View Single Post
  #72  
Old 11-07-2011, 11:07 AM
Meffy Meffy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 168
Rep Power: 9
Meffy is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
Yup, betul lah tu ( Flea Collar) Saya beli kat petshop je. Dalam RM12 kalau tak silap. Bentuk dia macam cat's collar biasa cuma takda loceng and diameter mcm lebih skit manakala panjang boleh adjust. Nak tunjuk photo saya plak kat kg nie. Collar tue ada kat JB. Pakaikan dan tanggalkan bila mandikan kucing sebab kalau kena air ubat dia hilang. Satu collar blh tahan dlm a few months... lupa plak brapa bulan tp saya pakaikan dlm sebulan je masa beli tokey petshop tu ada cakap tp hehehe.... dia cakap collar tue blh jatuhkan telur kutu gak. Keberkesanan saya tak sure sebab saya pakaikan kat kucing yang takda kutu... just for protection macam saya ckp sebelum ni.
Ok...I will try to look for it. Macam ok gak pakai tu. Nk pastikan kutu semua mati. Biasanya pergi pet shop mane? Saya kat area Larkin so gi petshop dekat2 situ je.
Reply With Quote