View Single Post
  #3  
Old 05-06-2011, 11:13 AM
hidyrabdullah hidyrabdullah is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 53
Rep Power: 10
hidyrabdullah is on a distinguished road
Default Re: tolong... kucing betina saya garang....

hye..

bleh sy tahu umur kucing awk tu?

sbb sy pun pernah alami masalah yg sama

kucing sy tiba2 garang..sbb dia on heat


so cr jantan tuk dia..tp xberhasil..sbb dia sngt2 garang ngan jantan tu..

smpai jantan tu pun takut...

so decide..to keep her je la kan dlm sngkar..sbb kalau lepas..dia lari..

tp mmg garang dat time..baru tau..dia xbrapa nak cukup umur lg time tu

so dah byk kali on heat..biar je dia..

pastu dah setahun lebih..dia on heat lg..so kali ni cr jantan tuk dia..

still garang jgk..tp xsegarang dulu la..tp...last2 menjadi jgk..dia cool down balik


sy rasa sbb..dia rasa xselamat kot ngan kucing lain...

selalu kat umah ngan kucing lain..bila kita hantar p mating tempat lain..dia nak biasakan diri tu yg dia jadi mcm garang tu..

dia amik masa almost 2 week jgk la dia nak ok...

tu pun dulu..masa 1st hantar mating..dia balik..dia jadi stress n garang sngt..

tp skang dah ok..n baru branak je aritu..sekor..hehehe..

kucing awk tu myb x biasa ngan kucing jantan kot..sbb mcm sy..sy ada 2 female kat umah...

ngan kucing tu je dia ok..ngan kucing lain mak aih..garang...huhu..nnti ok la tu..try la plan2...tp perlukan masa dia nak sesuaikan diri je kott
Reply With Quote