View Single Post
  #223  
Old 06-19-2009, 08:01 PM
shareen_natasha's Avatar
shareen_natasha shareen_natasha is offline
Mamiauww...
 
Join Date: Jan 2009
Location: Puchong Utama, Selangor
Posts: 917
Rep Power: 12
shareen_natasha is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to shareen_natasha
Thumbs up Re: Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop

Quote:
Originally Posted by jamal View Post
Saya nak Tegas keras disini......dengar betul- betul!!!!!!!
saya tak sokong BYB dan Tak jugak perangi mereka. Becouse of keberlambakkan kucing-kucing terbiar sebenarnyer bukan lah daripada BYB sepenuhnyer....faktor utamanya adalah daripada kucing2 kampung asal yang terbiar tanpa tuan. Buktinya ialah ada kamu nampak kucing terbiar itu berbulu panjang macam percian atau menyerupai mana2 kucing baka? kalau ada pun lebih kecil dari 5%. maybe 1%. HEY kalau ade pun dah lama orang kebas bawak balik umah.....he he he

kalau u all nak stopkan kucing terbiar tu manakan boleh.....sama seperti kite nak stopkan rasuah......tak boleh langsung kebarangkalian adalah 0. nak kurangkan maybe boleh!!!!.Bukan masalah tak cuba tak tau........u all dah mati pun masalah tu masih ada. masalah kucing terbiar ni dari kite belum lahir pun sudah ada. Mereka adalah haiwan rimba.....so hukum rimba telah dibawa ke alam manusia so mereka kena bersaing untuk hidup....so yang tak tahan akan kurus dan mati.

kalau u all nak hentikan masalah kucing terbiar ni boleh tapi mustahil....iaitu dengan menggerakkan semua orang kat malaysia ni tangkap kucing2 yang dijumpai....samada hantar ke pusat haiwan seperti SPCA atau dilupuskan. jika ditempatkan kesemua kucing tu kat SPCA manakan muat.....beribu oiii sapa nak sponcer makanan....so masalah ni kenalah orang yang memperjuangkan kucing terbiar nie selesaikan...cadangan saya ialah kumpulkan breeder2 ni rasa saya beribu orang...setiap bulan seorang keluarkan RM100...so kalau seribu orang dah RM100,000 ade berani. kata orang kuat kucing, takkan sebulan keluar Rm100 pun tak bolehhhh. sekali lunch kat Sturbuck pun dah hampir-hampir Rm100. so SPCA pun tak de lah masalah lg.
Yeaa....!!! bila nk wat "KEMPEN KUTIP DONATION RM100" tu???? X sabaq nk tgk thread tu pulak kt PF nih..... blh bg duit kt SPCA... sibuk BYB... yg stray blambak kt pasar Borong, medan makan & banyak lg tempat2 lain xmo amik pedulik...siap ada yg kna lupuskan lg... mcm smph lak... wat mcm 1 forummer ni tangkp sumer stray keliling umah p spay kan... sonang.....

STRAY ---> DIKUTIP OLH PETSHOP -----> RAWATAN-----> JUAL = BYB ???
__________________

"`But I don't want to go among mad people,' Alice remarked.
`Oh, you can't help that,' said the Cat: `we're all mad here. I'm mad. You're mad.'
Reply With Quote