View Single Post
  #10  
Old 10-09-2010, 01:08 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 16
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Makanan Kucing Terbaik untuk Kucing umur hampir 2 bulan??

Quote:
Originally Posted by Keisha View Post
bagusnya klu kucing tak cerewet bab mkn. smpai skrg saya masih mencari2 makanan yg sesuai, yg betul2 dorg suka. buat masa skrg, dorg hanya mkn wet food brand avoderm. klu letak brand lain, mmg tak kan sentuh. RC yg wet food tu pun dorg tak suka, sbb terlalu berair kot..sy ada juga campurkan kibble RC babycat & BW, tp dorg takkan makan bhgn yg ada kibble tu... see...betapa susahnya nk kasi dorg mkn kibble. sy tgk gigi bwh dorg halus2, ade yg belum abis tumbuh, mgkin sbb tu kot dorg x nk mkn kibble? ptg ni sy nk try beli brand lain plak... hm...mmg berhabis je bab kucing ni...
Keisha kena banyak banyak bersabar.
Akk pun ada seekor yang cerewet tentang bab makan.
Bagi kibbles BW kitten tak nak, bagi RC Baby Cat 36 pun tak nak.
Tapi kalo hidang wet food @ Whiskas fuh... bukan main laju dia makan.
Bila akk mix wet food dan kibbles, dia pilih yang wet food juga macam kucing Keisha.
Ramai yang syorkan akk supaya jadi kejam untuk seketika.... kawan kawan suruh akk tahan hati. Jangan bagi makan wet food tu. Just hidang kibbles. Mula mula memang tak sampai hati tengok dia sebab dia hidu hidu pas tu jalan then asyik meow meow mencari makan. Akhirnya sebab lapar punya pasal dia terpaksa makan juga kibbles sampai la hari nie.
Akk akan bagi ayam rebus or wet food sekali seminggu sebagai treat untuk dia.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote