View Single Post
  #1  
Old 02-02-2009, 12:25 PM
BeaYongJune's Avatar
BeaYongJune BeaYongJune is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 102
Rep Power: 13
BeaYongJune is on a distinguished road
Default Anak Kucing Baru Jumpa......

Pada 23/1/2009 masa lebih kurang jam 10.00malam, adik saya baru balik dari berjumpa kawan dia.....sesampai dia diround about kat ngan rumah saya dia terpandang sekor anak kucing kecik je tengah nak melintas jalan.....oleh kerana kat situ agak sibuk dia tak dapat nak melintas......dua tiga kali dia cuba melintas jalan tapi tak lepas......adik saya ni kesian nengokkan anak kucing tue yang mengiow tak henti2 dan tercari2 jalan untuk dituju.....dia pun ambik wak balik umah....adik saya nie dia tak suka kucing sebenarnya....tapi sebab kesian nengok kucing tu dia ambik aje....sebab dia tau kak dia nie suka kucing....alasan takut nanti kena langgar depan mata dia....

Masaalah saya sekarang nie....dia kuat mengiow tak kira masa dan ketika suara lak kuat dan nyaring - umah saya nie dah la tak leh bela binatang kalau yang boleh mengangu jiran....tapi kalau senyap macam anak2 saya yang lain o.k.
ke2 - saya dah bagi makan ubat cacing sebab perut dia boncit sesangat.....peh tue dia poo cair dan barbau busuk, sekarang poo dia dah tak cair lagi tapi perot dia masih keras dan boncit sesangat sampai jalan semacam aje.
ke3- muka dia mungkin kena pukul dengan kucing besar ada luka dan seperti kudis saya dah letak ubat dan cuci dengan ubat yang dokor bagi tapi tetap macam tak bersih....selepas cuci muka dia o.k...tapi selepas 2-3 jam muka dia jadi balik wana hitam dan kulit kering macam fungus.....

Jika kengkawan ada cara atau idea untuk saya rawat anak kucing tu tolooooong la inform yea.....saya dah wak gi doktor dah tapi doktor kata dia o.k, cuma saya kesian nengok perut dia......bulat semacam.

ini gambo2 dia....tak bagi nama lagi, Rain o.k dengan dia cuma U-jinn tak boleh accept.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Has and Mat ACHEH 065.jpg
Views:	144
Size:	165.6 KB
ID:	3209   Click image for larger version

Name:	Has and Mat ACHEH 064.jpg
Views:	159
Size:	154.2 KB
ID:	3210   Click image for larger version

Name:	Has and Mat ACHEH 063.jpg
Views:	139
Size:	121.2 KB
ID:	3211   Click image for larger version

Name:	Has and Mat ACHEH 049.jpg
Views:	147
Size:	121.2 KB
ID:	3212   Click image for larger version

Name:	Has and Mat ACHEH 050.jpg
Views:	139
Size:	144.3 KB
ID:	3213  

Reply With Quote