View Single Post
  #82  
Old 11-29-2010, 02:20 PM
aku_ais aku_ais is offline
Love all pets
 
Join Date: Jun 2010
Location: pasir gudang,johor
Posts: 159
Rep Power: 11
aku_ais is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to aku_ais
Default Re: Berhati-hati di Mudah

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
aku_ais,

ni antara iklan tipu yg berleluasa di mudah..
diorg ni pernah iklan kt PF ni.. dan sy pernah email diorg..
jawapan standard yg diterima, kucing ni free tapi kena bayar cost shipping sebab diorg kat singapore..
dah banyak org mengadu dan tertipu pasal ni.. antaranya boleh rujuk entry ini http://forums.petfinder.my/showthrea...highlight=tipu

iklan ni pulak macam sindiket..
sebab ada kawan sy pernah email.. tp bukan cakap berminat.. dia cakap diorg penipu dalalm bahasa melayu..
tp kawan sy dpt reply yg sama macam saya "thanks for your interest.....bla...bla.." kan dh nampak sangat penipu.. dan kelakar
tu la pasal... masa tengok aritu da curious dah... tu yang bookmarked both pages.. lain macam je kan?
owh yeke ade yang reply macam tu? isk isk isk... mmg ade sindiket la nampaknye ni...
diorang ni semua tau nak menipu je... entah ape nak jadik.

iklan ni dah delete! i yakin orang tu baca thread ni... bila org dpt trace, dia delete both Ads! Penipu yang penakut!
Reply With Quote