View Single Post
  #70  
Old 11-07-2011, 01:17 AM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by Meffy View Post
You mean the flea collar? Yg tu kena beli kat vet atau pet shop? Saya tak pernah nampak rupa rantai ni tp pernah baca yg benda ni agak kuat ubatnya. Tapi betul la...semua ni sebenarnya racun serangga. Klu banyak2 dah mcm sembur baygon kat kucing plak..hehe

You're very helpful <3
Yup, betul lah tu ( Flea Collar) Saya beli kat petshop je. Dalam RM12 kalau tak silap. Bentuk dia macam cat's collar biasa cuma takda loceng and diameter mcm lebih skit manakala panjang boleh adjust. Nak tunjuk photo saya plak kat kg nie. Collar tue ada kat JB. Pakaikan dan tanggalkan bila mandikan kucing sebab kalau kena air ubat dia hilang. Satu collar blh tahan dlm a few months... lupa plak brapa bulan tp saya pakaikan dlm sebulan je masa beli tokey petshop tu ada cakap tp hehehe.... dia cakap collar tue blh jatuhkan telur kutu gak. Keberkesanan saya tak sure sebab saya pakaikan kat kucing yang takda kutu... just for protection macam saya ckp sebelum ni.
Reply With Quote