View Single Post
  #3  
Old 08-19-2009, 05:30 PM
nurkasih's Avatar
nurkasih nurkasih is offline
~feline attaché
 
Join Date: May 2009
Location: Georgetown, Penang Island~
Posts: 1,612
Rep Power: 13
nurkasih is on a distinguished road
Default Re: Nak tanya..newborn kitten

Quote:
Originally Posted by gambate View Post
My mum jumpe sekor kitten baru lahir kat belakang rumah. Still wet lagi, maknanya baru sgt mak dia beranak. My mum tunggu kot2 mak dia datang amek anak dia, time tu matahari pun dah terik, kitten tu pun dok meow2 je.

My mum pun amek la bg susu n bela, ni dah masuk 15 hari, kitten tu x bukak mata lagi.. camne yea?
Kena sambung bela lah cik gambate.. Kucen tueh dah ada human smell.. Mak dia takkan datang ambil dah... So, dapat lah u anak bulus sekor..

Cam chemonk kater... pandai gak ur mum jaga...kalau i... sedaya upaya i bela pun ..3 ari jerk dia tahan... Lepas tueh..sanggup tunggu tengok sampai mak dia datang ambik..Kadang2 tertinggal kot..dia patah balik carik..
__________________
Curiosity killed the cat, but where human beings are concerned, the only thing a healthy curiosity can kill is ignorance.~Harry Lorayne
Reply With Quote