View Single Post
  #77  
Old 11-08-2011, 09:52 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by Meffy View Post
Oh..rupanya Sierra Perdana kat area Masai. Saya duk JB around 10 years so tak sure banyak tempat kat mana 18 ekor kucing...indoor...*faint* OMG...mesti rumah jiran awak besar. But seriously, kalau kat rumah sentiasa ade orang okay cikit walaupun ramai kucing. At least ade orang layan diorang. Your cats semua adopted ke ada yang beli from breeder?

Saya tau kedai kat Larkin Perdana tu. Regular customer dari dulu sebab ade bela ikan Parrot Fish. Kedai tu banyak jugak cat food yang repack. Boss die friendly and very helpful. Tak kedekut bagi diskaun tu sebab kedai die ramai orang. Beli ikan pun ade diskaun :D Saya pernah nampak susu tu...dalam botol kecik warna pink. Macam susu budak plak. Tp mahal la...saya rasa 200 ml RM8.00 ke RM9.00.
Jiran saya memang terlalu menyayangi kucing... tu sebab sampai 18 ekor... dia yang byk tunjuk ajar kat saya selama ni dan of course kami sama2 share info yg kami baca kat internet. Rumah kami standard rumah teres 1 1/2 tingkat je cuma masing2 hanya duduk berdua je so ada byak space lg lah utk anak2 kami.
Kucing saya semua adopt... tak pernah beli dari mana-mana petshop mahupun breeder. Sakura ( still ada) dan Sasuke ( in heaven) adalah kucing pertama saya. Saya adopt mereka dari seseorang yang saya kenal sebab kesian dgn keadaan diorang sebab this person claimed that she's a cat lover tapi mengabaikan kebajikan kucing2 tu. So, saya tanya boleh saya adopt dia kata boleh terus saya bawa balik dari Melaka ke Jb. Yang lain2 ada yang orang buang depan rumah dan sekor kawan sekerja mintak tlg jaga sebab kucing tu sakit , last2 dia bagi je kat saya.
Susu dalam botol pink anak2 saya tak suka minum. Saya beli yang dalam kotak. Yang tu diorang laju minum Saya kalau kebetulan lalu je gie beli kat sana ... bukan ape kalau yang ready made ni senang sikit maklumlah keje saya tak tentu masa skit. Tapi kalau yang jenis bancuh saya pakai jenama Petalac. Pernah cuba brand lain tapi tak serasi sebab diorang cirit.
Reply With Quote