View Single Post
  #12  
Old 09-27-2010, 11:57 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 12
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by adamyala View Post
ha..prinz
komen ni yg akak nak dengar
sebab kat fb pun kengkawan ramai ckp dah mcm kawen org kristian jer
siap ada gaya roman *maksudnya lelaki yg separa bogel itu lah*
pastu baling jambangan bunga ke belakang tu, budaya mana agaknya ya ?

hak hak !! sapa nak jawab ?
kak, kalo tgk skang nih semua cara melayu kawin pun dh byk
"kacuk2" ngan budaya lain dah..
cam berinai, bersanding & bertepung tawar, setau lia pun xde dlm Islam
tp dah jadi adat kita. bab2 baling bunga tuh budaya bangsa lain..
kalo kita nak buat jugak, tuh dah agak ter-pleot dah tuh

kalo nak kawin btul2 ikut Islam, cukup akad nikah, dan war2kan kpd jiran tetangga utk memberitahu psl perkahwinan, doa selamat & kalo bergambar pun seeloknyer dengan ahli kuarga jer tanpa mendedah aurat kpd yg bkn muhrim.. tp ape yg dibuat lebih kepada permintaan kuarga senonyer, yer la..byk pihak nk kne jaga ati kan....

cam lia plak, dulu kawin akad nikah, doa selamat / kenduri makan sederhana jer tanpa pembaziran just nak war2kan psl perkahwinan supaya xde yg terkejut plak.. & bergambar pun ngn ahli kuarga jer..

ape2 pun terpulang kat individu & niat dia..hehehehehe
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote