View Single Post
  #26  
Old 09-27-2010, 04:35 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 13
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: perkahwinan anak gadis arwah pengasas NAZA ini dah macam fairy tale pulak ...

Quote:
Originally Posted by June View Post
Sokong Lia

Dulu masa akak kahwin ada suara suara sumbang kata akak kahwin koboi tp sekurang kurangnya dah kahwin 10 tahun. Orang yang bercakap tu kahwin tak sampai 4 tahun cerai. Akak kahwin takde sanding,takde tunang.Rambo macam ko juga. Nikah kat masjid pagi, malam buat kenduri doa selamat limited kpd family member je. Esoknya jamu makan untuk kawan kawan, jiran jiran. Dah selesai.Takde utang dengan siapa siapa. Duit spare siap dapat bawa gi honeymoon ke China 10 hari lagi.

Kahwin ni kalau nak dengar kata kata orang boleh cair telinga. Itu tak sesuai,ini tak bagus, sana tak elok. Lantak dengan kata kata orang. Kita buat mana yang wajib dulu. Kalau ada duit lebih baru buat tambahan yang mana nak ditambah. Kalau setakat takut cakap cakap orang, utang sampai bercicit pun tak abis.
lia xde g animun jauh2, tp duit belen kawin tuh
kitorg guna wat tambah2 skit downpayment kete..
pastuh wat persiapan pindah umh (bayo sewa lori & beli brg2 lam umh sewa baru) ..

alhamdulillah.. x nyesal wat majlis ikut ketebalan poket kitorg .. xde hutang2..heheheh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote