View Single Post
  #5  
Old 10-21-2010, 08:54 AM
FurKids's Avatar
FurKids FurKids is offline
Pets Are NOT Disposable
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 2,041
Rep Power: 15
FurKids is on a distinguished road
Default Re: Cat Suckling Study Psychological Effects

Quote:
Originally Posted by aina.mj View Post
salam...hai saya nak kongsi pengalaman saya dengan mulan,my tricolor dsh baby boy(now dah nak jadi adult..dah pandai mating ngan toys).
mulan dijumpai semasa umurnya lebih kurang 2hari.tak ada ibu yang datang cari.mata mulan belum buka dan tali pusat pun belum tanggal.
masa umur mulan 10 hari saya ajar dia minum susu dalam botol.kadang2 bila dia main2 atas badan dia akan hisap bibir saya.pernah sampai dia tertito atas dada sebab syok sangat menghisap.hehehe..
saya ingatkan masa kecik je dia wat camtu.rupanya sampai sekarang dah umur 7bulan berat 3kg.bila dia rasa mengantuk dan dia tengok saya duduk2@baring mesti dia datang nak hisap bibir.saya biar je la.kalau saya pun mengantuk maka kami tidur sama sambil dia menghisap bibir saya.best gak buat bantal pelok..hihihi..
kalau saya tak nak bagi saya akan tutup bibir ngan kain.mula2 dia akan jilat2 muka nak minta,tapi lama2 dia akan give up(hanya waktu itu je..nanti dia akan datang minta lagi) ...
Hahahaaaa, lucu ... memang sedap bila mereka baring atas dada buat bantal peluk. One of my greedy and always-hungry boboy berat badan dah nak dekat 5 kg (dia pandai buat muka kesian mintak makan kat semua orang sampai hati orang semua cair dan ikut cakap dia), bila dia tiba-tiba lompat ke atas dada saya, rasa macam aku dilanda a 1-ton truck! Tapi sedap betul rasa bantal berat mcm tu kat dada. Dan dia pula suka baring dengan buntut dia ngam-ngam kat muka saya seolah-olah sengaja kasi saya cium bau dia!
Quote:
Originally Posted by aina.mj View Post
... cuma yang lucu tu bila dia sedang aktif jangan harap la nak peluk2 dia..siap marah kita lagi..huhuhu..
Haha! Ya, kucing memang macam tu perangai mereka ... they take things on their own terms, sebab tu la perpatah "Cats have no masters, only slaves". Mereka tak macam anjing. Tapi apa nak buat, mereka pandai pukau saya, so jadi hamba mereka lah saya seumur hidup.
__________________
"We organized in the past to make Trap-Neuter-Return possible. Today, we organize to make Trap-Neuter-Return the norm and to end the unnecessary killing of cats in animal shelters across the country and provide humane care." - Alley Cat Allies
Reply With Quote