View Single Post
  #13  
Old 07-07-2010, 03:04 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

Quote:
Originally Posted by ms pasola View Post
k.nurul, ade..dia mmg ade timbang sblom tu..pas cucuk tu kite ade tanye gak takde ubat sampingan ke mcm krim ke ape..die kate takde tp kan repeat cucuk lg next week..nmpknye tam2 je la yg kita dpt antar utk next appointment ye la kak, benda da nak jadi & dah jadi pon..redha je lah
slame ni tgk org lain yg kehilangan, skrkg dah rasa sendiri baru tau cmne rasanye bila kucing sendiri yg pergi, sedeh betul sebab dia tu da jadi sebahagian dari hidup kita
From Wikipedia:

Kittens are also very sensitive and ivermectin should never be used on kittens less than 10-12 weeks of age, nor should it be used on any weak, dehydrated or debilitated animal except in dire situations.

ms pasola, please learn from this very expensive mistake. Bukan semua vet cekap dan betul. Saya punyer vet akan suruh saya angkut balik umah terus kalau anak kucing saya tidak melebihi 3 bulan atau kurang sihat. Dia tak akan suntik langsung, akan suruh saya kasi makanan berkhasiat dan supplement sehingga kucing sihat betul.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote