View Single Post
  #20  
Old 03-02-2009, 12:50 PM
Bareen's Avatar
Bareen Bareen is offline
Kucing Garong
 
Join Date: Aug 2008
Location: Kuching, Sarawak
Posts: 547
Rep Power: 13
Bareen is on a distinguished road
Send a message via MSN to Bareen Send a message via Yahoo to Bareen Send a message via Skype™ to Bareen
Default Re: dah mandi kucen ke belom ?

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
Phewww...Bareen, 13 ekor sekali mandi dalam sehari ? Berpeluh dahi aku dengar....
musykil jugak...sebab kucen zai kalau mandi ambil masa 45 minutes tiap satu. Dari potong kuku sampai kering guna hairdryer. Bareen ada 'special method' ke nak kering kan bulu anak2 tu. Setahu zai kucing Bareen mostly longhair kan *mana la tahu sifu Bareen ada cipta cara baru express cat bath and dry method *
Tiap sekor guna 1 towel tebal. Towel ni jenis yang cam towel untuk lap kaki kat hotel-hotel. Tebal, keras dan kuat serapannya. Tak selesa kalau diguna untuk kegunaan cam towel biasa.

Aku masa mandi tu lah aku potong kuku. Masa bagi conditioner lah masa sesuai untuk potong kuku sementara nunggu conditioner tu meresap dalam bulu.

Kalau nak ikut, memang lama nak handle yang LH tu. Tapi part mengering guna hair dryer sampai kering aku skip. Lepas mandi, bungkus dengan towel untuk serap air, pas tu blow kejap supaya dia tak sejuk. Mana yang tak suka dengan hair dryer tu, aku lap ngan towel saja. Pas tu biarkan saja mereka kering sendiri. Malam bila bulu dah kering, baru sikat.
Reply With Quote