View Single Post
  #26  
Old 12-12-2009, 07:00 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 10
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: Penat la cari...

Hello Hamster86. Apa yg kwn2 cuba maksudkan ialah kitten (6 bulan still kitten pun) you still muda lg. Diorg suggest neuter/spay/zaas/potong supaya kitten tu tak ngiow2 siang malam. Mmg la 6 bln tu kira dah start 'baligh' tp still muda gak. Katakan (katakan je la) nak kawenkan kitten tu pun. Ok je 6 bln. Mungkin bunting, mungkin tak. Kalau bunting, beranak, si ibu belum tentu pandai jaga anak2 tu. Sebab terlalu muda lg. Silap2 tgh menyusu, menggatal lg. Sebab cycle kucing ni kerap. Jd, kalau betul pun nak baka, tunggu la umur dia setahun ke. Lps dah dpt baka, dinasihatkan, neuter/spay/zaas/potong

Oh! Baby2 kitten tu pun boleh je neuter/spay/zaas/potong masa umur 4 minggu kalau tak silap. Kalau silap, tlg betulkan ya kwn2?
Reply With Quote