View Single Post
  #19  
Old 10-30-2009, 10:05 AM
wawa wawa is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2009
Location: tmn midah,cheras
Posts: 132
Rep Power: 11
wawa is on a distinguished road
Default Re: cmne nk jade kucing bulu lebat?

Quote:
Originally Posted by nurkasih View Post
Assalamuaikum..

Saya dah lama tak online... ada projek sket.. Anyway, kucing DLH masa baby taklah sepanjang bulu DLH dewasa... jadi dia masih boleh dihandle.. Dia selsema.. jangan campur.. if possible dengan kucing lain... Jaga time makan ubat dia on time Insyallah sihat.. Pastue , pada saya.. saya akan terus masukkan pil dalam mulut kucing macam vet buat .. Sebabnyer kalau kita masukkan dalam ayam..sampai ke besau kita akan ada masalah nak bagi makan pil... Bila dah 5/6 kilo, tangan kita dah tak leh handle..kena dua ornag lak.. kalau dari kecik dah di train..mesti dia ok.. Nway, bagi dia ubat and pastue bagi makanan yang sdap2 ( treats).. Lepas tue mesti dia nak makan ubat sbb dia confirm lepas teu dia dapat makan sedap..

Kalau busuk.. lap2 jalah badan dia..too small nak mandikan... Ehh lupa nak tulis.. masa dongakkan..lepas masukkan urut2 leher dia..mesti dia telan...

p/s lagi bagus kalau u baca2 and browse thread lama... sbb saya perasan otai da kurang nak menjawab soalan berulang.. Nieh pun sbb nama saya disebut.. Happy Catting!
oh ok2. kumbang da pandai larikk bile org nk bg die ubt! tp,ajaran korang menjadi. tq! da taw da treat nk kasi mkn ubt
Reply With Quote