View Single Post
  #80  
Old 11-09-2011, 10:51 AM
Meffy Meffy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 168
Rep Power: 10
Meffy is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by milocute View Post
Susu dalam botol pink anak2 saya tak suka minum. Saya beli yang dalam kotak. Yang tu diorang laju minum Saya kalau kebetulan lalu je gie beli kat sana ... bukan ape kalau yang ready made ni senang sikit maklumlah keje saya tak tentu masa skit. Tapi kalau yang jenis bancuh saya pakai jenama Petalac. Pernah cuba brand lain tapi tak serasi sebab diorang cirit.
Saya ade beli susu tepung brand Nicki tu...kucing langsung tak nak minum. Membazir je satu pek tu >__>

Nak tanye cikit...last weekend saya tinggalkan kucing sendiri kat rumah for 2 malam. Saya tinggalkan air and makanan byk2. Masa balik, saya tengok makanan ade lagi...mcm die tak sentuh sangat and kucing saya ikut keliling rumah. Dari masuk pintu depan...ke dapur...everywhere in the house and asyik bergeser kat kaki. Since that day dia kurang makan sebab biasanya pagi saya akan bagi makan wet food and dry food for standby sampai malam. Semalam saya tengok makanan tak usik langsung and wet food pagi masih ade lagi. Saya pun cuba layan die...bagi toys pun die tak layan. Asyik nak ikuuuuuuut je. Saya rasa rimas sebab penat balik keje..nak rehat pun tak leh. Kalau tutup pintu bilik, dia meow pulak.

What's wrong with her? Kenapa die x nak makan and why die ikut saya non-stop? Biasanya dia tak mcm tu...dia ikut sebab nak makan...dah makan ikut sekejap lepas tu buat hal dia.

Last edited by Meffy; 11-09-2011 at 12:39 PM.
Reply With Quote