View Single Post
  #1  
Old 07-23-2010, 12:53 PM
izwanbest's Avatar
izwanbest izwanbest is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 122
Rep Power: 11
izwanbest is on a distinguished road
Default Makanan Kucing Terbaik untuk Kucing umur hampir 2 bulan??

Salam... saya ada 2 ekor kucing DLH... saya tak kisah berbelanja banyak.. sebab ada 2 ekor pun kecik lagi... byk mana lah pun dia boleh makan.. so any suggestion untuk kitty2 saya yang cute2 ni tak... sebelum saya beli diorang ni.. saya tgk ibunya makan IAMS... dan tuan punya kucing dulu cakap kitty ni ada makan IAMS skit2 jugak... semalam saya pergi Vet... saya beli Pack Royal Canin Babycat 34... nak beli IAMS jugak.. tapi bila baca balik ada stau thread dlm Forum ni yang mengatakan IAMS ni kejam pada binatang .. sampai potong2 daging anjing @ kucing semata2 nak buat kajian.. macam nak banned pun ada...
cuma masalahnya sekarang kitty saya yg nama Mochi Jr... ni ada kutu lah plak merayap... pagi tadi saya mandikan dia ... kesian tgk dia menggaru2... takpe ke??? saya mandikan dia kecik2 macam ni.. gunakan air suam... tak mengamuk plak dia... rilek je... lepas tu terus lapkan dan hair dryer kan dia.. sekarang ni takde plak dia menggaru2.. macam dah ok sket... tapi apa suggestion utk best solution utk masalah kutu pada kucing ni.. lagi satu nak tahu kutu kucing ni berjangkit tak pada manusia?? kesian lah tgk dia menggaru2 aje... kadang2 sampai mengiau tak tentu pasal tak tahu kenapa... Cat food yang saya beli pun tak makan banyak 2 3 butir je... yg KiKi tu takde masalah.. ok je... memang bersih... semalam saya bawa diorang ke Vet deworm kan skali... tlg lah saya kesian tgk dia berkutu.... takut berjangkit dekat KiKi plak... sekarang ni saya asingkan diorang... satu atas katil satu lagi dlm sangkar.. 2 2 tgh syok tido heheheh
Reply With Quote