Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 30
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: rihazmuhammad
Forum: Cats & Kittens 07-26-2012, 10:20 AM
Replies: 1
Views: 976
Posted By rihazmuhammad
Re: nak tahu mana klinik pet gov yg terdekat dgn area klang?

Jabatan veterina klang ada dekat pelabuhan klang. dekat2 kawasan kg raja uda (berhampiran pasar karat jumaat). setiap rawatan dikenakan bayaran rm 10.00. tapi hanya di buka sebelah pagi hingga...
Forum: Announcements, Notices and Contests 05-03-2012, 11:20 AM
Replies: 5
Views: 2,944
Posted By rihazmuhammad
Re: 10,000 Pet Adoptions Achieved!

Tahniah.. usaha murni pasti mendapat sambutan InsyaAllah {good}
Forum: Cats & Kittens 12-27-2011, 08:55 PM
Replies: 5
Views: 2,159
Posted By rihazmuhammad
Re: kolar kucing (cat collars)

thank for info and sharing. saya ada 3 kitten dalam lingkungan 7 - 9 bulan. selama ni semuanya (kittens) tu indoor cat. tapi bila saya dah pindah rumah baru nanti saya ingat nak bagi sedikit...
Forum: Cats & Kittens 12-26-2011, 10:32 AM
Replies: 5
Views: 2,159
Posted By rihazmuhammad
kolar kucing (cat collars)

Hi... Saya mempunyai satu persoalan yang mungkin boleh dijawab oleh mereka yang mempunyai pengalaman tentang kolar kucing.

1. adakah kucing selesa jika dipakaikan kolar secara kekal atau terdapat...
Forum: Cats & Kittens 11-10-2011, 08:23 AM
Replies: 6
Views: 17,059
Posted By rihazmuhammad
Re: Ibu kucing mengabaikan anak kucing(mother cat neglecting their kitten)

hi saja nak kongsi pengalaman. sebelum kucing mula membesar, lebih baik terus latih asasnya. (dimana kita nak dia buang poo dia nanti) biarkan kucing dalam kotak, letakkan kotak dimana kawasan yang...
Forum: Training & Behavioral Issues 10-08-2011, 03:09 PM
Replies: 89
Views: 22,949
Posted By rihazmuhammad
Re: macam mane nak train cat litter...

apa2 pun semoga berjaya.{good}
Forum: Health, Disease & Diet 10-07-2011, 11:48 AM
Replies: 13
Views: 3,287
Posted By rihazmuhammad
Re: Salmon Oil for Cat

belum jumpa lagi oil ni. mana dapat?{oh}
Forum: Training & Behavioral Issues 10-07-2011, 11:11 AM
Replies: 89
Views: 22,949
Posted By rihazmuhammad
Re: Blacwood

blackwood adult bentuk tiga segi. kalau tak silap ada lubang kat tengah.
Forum: Training & Behavioral Issues 10-06-2011, 09:00 AM
Replies: 89
Views: 22,949
Posted By rihazmuhammad
Re: macam mane nak train cat litter...

hi... just nak bagi pandangan ( belum tentu menjadi sebab tak tau punca utamanya) rasanya bila bilangan kucing dah bertambah, dan si ibu tidak lagi menjaga anaknya, ibu kucing dah mula mengasingkan...
Forum: Cats & Kittens 10-04-2011, 09:52 AM
Replies: 30
Views: 26,995
Posted By rihazmuhammad
Re: Savannah Cats in Malaysia

yang saya tahu, kucing savanah ni besar. cuba tengok video ni. http://www.youtube.com/watch?v=zuiKbnA3w0Q video ni jelas menunjukkan saiz savanah dewasa berbanding kanak2 (manusia)
Forum: Cats & Kittens 09-29-2011, 10:24 AM
Replies: 10
Views: 3,133
Posted By rihazmuhammad
Re: kucing pun demam ke??

feel sorry about that {msad}
Forum: Cats & Kittens 09-27-2011, 09:58 PM
Replies: 10
Views: 3,133
Posted By rihazmuhammad
Re: kucing pun demam ke??

alamak tak pasti pula kat sana ada atau tidak. tapi kat ampang ada SPCA. cuba pergi http://www.spca.org.my/v51/ cuba hubungi mereka mungkin tahu dimana klinik haiwan (kerajaan) yang hampir.
Forum: Health, Disease & Diet 09-27-2011, 09:24 AM
Replies: 13
Views: 3,287
Posted By rihazmuhammad
Re: Salmon Oil for Cat

ooo nilah dia salmon oil yang diorang bincang kat resepi makanan kucing{oh}{oh}
Forum: Cats & Kittens 09-27-2011, 09:21 AM
Replies: 10
Views: 3,133
Posted By rihazmuhammad
Re: kucing pun demam ke??

kucing pun demam juga. kadang2 selsema juga. boleh cheksuhu pada telinga dan bawah ketiak dia. rasa panas lain macam maknanya demamlah tu. kalau Della nak jimat bawa pergi jabatan haiwan je.....
Forum: Health, Disease & Diet 09-27-2011, 08:24 AM
Replies: 17
Views: 5,814
Posted By rihazmuhammad
Re: kesian tengok kucing jiran

Tak sempat nak bagi pandangan. kucing tu dah mati{msad} takpelah dah ajal dia. kucing kalau kena kurap, sapu minyak gamat pada kurap dia. minyak gamat mujarab pada kurap kucing. tak tau kenapa....
Forum: Cooking 09-15-2011, 08:51 AM
Replies: 17
Views: 35,263
Posted By rihazmuhammad
Re: Resepi makanan kucing

Thank for sharing.
saya pun baru terbaca dalam forum yang lain tentang BlackWood, RC yang mengandungi corn dan wheat. saya juga bercadang untuk bertukar kepada Feline Caviar apabila stok blackWood...
Forum: Cooking 09-14-2011, 08:27 AM
Replies: 17
Views: 35,263
Posted By rihazmuhammad
Re: Resepi makanan kucing

buat masa ini, saya hanya bagi makanan kering (blackwood) pada sebelah siang. dan ikan rebus pada sebelah malam. jika saya tidak berkesempatan untuk masak, saya hidangkan makanan basah pada sebelah...
Forum: Health, Disease & Diet 09-13-2011, 11:17 PM
Replies: 36
Views: 41,392
Posted By rihazmuhammad
Re: Smart heart ok tak?

Produk yang bagus. boleh baca lebih lanjut tentang produk kat sini http://www.caninecaviar.com/For%20Cats.aspx {victory}


Thank coz maklumkan
Forum: Cooking 09-13-2011, 10:55 PM
Replies: 17
Views: 35,263
Posted By rihazmuhammad
Re: Resepi makanan kucing

Terima kasih{good} lepas ni Shiro saya dan rakan barunya Snipie boleh rasa hidangan baru hehe{high}
Forum: Health, Disease & Diet 09-13-2011, 11:01 AM
Replies: 53
Views: 22,693
Posted By rihazmuhammad
Re: bagi whiskas junior pada kucing...

nak join kelab juga{grin}
Forum: Health, Disease & Diet 09-13-2011, 09:22 AM
Replies: 36
Views: 41,392
Posted By rihazmuhammad
Re: Smart heart ok tak?

Saya cadangkan (sekadar cadangan) cari rakan2 kongsi beli BlackWood saiz besar (spt 7.5 kg) kemudian bahagi- bahagikan. dapat jimat kos (hampir menyamai harga makanan komersial). ataupun awak beli...
Forum: Cooking 09-13-2011, 09:13 AM
Replies: 17
Views: 35,263
Posted By rihazmuhammad
Resepi makanan kucing

Ada sesiapa yang nak berkongsi resepi untuk makanan kucing tak? sebab kadang kala kucing tu bosan makan makanan kering. nak beli makanan basah, saya dah tak percaya dengan jenama komersial lagi. klu...
Forum: Cats & Kittens 09-05-2011, 04:47 PM
Replies: 24
Views: 9,034
Posted By rihazmuhammad
Re: Any idea..nak bagi nama anak kucing sy?

ada dua cara. 1st saya bagi nama ikut fizikal dia ( contohnya warna) tapi klu bunyi tak sedap tranlate jer kepada bahasa lain seperti jepun ker.. korea ker.. cuma guna google translate jer. {happy}
...
Forum: Cats & Kittens 09-05-2011, 11:08 AM
Replies: 17
Views: 7,567
Posted By rihazmuhammad
Re: kutu pada kucing

bahagian mana yang dia cabut bulu dia? kalau kat tepi telinga atau bahagian hampir dengan telinga, mungkin dia ada earmite. dia tak dapat garu dalam telinga jadi dia garu luar. klu dah terlalu gatal...
Forum: General Discussion 08-17-2011, 04:16 PM
Replies: 16
Views: 3,026
Posted By rihazmuhammad
Showing results 1 to 25 of 30

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 12:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.