View Single Post
  #61  
Old 11-03-2011, 05:12 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 11
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by Meffy View Post
Ade masalah cikit...pernah tak sesiapa di sini kena flea infestation kat rumah? I think my house is infested due to the stray kitten that I adopted last month. Hari-hari kaki saya ade gigitan kutu.

I dah spray Frontline kat my kitten since last month and vet baru letak Spot On.

Saya dah baca thread about Cats & Fleas but anyone here have experience the same? How did you get rid of fleas in your hosue? What product did you use?

And berapa lama baru benda tu semua mati? Saya rasa runsing tiap2 hari klu nampak gigitan kat kaki. Dah over 30 bites on my legs and getting more everyday....

Please help....!!
Saya bukan otai yang berpengalaman sangat dalam bab kucing sebab saya pun dalam proses belajar. Tapi mengikut pengalaman saya yang tak seberape iaitu semasa saya adopt stray cat saya baca komen oleh otai2 di PF ni agar dikuarantin dahulu untuk mengelakkan masalah kepada kucing yang sedia ada contohnya kalau ada jangkitan kuman mahupun kutu.Itulah yang saya buat dan langkah untuk hilangkan kutu sudah awak lakukan.... spray fronline dah spot on combo frontline ( saya guna jenis combo sebab vet kata dia boleh hilangkan flea dalam telinga kucing skali... itu yang diberitau pada sayalah) pun dah kan... tapi setau saya kalau ubat tue kesan teruskan matikan kutu dan telur2. jangan kene air selama seminggu.. then mandikan untuk hilangkan baki telur kutu KO tp masih terlekat kat bulu kucing. Sape yang letakkan spot on frontline tue? awak atau vet?
Reply With Quote