View Single Post
  #68  
Old 11-07-2011, 12:46 AM
Meffy Meffy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 168
Rep Power: 10
Meffy is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
Ubat frontline tu pun blh apply sebulan sekali jea... tp masa saya dulu saya pakaikan rantai untuk elak kutu pada kucing yang sedia ada utk langkah berjaga2 ... mana tau kutu tertebang walaupun stray cat baru dah dikuarantin.... maybe awak blh pakaikan rantai tu lepas seminggu iaitu lepas mandi tapi yang ni awak kena comfirmkan ngan yang arif blh tak pakai selepas apply frontline sebab saya tak sure. Bukan apa bab main ngan ubat beracun untuk bunuh kutu ni takut overdose lain plak cerita nanti. All the best k
You mean the flea collar? Yg tu kena beli kat vet atau pet shop? Saya tak pernah nampak rupa rantai ni tp pernah baca yg benda ni agak kuat ubatnya. Tapi betul la...semua ni sebenarnya racun serangga. Klu banyak2 dah mcm sembur baygon kat kucing plak..hehe

You're very helpful <3
Reply With Quote