Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 48
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: iskandarshah
Forum: Training & Behavioral Issues 10-27-2010, 05:16 PM
Replies: 7
Views: 1,940
Posted By iskandarshah
Re: Seriously Need an URGENT advice

hi nizar, dulu jiran saya pernah adaa kes yg sama dgn u, dia pergi beli pil perancang khas utk kucing betina di klinik haiwan. sy x tahu lah pil tu ok atau ada kesan sampingan. Mungkin Nizar bleh...
Forum: Pet Products 10-08-2010, 08:05 PM
Replies: 38
Views: 5,760
Posted By iskandarshah
Re: Titanium pet pendant..

salam. saya ada terjumpa di adpost. cuba search add ni :

http://www.adpost.com/my/pets/38917/
Forum: Cat TV and Photos 09-07-2010, 10:42 PM
Replies: 233
Views: 33,712
Posted By iskandarshah
Re: Pictures of My Cats

oh.. terima kasih kak nurul, n terima kasih pada pasangan dari tanjung malim kerana semua yang diberi pada Jimmy..semoga Tuhan Membalasnya.

selamat Hari raya Maaf zahir batin.
Forum: Cat TV and Photos 09-07-2010, 07:35 PM
Replies: 233
Views: 33,712
Posted By iskandarshah
Re: Pictures of My Cats

saya tak tahu apa yag berlaku disini..malas nak baca panjang sangat.cuma teringin tulis sebab...Jimmy boy kucing siam yg ada gambar kat atas tu adalah sebelum ini kucing saya, saya dan bekas isteri...
Forum: Pet Products 07-22-2010, 11:52 AM
Replies: 1
Views: 1,372
Posted By iskandarshah
Re: The perfect canvas for ur love pets..

thanks 4 the viewers...TPC IS EZ to search by FB...sila lihat gambar2 pelanggan2 kami sebelum ini..sangat menari. gambar anda juga boleh....juga untuk kucing kesayangan anda....

terima kasih.
Forum: Pet Products 07-15-2010, 10:02 PM
Replies: 1
Views: 1,372
Posted By iskandarshah
Thumbs up The perfect canvas for ur love pets..

FACEBOOK: THE PERFECT CANVAS
WEBSITE: http://theperfectcanvas.blogspot.com/
Forum: Pet Products 02-16-2010, 07:40 PM
Replies: 2
Views: 1,569
Posted By iskandarshah
Safety cat collar

Hi.. dekat mana boleh dapatkan cat collar yang safety ek?
ada siapa2 tahu. collar yang sesuai untuk kucing. saya akan berpindah kerumah baru.. jd kucing mungkin akan keluar rumah. jadi kalau boleh...
Forum: Cats & Kittens 01-31-2010, 10:07 PM
Replies: 45
Views: 13,808
Posted By iskandarshah
Re: shampoo kucing

wah bagus tu kak..bleh ler antar kucing soh akak mandikan...hehehe..
kucing is ni 2 ekor jer..sekor bulu separa panjang sekor lagi bulu pendek jer..setakat ni is pakai hair dryer/stylish...
Forum: Coffee Room 01-31-2010, 08:58 PM
Replies: 91
Views: 24,336
Posted By iskandarshah
Re: Berhati-hati di Mudah

tul ler tu.tapi crool masa is tgk pic kucing dia dulu..jatuh hati terus..teringat2..jer sebab memang comel..sangat..terus mcm kena pukau..huhu. nasib tak jadi beli masa tu..ingat nak usha sendiri...
Forum: Health, Disease & Diet 01-31-2010, 08:48 PM
Replies: 16
Views: 10,219
Posted By iskandarshah
Re: Bulu kucing banyak gugur...

huhu..klu dah cuba tukar mkn pun tak menjadi..mungkin kutu atau fungus tu kot..u guna shampoo apa ek..
is ada guna shampoo ni bagus untuk fungus kucing2 kat umah ni bulu memang tak ada gugur kecuali...
Forum: Cats & Kittens 01-31-2010, 08:36 PM
Replies: 45
Views: 13,808
Posted By iskandarshah
Re: shampoo kucing

terima kasih ek semua..skang is dah paham dah...

wah bestnyer dia kena blow...bulu dia punya lah tebalkan...comelnyaaaaaaaaaaaaa
Forum: Health, Disease & Diet 01-31-2010, 10:45 AM
Replies: 16
Views: 10,219
Posted By iskandarshah
Re: Bulu kucing banyak gugur...

bulu gugur nih....adushhh kucing sy lak suka main lawan2..lepas main habis banyak bulu..berterabur satu rumah...geram tul dgn budak2 tu.....nak kena beli kan toys lah biar dia main dengan toys jer..
Forum: Coffee Room 01-31-2010, 10:40 AM
Replies: 91
Views: 24,336
Posted By iskandarshah
Re: Berhati-hati di Mudah

kat adpost pun banyak iklan dia nih..cantik2 jugak kucing2 tu ada gak berkenan dan penah sms dia utk tanya sekor anak kucing kaler itam putih memang cun lah kitten tu
masa tu ingat nak bank in duit...
Forum: Cats & Kittens 01-30-2010, 09:32 PM
Replies: 45
Views: 13,808
Posted By iskandarshah
Re: shampoo kucing

siapa2 yang tahu leh jawab tak thanks

kak...thanks yer banyak bg info. ni nak tanya lagi ni bleh tak...?
bila kita mandikan kucing lepas mandi kita tak bleh pakai hair dryer untuk keringkan dia...
Forum: Cats & Kittens 01-24-2010, 12:21 PM
Replies: 195
Views: 62,430
Posted By iskandarshah
vaksin kucing

betul kah kucing yang telah divaksin tidak boleh demam?
apa tujuan vaksin?

saya baru beli kucing berusia 6 bulan, owner lama bg medical record dlm tu hanya ada sekali vaksin, katanya itu vaksin...
Forum: Member Introductions 01-17-2010, 10:56 PM
Replies: 6
Views: 961
Posted By iskandarshah
Re: I'm new

hi lydia..{cool}
Forum: Cats & Kittens 01-13-2010, 11:15 PM
Replies: 75
Views: 12,021
Posted By iskandarshah
Re: How to manage cat fur.

zarul : {happy}

felix the cat : thanks kak.
Forum: Cats & Kittens 01-13-2010, 09:09 PM
Replies: 75
Views: 12,021
Posted By iskandarshah
Re: How to manage cat fur.

hi kak..thanks hari tu kak bg tau pasal shampoo utk hilangkan kuning2 pada bulu kucing putih.
nak tanya satu lagi yg tepung jagung ni boleh jugak ker utk tujuan itu.?
kucing saya ni jenis putih...
Forum: Cats & Kittens 01-10-2010, 04:33 PM
Replies: 45
Views: 13,808
Posted By iskandarshah
shampoo kucing

Tumpang tanya siapa2 yang tahu,... kucing saya bulunya asal warna putih, tetapi nampak mcm kuning2 sikit, ada tak shampoo untuk hilangkan kuning2 tu, agar bersih dan jadi betul2 putih.

thanks.
Forum: Member Introductions 01-08-2010, 12:52 AM
Replies: 21
Views: 3,134
Posted By iskandarshah
Re: Finally they are here... 3 lil stooges..

woa..comelnyer...tunggu besar sket..jd lg hensem. dorang ada collar tak?
ingat nak cr collar utk kucing kat rmh ni...tp ok ker pakai collar ek..yg mcm ner
kalu yg bling2 tu...tak sesuai kot utk boy...
Forum: Cat TV and Photos 01-05-2010, 07:38 PM
Replies: 578
Views: 58,243
Posted By iskandarshah
Re: kucing-kucing ku

salam.
wah penuh keter zarul dgn kucing jer nih...ni mesti keter2 lain menjeling jer nih..nak-nak bila jem...dapat depa cuci mata.{shy}. sy pun klu jumpa keter penuh kucing menjeling gak......
Forum: Health, Disease & Diet 01-05-2010, 03:16 PM
Replies: 16
Views: 2,225
Posted By iskandarshah
Re: Pls help me

hi...salam.
or..u takut kucing ek...tu namadia fobiacing huhu{shy}jangan marer..gurau jer ek..i rasa kan cuba u bg kucing tu mkn banyak2..sampai kenyang ler..bila dah kenyang dia mungkin duk diam....
Forum: Coffee Room 12-21-2009, 04:37 PM
Replies: 6
Views: 2,052
Posted By iskandarshah
to PF frens berhati-hatilah

sori kalau cerita sy tiada kaitan dengan kucing tapi hendak memberitahu agar semua kawan2 disini berhati-hati.

pukul 2 ptg sebentar tadi sy dan seorang kwn berbangsa cina Jason ke Public Bank di...
Forum: Member Introductions 12-21-2009, 02:08 PM
Replies: 11
Views: 1,402
Posted By iskandarshah
Re: Hey guys! Intan here...

hi intan...we lc ome..{happy}
Forum: General Discussion 12-21-2009, 01:36 PM
Replies: 29
Views: 6,641
Posted By iskandarshah
Re: Berhati-hati: Penjual yang tak beretika syamry dari bangi, kl post jual terbaru kitten bernama b

hi yeop. salam. sabar jer ler yeop.tp kucing apa yg u nak beli tu..sampai 500. ada kurap n kurus lak.? x per ler x ada "jodoh" ler tu...eh sy pun baru beli kucing di adpost bulan lepas..harga 500 tp...
Showing results 1 to 25 of 48

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 04:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.