View Single Post
  #9  
Old 08-30-2010, 03:37 PM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 14
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Kittens: Hand over to SPCA or rehome them myself?

Quote:
Originally Posted by Nur_illiyana View Post
shima, i nak sangat tolong u tp i pon tak mampu..
i ada satu lg cadangan, u cuba pergi mana2 vet mintak tolong diorang letak all your kitten kat klinik for adoption..
Itu saya rasa kena bayar boarding juga, lagipun klinik banyak penyakit mcm hospital manusia banyak kuman penyakit sebab tu dipanggil "rumah sakit" dulu. Satu lagi kan, orang selalu buang kucing berkotak-kotak di merata-rata pintu depan klinik mereka pun banyak yg terpaksa membunuh gitu sahaja, cuma tak cerita ajer.

One of my vets cukup seram bila terserempak dengan kotak cardboard depan klinik. One day saya pickup satu kotak tebal di kaki lima dan bawa bersama letak diluar klinik sementara bawa kucing jumpa vet. Bila vet tu nampak kotak, terus dengan suara panik dan kuat, dia tanya staff kat luar, "Kotak apa tu? Bila dan siapa taroh di sana?"

Bulu badan beliau yg semua berdiri tegak hanya turun apabila dengan suara innocent saya menjawab, "Oh itu kotak saya kutip nak bawa balik alas sangkar anak bulus sebab nampak kuat dan tebal".

Vet tu kata setiap kali dia nampak kotak diluar klinik dia rimas.

Memang kesian la Shima, saya pun penuh sampai tak dapat bernafas. Tapi memang kesian .... dan saya doakan semoga Tuhan buka jalan utk Shima menolong kittens tersebut. Don't give up, ya?
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote