View Single Post
  #81  
Old 11-09-2011, 06:56 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 10
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Kalau bab susu kucing tu memang sesetengah kucing memilih kot sama gak mcm anak2 saya tu. Pernah beli yang botol pink tu tapi bila diorang dok bau2 terus blah gitu je... sama gak dalam pencarian susu yg diorang serasi dan suka minum... pening2.... duit jgn ceritalah... susu kucing bukannya murah tapi saya tak rasa membazir sebab saya sedekah kat stray cat. Licin semua.
Pasal bab makan tak habis tu saya tiada jawapan yang pasti untuk awak. Mungkin kena tanya otai kot. Sebab nak kata tak sihat macam tak kot sebab dia still makan kan... biasa kalau kucing sakit dia akan nampak lethagic, menyendiri, tak aktif , kurang makan sangat dan muntah. Kalau demam telinga dia sejuk. Tapi untuk kepastian baik tanya yang pakar.
Si meffy nak bermanja dengan awak kot... tu yang dia ikut. Not sure yang tu. Sebab Sakura pun suka berkepit dengan saya. Bila balik keje tunggu depan sliding door then saya cakap nak gie mandi dan buat ape yang patut dia akan tunggu depan pintu bilik sebab bilik tidur saya satu2 nya bilik dia tak boleh masuk. Other than that memang sentiasa akan ikut saya. Tgok tv, kemas rumah memasak dan apa2 jelah dia kan temankan saya. Tapi takdalah bergesel je... just temankan saya dan mengiaw mcm berbual... saya layan jelah... tak taulah jawapan saya tu menjawab soalan si sakura ke tidak Tapi takdalah mengiaw non stop... certain time je... macam kita berbual tu Cuba awak berbual ngan Meffy tu.. maybe dia nak cube sampaikan sesuatu kot.
Reply With Quote