View Single Post
  #31  
Old 12-13-2009, 01:14 AM
cookies4bulat's Avatar
cookies4bulat cookies4bulat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 809
Rep Power: 11
cookies4bulat is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to cookies4bulat
Default Re: Penat la cari...

ades..suhaimy jgn lah menakutkan dia kesian dia.. tapi mmg btol hamster..e2 sume kena amek kira bila kita pelihara haiwan.memula sekor mmg seronok,nanti dah berekor2..tak terbela nanti..sape susah?awak gak susah..kitaorg kat sini bleh kasik tahu je..selebihnya keputusan kat tgn awk sendiri.dah ready ke nak kitten bnyk2,cukup ke masa nak handle sume,budget,sakit demam mereka.and kena ingt medical checkup mereka tak sama mcm manusia.nih saya nak kongsi sket..selasa aritu anak kucing saya kena langgar..alhamdulilah takde patah apa2..tapi still untuk langkah berjaga2 bwk gi vet.kena xray,drip,treatment, emergency call ngan medicine total rm295. tuh pon minor..takde operation ke jahit ke..bnygkan kalu ade operation..mau dekat rm500 kot.. tu baru sekor.. kalu bnyk2 ekor?renung2 kan lah...moral of the story..pikir masak2 samada mampukah hamster membela lebih dari sekor(kekekekek aku plak yg menakutkan hamster..sorry ya..tiada niat pon..sekadar menkongsi pengalaman)

Quote:
Originally Posted by Suhaimy View Post
La. Dah setahun. Dah cycle ok la sikit dr yg umur 6 bulan tu. Skrg buat la keputusan nak kawenkan @ tak? Sblm tu, dah buat kira2? (budget). Makanan skrg berapa harga?, makanan anak2 kucing berapa?, agaknya dpt berapa anak2 kucing tu?, berapa ya kos makan utk 3 ekor anak2 kucing?, kalau 4 ekor?, 5?, 6?! Vaksin, deworm, neuter? Berapa ya harga tu semua? Kalau kucing sakit, berapa ya kos? Huhu! Selamat buat kira2 ya?
__________________
~love my oren,bobo & velvet as much as i love my family,friends & my boo~
http://www.lifeasacatslave.blogspot.com/
http://www.noranasir.blogspot.com/
Reply With Quote