Go

Go Back   PetFinder.my > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 55
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: Serafina
Forum: Cats & Kittens 05-18-2011, 05:21 PM
Replies: 14
Views: 2,723
Posted By Serafina
Re: kitty poo cair dan berdarah

mesti ada cacing ni :)

sudah deworm ker?

if not, may be perut dia da masalah lain. try bawa vet.

try not to give for now. maybe ayam rebus, kalau dia lembek try AD.. shud be fine soon.
Forum: Cats & Kittens 02-01-2011, 09:36 AM
Replies: 50
Views: 50,052
Posted By Serafina
Re: Gemukkan Kucing

macam macam dia makan sebab nak gemok... kadang kucing ni pun ada jugak tak boleh nak gemok... keding jer, makan lah banyak macam mana pun tapi tetap kurus.

tapi kalau nak try juga, try nutripet...
Forum: Health, Disease & Diet 01-27-2011, 02:16 PM
Replies: 134
Views: 52,739
Posted By Serafina
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

hye lady,

so far your cats give good feedback with cat's eyes. ok sangat tu. Tiada rejection kan?

kalau kucing u persian, about 6 months juga baru boleh nampak improvement.. ambil masa juga.....
Forum: Training & Behavioral Issues 01-25-2011, 01:53 PM
Replies: 59
Views: 11,688
Posted By Serafina
Re: automatic self-cleanin litter-box.

smart!!!.. tapi ada size besar lagi tak? my miau miau tak muat...
Forum: Health, Disease & Diet 01-21-2011, 11:57 AM
Replies: 134
Views: 52,739
Posted By Serafina
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

lucky u boleh beli online.. tapi ok la price dia rather than u have 25 per kg.. itu sudahh killing ur self..

my long hair cat skang with addiction, dah tak nak tukar pulak... yg lain suma cats...
Forum: Health, Disease & Diet 01-21-2011, 11:53 AM
Replies: 7
Views: 1,757
Posted By Serafina
Re: pelik bin ajaib..please kalau ade sesape tau cmne nak solve

just be patient, kucing ada 1001 kerenah...

hope he will be fine soon...{good}
Forum: Health, Disease & Diet 01-21-2011, 11:52 AM
Replies: 7
Views: 1,757
Posted By Serafina
Re: pelik bin ajaib..please kalau ade sesape tau cmne nak solve

hye,

berak cair tu... dia cirit or stool dia very smooth.

bw can make stool smooth juga. lebih makan pun boleh buat stool smooth.

kalau cirit, better bawa balik ke vet. mungkin ada sakit...
Forum: Health, Disease & Diet 01-19-2011, 04:00 PM
Replies: 134
Views: 52,739
Posted By Serafina
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

ic, then u tak try another cat other than bw?
Forum: Cats & Kittens 01-19-2011, 01:49 PM
Replies: 50
Views: 50,052
Posted By Serafina
Re: Gemukkan Kucing

boleh fina bg diorg nti..
Forum: Cats & Kittens 01-19-2011, 01:17 PM
Replies: 50
Views: 50,052
Posted By Serafina
Re: Gemukkan Kucing

hye kakak ku...

ooooo ye ker?

hehehe
Forum: Cats & Kittens 01-19-2011, 12:57 PM
Replies: 50
Views: 50,052
Posted By Serafina
Re: Gemukkan Kucing

eeee tak bahaya ker simply bg supplement kat kucing gitu jer, tak consult vet or doc.

vit untuk manusia sesuai ke untuk haiwan.. it just like.. vit untuk haiwan, tapi manusia yang makan...
...
Forum: Health, Disease & Diet 01-19-2011, 10:00 AM
Replies: 7
Views: 1,757
Posted By Serafina
Re: pelik bin ajaib..please kalau ade sesape tau cmne nak solve

rumah u, dia makan apa?

and ur fren beri dia makan apa?

{happy}
Forum: Health, Disease & Diet 01-18-2011, 03:36 PM
Replies: 134
Views: 52,739
Posted By Serafina
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

yeahhh betulll.. try dulu, nanti rugi... kenapa susah nak dpt bw kat area jb?
Forum: Health, Disease & Diet 01-18-2011, 03:02 PM
Replies: 134
Views: 52,739
Posted By Serafina
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

try minta sample dulu sebelum beli. kadang kadang kucing ni cerewet. nanti dia takmo makan, rugi gitu.

jangan feed kucing kita ikut selera kita, beri ikut selera dia.

macam kucing fina, tak...
Forum: Health, Disease & Diet 01-18-2011, 02:59 PM
Replies: 134
Views: 52,739
Posted By Serafina
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

yep betul tu, cat eyes, one of good premium cat food yg price dia sangat affordable. kucing fina pun suka sangat. locat cat yg makan cat eyes for 4 months sudah boleh nampak improvement. bulu cantik,...
Forum: Health, Disease & Diet 01-18-2011, 12:36 PM
Replies: 10
Views: 4,199
Posted By Serafina
Re: Selepas sebulan Dodo masih cirit-birit

cirit kadang disebabkan oleh cacing. kadang juga disebabkan oleh keracunan.

ngk poo poo dia, ada blood tak.

ayam rebus is the best. kucing fina pernah gak kena cirit, tak sempat ke toilet dah...
Forum: Health, Disease & Diet 01-18-2011, 12:29 PM
Replies: 10
Views: 4,199
Posted By Serafina
Re: Selepas sebulan Dodo masih cirit-birit

dodo sudah ok? sudah ke vet?
Forum: Health, Disease & Diet 01-18-2011, 12:07 PM
Replies: 134
Views: 52,739
Posted By Serafina
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

yup, last time fina pun amik ngan kak nurul. {wink}.. before outstation.

nak tau more, u can ask kak nurul. dia boleh advise.
Forum: Health, Disease & Diet 01-18-2011, 10:47 AM
Replies: 134
Views: 52,739
Posted By Serafina
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

yup, bw tu ok sgt dah {good}. my anak bulus pun makan bw. tapi bw takder hairball control. kalau SH ok makan bw. kalau LH try cari yg ada hairball control. {wink}.

u can try (affordable price):...
Forum: Health, Disease & Diet 01-17-2011, 03:20 PM
Replies: 134
Views: 52,739
Posted By Serafina
Re: Premium Food yang ok dan affordable?

{happy} premium food semua ok. Cuma budget berapa?
Forum: Health, Disease & Diet 08-05-2010, 05:14 PM
Replies: 46
Views: 18,636
Posted By Serafina
Re: Kucingku lumpuh

Jangan putus asa tau Sue.. Tabah dan tenang. KUatkan semangat.

God knows and he will pay back fairly. {kiss}
Forum: Coffee Room 08-05-2010, 01:00 PM
Replies: 265
Views: 39,280
Posted By Serafina
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Kak Hani kat hospital buat masa ni so tak dapat nak answer all those queries.
She will reply once everything is ok.

thanks.
Forum: Cats & Kittens 08-05-2010, 11:46 AM
Replies: 11
Views: 2,608
Posted By Serafina
Re: I am the biggest cat species name‧ Maine International

So HUGE.. But i LIKE.. Wish i Can have one
Forum: Coffee Room 08-05-2010, 10:05 AM
Replies: 265
Views: 39,280
Posted By Serafina
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

Salam ALL

Berani Kerana BENAR... {catwink}


p/s : takut sebab ada buat salah...
Forum: Coffee Room 08-04-2010, 01:57 PM
Replies: 265
Views: 39,280
Posted By Serafina
Re: Mcfa (tica) - cat show is confirm 8/8/10

hye...

tu la, ina pun nengok sian kak hani dok menjawab.. tapi dia cool jer... thing is, dah tak nak join the show, kenapa masih nak bising bising... yg sorang tu pulak dah tau en mail president...
Showing results 1 to 25 of 55

 
Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 03:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.