View Single Post
  #6  
Old 01-17-2011, 09:13 AM
Halim66's Avatar
Halim66 Halim66 is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 189
Rep Power: 12
Halim66 is on a distinguished road
Default Re: Adam is missing!!!

Quote:
Originally Posted by azieazlie View Post
salam halim.. semoga adam tak diambil orang... insyallah, dia akan balik kerumah semula nanti bila dia dah lapar... kucing saya pun pernah macam tu jugak dulu.. padahal saya memang tak pernah lepaskan keluar dari rumah...mula2 dia main2 depan rumah, lepas tu terus lesap... dekat seminggu saya dan suami berpusing pusing satu taman mencari, sampai bengkak biji mata menanggis.. syukor, satu suboh tu, dengar suara dia mengiau diluar rumah... terus tak boleh keluar rumah lagi dah sampai sekarang.. insyallah, balik lah adam nanti tu...
Thanks... hopefully jadi mcm kucing u jugak... Adam ni bukan tak pernah lepas, mmg saya lepaskan seminggu dlm 2 kali tapi monitor mana dia pergi. Then kucing-2 yg lain mmg bebas keluar masuk rumah dan tak pernah pergi jauh pun. Pernah jugak dia terlepas atau degil tak nak masuk rumah tapi main depan rumah jer, dok berlari tangkap binatang-2 kecik tu.. dan bila dah penat dia masuk sendiri. Cuma Sabtu lepas tu terlepas pandang sebab dia kalau dah masuk dlm longkang depan rumah tu mmg payah nak halau keluar....

Tips mcm gantung pakaian kotor, litter box yg tak bersihkan saya dah letak kat luar rumah dan mmg harap sangat bangun masa subuh dengar suara dia...

Manalah tak risau, tiap-2 mlm tidur berkepit,sebantal.. dah tu kalau saya balik kerja, dia dgr bunyi motor saya jer terus berkejar jengah dekat tingkap.. bising dok panggil kita.... Hari ni pun saya takde mood nak kerja, sat lagi nak balik tampal poster kat area rumah....
__________________
Be Yet Wiser
Reply With Quote