View Single Post
  #12  
Old 01-15-2009, 04:52 PM
mixa's Avatar
mixa mixa is offline
AnImaL lUVer..
 
Join Date: Nov 2008
Location: cheras, kl
Posts: 267
Rep Power: 13
mixa is on a distinguished road
Default Re: My Naughty Sherbet

Quote:
Originally Posted by euanna View Post
Alamak..more cats ke? OOohh.. kena berguru setahun dua dulu.. baru ada sekor ni pun tunggang terbalik dibuatnya

I'm still figuring out the food / diet he eat.. his behaviour n most of all .. his grooming

Hari ni test bagi makan ayam rebus.. dia x layan sangat .. air rebusan tu suka pulak

Attachment 2908
Takpe! Baru 1st try..maybe mama dia masak ayam tu lama sangat kot?

Tengah pening tengok bulu dia yang slightly oily lepas dia "celup" dlm minyak masak .. .. yesterday dah mandikan 2x tapi still abit oily.. tadi vaksin so, tak boleh mandi sampai minggu depan ( dia prolly menarik nafas lega kot.. tak payah kena air lagi )

Saya baru aje ada seekor budak oren ni.. Kena study dia dulu..lepas tu baru boleh ada more gebus gebuss.... Kena bertapa mencari ilmu.. kenapa kucing orang gebuss gebuss..kucing kita nampak selebet jek..cam tuan dia kot..
ade plak cakap cmtu ( xde maknenyer tuan selebet kucing selebet, abis tu kalu tuan die lawa kucing die pun lawa la.. wat lawak je la awak ni )..kalu kucing tu dijaga elok, bagi makan cukup, mesti terlebih gebus sampai nnt xlarat nk dukung coz berat sgt..

my cat dulu pun lagi kurus,ngn tinge capangnyer..hehehe..but biler dh bsar makin gemuk n dh xbape nmpak kecapangannyerr..

my cat pun pernah kene minyak masak gak( suke menyibuk n jilat minyak masak..)..tapi pastu die jilat bulu die sampai xde nampak langsung kesan yg bulu die kene minyak..mmg terkejut la tgk..rajin giler mase tu die jilat bulu die, sampai tertido la bersihkan bulu die..
Reply With Quote