View Single Post
  #231  
Old 06-19-2009, 11:28 PM
blackie007's Avatar
blackie007 blackie007 is offline
Petfinder Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: KL
Posts: 3,418
Rep Power: 16
blackie007 has disabled reputation
Default Re: Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop

Excuse me,

I have been nothing but polite with you despite your aggressive stance in your post below (2nd one). Who are you to ask me "how dare I" now. My mother? My grandmother? Even my mum and granny say please and thank you to me. And they apologise to me if they are in the wrong. That is what they taught me, to say please, thank you, and apologise.

We have already listed 2 pet shops that don't support BYB or are not BYBs in Ethical Pet Shop thread. But since you are not interested in those 2, and I do not know where you live, I can't help you. And if you are sincere about boycotting pet shops that support BYB or are BYB, then you would do your own homework, like I do, and not expect to be spoon-fed.

If you do not wish to continue this discussion in a polite manner, please refrain from posting here.

Quote:
Originally Posted by jamal View Post
since u had too many petshop listed as BYB/kitty mill, how dare u said to me u dont have any unBYB petshop? white list one.......if i do what u have done such as black list and boycod the shop.....i think my cats being dying right now....where else i should go to buy food, litter sand and so on. tell me now!!!!!!
Quote:
Originally Posted by jamal View Post
Saya nak Tegas keras disini......dengar betul- betul!!!!!!!
saya tak sokong BYB dan Tak jugak perangi mereka. Becouse of keberlambakkan kucing-kucing terbiar sebenarnyer bukan lah daripada BYB sepenuhnyer....faktor utamanya adalah daripada kucing2 kampung asal yang terbiar tanpa tuan. Buktinya ialah ada kamu nampak kucing terbiar itu berbulu panjang macam percian atau menyerupai mana2 kucing baka? kalau ada pun lebih kecil dari 5%. maybe 1%. HEY kalau ade pun dah lama orang kebas bawak balik umah.....he he he

kalau u all nak stopkan kucing terbiar tu manakan boleh.....sama seperti kite nak stopkan rasuah......tak boleh langsung kebarangkalian adalah 0. nak kurangkan maybe boleh!!!!.Bukan masalah tak cuba tak tau........u all dah mati pun masalah tu masih ada. masalah kucing terbiar ni dari kite belum lahir pun sudah ada. Mereka adalah haiwan rimba.....so hukum rimba telah dibawa ke alam manusia so mereka kena bersaing untuk hidup....so yang tak tahan akan kurus dan mati.

kalau u all nak kurangkan masalah kucing terbiar ni boleh tapi susah kot....iaitu dengan menggerakkan semua orang kat malaysia ni tangkap kucing2 yang dijumpai....samada hantar ke pusat haiwan seperti SPCA atau dilupuskan. jika ditempatkan kesemua kucing tu kat SPCA manakan muat.....beribu oiii sapa nak sponcer makanan....so masalah ni kenalah orang yang memperjuangkan kucing terbiar nie selesaikan...cadangan saya ialah kumpulkan breeder2 ni rasa saya beribu orang...setiap bulan seorang keluarkan RM100...so kalau seribu orang dah RM100,000 ade berani. kata orang kuat kucing, takkan sebulan keluar Rm100 pun tak bolehhhh. sekali lunch kat Sturbuck pun dah hampir-hampir Rm100. so SPCA pun tak de lah masalah lg.

Last edited by blackie007; 06-19-2009 at 11:54 PM. Reason: to add URL link
Reply With Quote