View Single Post
  #81  
Old 09-04-2008, 06:50 AM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 12
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Jom...Mari Kita Makan Angin...Kemana Saja

>>rm3500 tak masuk flt ticket...since I work with MAS...so ada free tickets every year....airport tax je kena bayar....tax je pun dah almost rm600 for 3 of us...
Waa....patut le boleh borong anak2 semut yg berdua tuh !!! Flight ticket free rupa2nya. Hmm...iye laa org cantik kan, sesuai la kerja kat MAS. Teringat akak dulu, masa gi Egypt naik Qatar Airways, dapat offer, sama ada nak jadi cabin crew atau jadi stewrdess instructor (since I have teaching background). Tapi kena based kat Doha la. Gaji memang best, starting QR 7 500, tak termasuk allowance & QR lebih besar dari RM !!! Kira2 klu campur2 semua - RM12k & kerja cuma 2 minggu jer sebulan. Teruja sangat. Tapi bila balik, discuss dgn hb, dia kata "Tak payah ler". Abisssss....

>>hotel tu kelas sikit dari yg normal backpackes la...tapi bila culculate balik with other backpackers punye hotel...more cheaper sbb juz pay for 7nights with 1/2 tour...
Apa nama hotel tu ? I nak check internet. You pergi masa season apa ?

>>bygkan masa naik cruise across the border tu...dlm tour amik 60 euro per person.......but bila naik sendiri without tour...I juz pay duit turkey 1.50 one way....per person....see....bape byk diff tu nita....save wooo...
Yes, I know that. Price cross Bosphorus is YTL 1.30.

One question. Nape you stay sampai 10 hari kat Istanbul jer ? I intend to spend 3 days maximum (lagi lama, lagi mahal woooo, rabak poket ). Sebabnya I'm going to Iran first (12 days) & lepas tu baru naik trans Asia train from Tehran - Istanbul (perjalanan 3 hari 3 malam, siap cross Lake Van naik ferry, lepas tu continue naik train semula). Kalau tak kerana Iran, may be I boleh pergi Canakkale, Antalya & Ankara tapi tak per la....This time pergi Istanbul jer dulu. Nanti bila2, I PM you ok, nak dapatkan tips Istanbul.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote