View Single Post
  #63  
Old 11-04-2011, 07:34 PM
Meffy Meffy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 168
Rep Power: 10
Meffy is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
Saya harap tak berputus asa dengan stray cat yang awak adopt disebabkan kutu. Saya suggest cuba kuarantin dulu then bersihkan cage dia hari2 dan jangan lupa pujuk kucing awak yang terpaksa kurung dia sekejap je sampai kutu settle. Awak janjilah kat mainan baru ke bila dah ok supaya kucing awak tak merajuk. Tu yang saya buat dululah... dengan cara ini awak tak kene gigit kutu dan kucing awak pun taklah stress sgt k... Good luck.

PS: Kalau awak nak tau info lg detail pasal settlekan masalah kutu kucing, kalau tak silap ada thread pasal ni kat health, disease & diet. Mungkin awak blh tanya dan comfirm ngan otai2 kat thread tu.
Saya dah cuba tanye kat thread tu tp no reply. Sekarang tiap-tiap hari saya vacuum & mop lantai so I hope the situation will improve. Saya tak berani nak pegang kucing buat sementara waktu...entah la...takut kena gigit kutu lagi kut. Lagipun kucing saya tak bersangkar...memang freedom merantau dalam rumah waktu saya bekerja.

Thanks for the tip and support. These few days memang rasa runsing...mcm risau je bangun pagi kaki ade gigitan baru :(
Reply With Quote