View Single Post
  #5  
Old 09-21-2010, 12:16 AM
shahcats shahcats is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Location: gombak
Posts: 114
Rep Power: 9
shahcats is on a distinguished road
Default Re: My Aquatic Friends

Quote:
Originally Posted by adrianng87 View Post
shah, ph utk freshwater cherry shrimp ni around 7.6 je. make sure air tank shah ditukar 30% setiap minggu sbb cherry shrimp ni prone to nitrate poisoning. pastikan juga makanan shah bagi kat ikan and cherry shrimp adalah tanpa copper (baca label makanan ikan sbelum beli!) kekadang kita pun tak sure sangat pasal tank kita ada tak presence copper sebab ada certain paip rumah kita diperbuat dari copper, copper akan masuk skali dalam kualiti air paip kita tanpa kita sedari, jika shah tak sure lagi, boleh check pakai copper-kit (boleh didapati die kedai2 akuariuam mana2 juga).
owh ok2..thanks wei..ko tahu tak pasal batu yang letak kat filter..cerita sikit..aku tanya kat kedai,,tp dorg xtahu gak..
Reply With Quote