View Single Post
  #22  
Old 06-21-2011, 05:18 PM
hanissyazwan's Avatar
hanissyazwan hanissyazwan is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 136
Rep Power: 10
hanissyazwan is on a distinguished road
Default Re: certificate cfa. tukar nama owner, how?? please help.

Quote:
Originally Posted by kiwiCiku Graphy View Post
ok.good luck to you and please take this as a lesson.. :)

ok ini memang lesson..
itulah... sy call,sms penjual tu 1-2hari selepas sy beli kucing dari nya pun adalah kerana kucing saya makan jarang.. selalu batuk2 selsema.. mulut busuk..
yg paling penting mcm batuk2 selsema tu yg kerap... sy dah beritahu penjual kucing tu dlm sms dan call dia.. bukti sms pun ada lg.. tp penjuaal tu sms balik,dan berkata jgn tnya dia. kucing lepas beli tanggungjawab pembeli lah... dia kata kucing dia tu dia tak perasan pula jd mcm tu sbb byk kucing kt rumah dia dan dia tgk kucing pun 1kali waktu malam je sehari.tu pun nk bg mkn je..

memang kucing rumah dia byk.dia letak dlm kandang.di satu bilik dkat rumah dia,..

sy beli kucing jantan ni rm3.5k tu tak termasuk tukar nama cfa, kata dia semalam..ubat2 yg sy kena spent untuk kucing sy tu belakang kira lah..


dia kat sakit batuk selsema sikit2 biasalah.jgn terlalu obses ngn kucing, kena marah lg msa tu lah. lepas beli kucing tak boleh tanya lagi apa2..setiap kali sms kena marah.setiap kali call kena ceramah. dia pun tak pasti keaadaan kucing dia. lagi kata dia tak jual kucing sakit kpd saya.
huhuhu. hari ni sy g lah klinik dan dpt tahu kucing sy beli tu kena distemper.. dan doktor suruh sy g letak d wad.distemper?? apa bendanya tu sy tak tahu... td sy ke klinik jabatan haiwan dan cucuk antibiotik vitamin dan air..

kalau kucing tak batuk.tak sakit sy tak telifon lah dia.kalau tiada hal sy tak talifon.ada hal lah sy talifon.. sy bkn beli dgn org lain.sy beli dgn dia.sbb tu sy tanya dia...

mungkin dia bercerita pasal sikap sy selalu sms dan call dia dalam masa 1minggu selepas beli kucing dia..kat kwn dia.. tapi sy call smsd bersebab,.kalau ada kwn2 dia yg nk defend dia silakan.... dan sy akn upload semua sms yg sy dan dia hantar.tu tak termasuk call lg tu..
harap kucing sy dpt lwn penyakit dan sy dapat buat proses penukaran nama cfa dgn lancar,
__________________
A cat thinks: Hey, these people I live with feed me, love me, provide me with a nice warm, dry house, pet me, and take good care of me... I must be a god! O.O.O.O.O.O.O
rep me if i help,so others will also follow my right suggestion/recommendation!!!

Last edited by hanissyazwan; 06-23-2011 at 03:22 AM.
Reply With Quote