View Single Post
  #10  
Old 07-07-2010, 10:41 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 15
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: oyen, kau hilang di mata tp tidak di hati..

Quote:
Originally Posted by ms pasola View Post
mekaseh linda, baby, k.nurul, luvnett, hani14, tediber n aleenaim...mmg kite redha dgn pemergian oyen..infact ms mlm sblom die pegi tu kite tido dgn die..ltak die kt sebelah tkut die nk bgerak ke ape atau die merengek ke senang kite sedar..sedar2 bgun pg je die da xde, mmg meraung la

x pasti ape punca die mati, tp sabtu lepas ade bwk die p vet cucuk sbb die byk kurap..mungkin bdn die x bp kuat kot nk serasi dgn ubat tu..sbb die kitten lg, rsnye dlm sebulan lebey cmtu...patutnye masih nyusu..tp da dokter kate suruh asingkan die dr kucing lain2 takut bjangkit kite pon asingkan la..padehal sebelum tu mmg bagi die tompang nyusu dgn ade 1 kucing kt rumah ni...

oyen tu baru je kite jumpe sumwhere dkt area rumah kite ni..tgh2 malam dok mengiau2 kat tangge...da bape lame kat situ xtau la..kite pon amek la bwk balik..da niat nk jage elok2..lagi pulak lom ade kucing kaler oren..tu yang happy sangat mase jumpe die..yelah cecite nak ade kucing kaler oren da termakbul..walaupun bdn die penuh kurap ke ape x kesah la sbb da memamg niat nak jage die...yang wat kite agak terkilan tu sbb die mati dalam penjagaan kite..mati dalam tempat yang agak selamat untuk die compare dengan kat lua tu yang die lebih terdedah kepada bahaya sebab die masih kecik belum tau nak cari makan sendiri ke ape, tu yang wat kite agak terkilan sikit


semalam pening cari tempat kat mane nak tanam si oyen, duduk rumah tinggi mn nk cari tanah...las2 tawakal tanam die dekat padang permainan blakang rumah..harap2 selamat la tanam die kat situ...harap2 takde la anjing yang nak gali2 kubur die
Siannya si Oyen tu.
Biar pun dia dah pergi at least dia dapat rasa kasih sayang dari Pasola untuk seketika.
Mmmm Vet ada timbang berat badannya sebelum bagi injection ke? Kalo nak cucuk selalunya kena timbang dulu untuk pastikan dosage yang betul di suntik ke dalam badan kucing.
Kalo tak timbang takut overdose
Satu lagi...selalunya kalo anak kucing di bawah umur 3 bulan, Vet tak akan cucuk tau sebab badan ank kucing tu tak kuat lagi. Paling paling Vet akan bagi shampoo untuk mandikan atau ubat telan je.
Apa apa pun ... benda dah terjadi... harap Oyen bahagia ngan penciptanya.....
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote