Thread: Juadah Berbuka
View Single Post
  #111  
Old 08-30-2009, 04:13 PM
anitayusof00's Avatar
anitayusof00 anitayusof00 is offline
Mama Kabu & ChiChi
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ipoh, Perak
Posts: 549
Rep Power: 11
anitayusof00 is on a distinguished road
Default Re: Juadah Berbuka

WAAAA......marah betul engkorang yek....
Tu pasal la aku tak berapa suker nak gi baram @ param.....karang bila menyumpah2 sebab rega makanan mahal & tak logik dek akal pikiran aku, terkurang lak pahala pose. Mcm baru2 ni, sebab tak sempat nak masak, aku pulak ada buat kejer sikit kat opis, so aku beli la nasi bungkus dgn lauk ikan (alaa....ikan murah jer...bukan jenis ikan mahal pun), sayur kerabu tauge & ikan bilis goreng cili sikit....dah dekat RM10. Kalau hari biasa, yg semacam tu tak smpai pun RM4 kat opis aku nihh...Tu belum masuk air lagik. Nasib baik la sedap, so pastu lega la sikit perasaan marah nii...

So, yg sebaiknya, masak sendiri. Jimat & puas makan. Penat sikit tak per....berganda2 pahala Allah beri berkat kesabaran kita berpenat-lelah memasak untuk suami & anak2.

Ari ni aku nak buat ikan bakar. Hb bawak balik ikan tilapia merah lagi, 2 ekor. Cenggitu la klu dpt hb yg kejer dgn perikanan, bila gi melawat site jer, ada la mende yg dibawak balik . Pastu ingat nak buat gulai lomak nanas + ikan masin & black pepper omelette with cheese. Kuih lak rasenya nak buat cucur udang kegemaranku.......Air - Fresh mango juice.
__________________
I learn my lesson the hardest & the most painful way. Kapas, mama miss you soooo much !!! It hurts, baby...
Reply With Quote