View Single Post
  #9  
Old 07-07-2010, 09:44 AM
ms pasola ms pasola is offline
insan biasa
 
Join Date: Sep 2009
Location: pasir bedengung
Posts: 191
Rep Power: 11
ms pasola is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to ms pasola
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

mekaseh linda, baby, k.nurul, luvnett, hani14, tediber n aleenaim...mmg kita redha dgn pemergian oyen..infact masa mlm sebelum dia pegi tu kite tido dgn die..letak dia kat sebelah takut dia nak bergerak ke apa atau dia merengek ke senang kita sedar..sedar2 bangun pg je dia dah takde, mmg meraung la

tak pasti apa punca dia mati, tp sabtu lepas ada bwk dia pi vet cucuk sebab dia byk kurap..mungkin bdn dia tak berapa kuat kot nak serasi dgn ubat tu..sebab dia kitten lg, rasanye dlm sebulan lebeh cmtu...patutnye masih nyusu..tp dah dokter kata suruh asingkan dia dr kucing lain2 takut berjangkit kite pon asingkan la..padahal sebelum tu mmg bagi dia tompang nyusu dgn ade 1 kucing kt rumah ni...

oyen tu baru je kite jumpa somewhere dekat area rumah kita ni..tgh2 malam dok mengiau2 kat tangga...dah berapa lama kat situ tak tau la..kite pon amek lah bwk balik..dah niat nak jage elok2..lagi pulak lom ade kucing kaler oren..tu yang happy sangat mase jumpe die..yelah cecita nak ade kucing kaler oren htermakbul..walaupun badan dia penuh kurap ke apa tak kesah lah sebab da memamg niat nak jaga dia...yang wat kite agak terkilan tu sebab dia mati dalam penjagaan kita..mati dalam tempat yang agak selamat untuk dia compare dengan kat luar tu yang dia lebih terdedah kepada bahaya sebab dia masih kecik belum tau nak cari makan sendiri ke apa, tu yang wat kita agak terkilan sikit


semalam pening cari tempat kat mane nak tanam si oyen, duduk rumah tinggi mana nak cari tanah...last2 tawakal tanam dia dekat padang permainan blakang rumah..harap2 selamat lah tanam dia kat situ...harap2 takde la anjing yang nak gali2 kubur dia

Last edited by June; 07-07-2010 at 02:54 PM.
Reply With Quote