... setakat p sarawak tuh balik hari pun boleh... EH! {shy}{shy}{shy} Kang kena band plak aku kat sini over sangat... {shy}{shy}
Forum: Cats & Kittens 08-03-2011, 07:56 PM
Replies: 3
Views: 1,663
Posted By irwan
Question Re: Kitten eyes turning from shining black to grey

Tp u kata mula2 tue "berubah" menjadi kelabu... bukannyer sejak lahir kelabu kan?

Tuh yg nak komfem tu... sebab apa leh tukar warna jadi kelabu... kadang2 time mandi sabun masuk mata pun mata dia...
Forum: Cats & Kittens 08-03-2011, 07:45 PM
Replies: 4
Views: 2,417
Posted By irwan
Angry CFA Certificates - Berapa lama untuk Proses?

Salam and hai to all members.{wink}
Sebelum tuh nak wish selamat berpuasa di bulan Ramadhan... {victory}

Macam biasa laaa... {shy}dah bukak thread nie nak bertanya kepada yg pakar tentang CFA...
Forum: Cats & Kittens 07-30-2011, 09:26 PM
Replies: 3
Views: 1,663
Posted By irwan
Re: Kitten eyes turning from shining black to grey

mata kelabu sebab apa? termasuk sabun time mandi ke?
Forum: Cats & Kittens 07-07-2011, 07:05 PM
Replies: 7
Views: 1,590
Posted By irwan
Re: microchip

Sorry. tak niat pun nak gelak kan u. Jangan laa serius sangat.

Takkan veterinar tuh tak tahu nak dapatkan microchip kat mana? Kalau u tanya dia nak beli microchip kat veterinar tuh untuk u inject...
Forum: Cats & Kittens 07-05-2011, 10:40 PM
Replies: 7
Views: 1,590
Posted By irwan
Re: microchip

Haha. ingat macam beli chipsmore eyh boleh beli kat kedai?! {shy}{shy}

You kena pergi ke klinik veterinar yg bertauliah utk depa injectkan chip tue... Cost dalam RM50 or maybe murah lagi.{good}
...
Forum: Cats & Kittens 06-25-2011, 01:00 AM
Replies: 45
Views: 33,257
Posted By irwan
Re: Custom Made Animal Cage

{shy}{shy}
you are funny...
Forum: Cats & Kittens 06-23-2011, 12:53 AM
Replies: 37
Views: 7,734
Posted By irwan
Exclamation Re: certificate cfa. tukar nama owner, how?? please help.

Totally agree... Or the best thing is IF he threaten you for not doing as promised. Report to the police! {oh}

Kita ada undang2 dan dgn cara yg kamu cerita tentang cara dia 'ternak' kucing kucing...
Forum: Cats & Kittens 06-22-2011, 10:34 AM
Replies: 5
Views: 3,735
Posted By irwan
Re: I want to buy an Exotic shorthair

Hey zouwanyun, {shy}

I think there are many catteries/breeders in China and their quality is as equal to what we have in Malaysia or maybe even better too. {grin} FYI, when you want to export...
Forum: Cats & Kittens 06-21-2011, 10:07 PM
Replies: 37
Views: 7,734
Posted By irwan
Re: certificate cfa. tukar nama owner, how?? please help.

Makcik yg jual persian pada i tuh pun dah reply my messages. {wink} Dia kata untuk apply CFA tuh dia perlukan masa untuk tukar nama. So dia suruh tunggu sehingga cert tuh available dan akan hantar...
Forum: Cats & Kittens 06-21-2011, 12:17 AM
Replies: 18
Views: 23,488
Posted By irwan
Re: mana nak cari vet gov area sungai petani, kedah???

biasa la tuh... biznes bukan bukak2 je terus dapat customer... Kena laa sabor... Maybe stock depa ada lagik kowt...{shy}{shy}
Forum: Coffee Room 06-20-2011, 08:23 PM
Replies: 91
Views: 23,669
Posted By irwan
Exclamation Re: Berhati-hati di Mudah

Kepada geng geng Petfinder semua... Nie nak beritahu yang si mangkuk hayun yg guna pic orang untuk jual kucing tue dah bukak fesbuk utk menipu orang2 lain...{ohmygod}{ohmygod}

Based drpd nama...
Forum: Cats & Kittens 06-20-2011, 08:09 PM
Replies: 18
Views: 23,488
Posted By irwan
Re: mana nak cari vet gov area sungai petani, kedah???

Looor... duk promote blackwood dia ka?! {shy}{shy}

Duk wat suspend jer...
Forum: Cats & Kittens 06-19-2011, 07:06 PM
Replies: 37
Views: 7,734
Posted By irwan
Re: certificate cfa. tukar nama owner, how?? please help.

Mintak tumpang lalu nak mencelah sket... {shy}{shy}

I rasa hanis tak salah sb memilih breeder 'cokia' tuh...{wink} Tp bukan nak kata jugak kat 'Reputable breeder' kat luar sana actually terlalu...
Forum: Cats & Kittens 06-19-2011, 05:38 PM
Replies: 37
Views: 7,734
Posted By irwan
Re: certificate cfa. tukar nama owner, how?? please help.

Rm1k utk register CFA????????{scared}{scared}

Giler ke apa? Tgk kat CFA website dia tulis USD25 je kan?? kalau convert pun tak sampai RM100. Awak nie kena tipu koowt...{sweat}

Alaaa share jer...
Forum: Cats & Kittens 06-19-2011, 05:15 PM
Replies: 37
Views: 7,734
Posted By irwan
Angry Re: certificate cfa. tukar nama owner, how?? please help.

Tuh laaa... cattery pun ada macam2 jenis owner... Takut yg jual tuh bukan owner cattery tp orang tgh jer... tak tahu apa duk pakai jual jer... {cry}

Example :
Semalam terjumpa sorang makcik dr...
Forum: Cats & Kittens 06-19-2011, 02:52 PM
Replies: 37
Views: 7,734
Posted By irwan
Re: certificate cfa. tukar nama owner, how?? please help.

Owh macam tue caranya... Thank you for the info... {happy}{wink}

Saya nie pun baru beli 2 ekor persian daripada breeder tp CFA cert yang dijanjikan masih belum dapat lagi. Maybe breeder tuh...
Forum: Cats & Kittens 06-19-2011, 02:47 PM
Replies: 4
Views: 1,790
Posted By irwan
Re: Kucing Ku Kuat Menangis Berderai Air Mata

hehe... baru beli oliver tue... {grin}

Tp mata dia kuat meleleh... sampai kuning2 bulu dia... {scared} Kesian plak nengok nyer... di sapu sapu dia meleleh lagik... kalau dapat kurangkan meleleh or...
Forum: Cats & Kittens 06-19-2011, 02:43 PM
Replies: 18
Views: 23,488
Posted By irwan
Re: mana nak cari vet gov area sungai petani, kedah???

orang utara ler... kalau bukan org utara macam mana nak beritau...{shy}{shy}
Forum: Cats & Kittens 06-19-2011, 01:40 AM
Replies: 10
Views: 1,306
Posted By irwan
Exclamation Re: Sudah dilanggar dicampak didalam longkang.!

huhu... {scared} takut plak nak tgk lama lama... rasa loya anak tekak... Lekas lekas laa bawak p berubat... Sian ya amat rupernye macam tu...{cry}{cry}
Forum: Cats & Kittens 06-17-2011, 09:29 PM
Replies: 4
Views: 1,790
Posted By irwan
Question Kucing Ku Kuat Menangis Berderai Air Mata

Hai geng semua... {grin}{victory}

Baca tajuk pun dah suspend jer kan...{shy}

Saya nak tanya macam mana nak handle kucing parsi yang suka meleleh air mata... Di sapu2 meleleh lagi...{cry} sampai...
Forum: Cats & Kittens 06-17-2011, 09:18 PM
Replies: 18
Views: 23,488
Posted By irwan
Re: mana nak cari vet gov area sungai petani, kedah???

kalau nak senang mai laaa kat gov veterinar kat bukit minyak BM pun ada...{wink}

Kalau private kat seberang jaya pun ada doktor hazlim and doctor lim... {grin}
Forum: Cats & Kittens 06-14-2011, 11:01 PM
Replies: 45
Views: 33,257
Posted By irwan
Talking Re: Custom Made Animal Cage

Coony... Thank you so much... {victory}{victory}{victory} they are wut i have in mind... Though i am still looking for contractor who can build me one... {sweat}
Forum: Cats & Kittens 06-14-2011, 01:09 PM
Replies: 45
Views: 33,257
Posted By irwan
Question Custom Made Animal Cage

Salam. {grin}

Saya nak tanya di mana saya boleh dapatkan custom made sangkar untuk anak anak bulu yg semakin bertambah ni. {high}

Nak beli sangkar satu satu nanti macam rugi pula dan nak kena...
Showing results 1 to 25 of 32

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 04:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.