Thread: laptops
View Single Post
  #62  
Old 02-06-2010, 01:24 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: laptops

Huhu! Semua laptop ada perangai masing2 kak. Yg penting cara kita jaga. Toshiba mmg lasak pun tp tak boleh overheat. Basically semua laptop @ pc tak boleh panas2 ni. Tambah2 yg ada grafik kad. Kalau tak ada air cond pun kurang2nya kena ada kipas waktu on tu. Kemudian pemilihan operating system (OS) pun memainkan peranan. Kalau laptop/pc lama2 tu, jgn la duk tonyoh Windows Vista/7. Cukup la Windows Xp je. Nak lg senang (bebas virus), pakai je OS yg base on Unix/Linux. Lg pun Linux2 ni open source (free-mostly). Lps tu kena tau la penjagaan asas laptop/pc ni. Pc sy online ni hanya P4 3.06 dgn 512 DDR2 je. Laptop sy (DELL) dah berusia 7/8 tahun tp masih ada kick! Rahsia, kena pandai tweak2 la. Adik akak mesti tau punya.
Reply With Quote