Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Vets & Docs Reviews

Vets & Docs Reviews Discuss, recommend, and review the people providing health care for your pets, ie, the animal docs.

View Poll Results: You ratings of this klinik
Excellent 6 15.79%
Good 16 42.11%
So so 10 26.32%
Bad 2 5.26%
Terrible 4 10.53%
Voters: 38. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 10-28-2008, 06:45 PM
sillylupie's Avatar
sillylupie sillylupie is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Seri Kembangan, Selangor (Yeah, we got free water!)
Posts: 1,019
Rep Power: 7
sillylupie is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Wow! That's a good deal!
__________________
sillylupie
http://sillylupie.blogspot.com

sillylupie-shop
http://sillylupie-shop.blogspot.com
Reply With Quote
  #22  
Old 10-29-2008, 10:24 AM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 7
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

thats what i tot as well....
__________________
Reply With Quote
  #23  
Old 10-29-2008, 03:43 PM
nongali nongali is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 16
Rep Power: 0
nongali is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Filin,
Hope Emot gets better. Recently brought my cats in for flu treatment at another clinic. I guess I start another thread for that clinic.

Simistri,
Masa I nak spaykan Momote pun ade miscommunication. I dropped by 1 week before to recce the place and asked, kena buat appointment ke for spaying next week? The girl kata tak yah, just walk in.

Next weeknya, dah walk in, the vet dah fully booked! Haruslah nak kena tenong juling mata dengan I kan. So, my Momote kena stay extra 1 day, nasib baik FOC!
Reply With Quote
  #24  
Old 10-31-2008, 02:19 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 7
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by nongali View Post
Filin,
Hope Emot gets better. Recently brought my cats in for flu treatment at another clinic. I guess I start another thread for that clinic.

Simistri,
Masa I nak spaykan Momote pun ade miscommunication. I dropped by 1 week before to recce the place and asked, kena buat appointment ke for spaying next week? The girl kata tak yah, just walk in.

Next weeknya, dah walk in, the vet dah fully booked! Haruslah nak kena tenong juling mata dengan I kan. So, my Momote kena stay extra 1 day, nasib baik FOC!
thanks nongali...emot is much2 better now... she's putting on weight as well...eating well also... just dat now her 2 kids are sick like her.. same symptoms...flu, runny nose n fever... i dunno what to do for them as the vet said no meds for them..as they are still so small...

i know st angels.. been there before.. but a bit pricey for me.. eheheh
__________________
Reply With Quote
  #25  
Old 11-12-2008, 10:54 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 6
afro is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

sesape yang xtau jalan nak gi klinik mesra ni saya boleh tunjukkan.semua cawangan dia saya tau camne nak gi sebab saya dok bangi je...
harga dieorang letak memang berpatutan...
sabtu ni saya nak hantar wabit saya g neuter...
total cost rawatan cume rm70 je....3 hari dok dalam wad(cage laa...)
yang pasti, apa2 hal sebelum nak wat rawatan baek contact DR Wan dulu...
mesej pun die balas gak...
bukan apa....takut penyambut tetamu tu 'kelentong' je...
kalau dah comfrmkan dengan DR Wan, nanti korang tunjukkan la mesej yang DR Wan balas kat korang tu kat dieorang...
Reply With Quote
  #26  
Old 11-13-2008, 09:39 AM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 7
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

yea.. betol tuh.. dr wan mmg baik..!~ baru semlam gi lagi.. pasal anak kucen i selsema... bagi antibiotiks...1 jab, and spare ubat selsema+demam utk kucen lain.. total cas cumer rm13...!~ murah gile!!
__________________
Reply With Quote
  #27  
Old 11-13-2008, 09:41 AM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 7
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by afro View Post
sesape yang xtau jalan nak gi klinik mesra ni saya boleh tunjukkan.semua cawangan dia saya tau camne nak gi sebab saya dok bangi je...
harga dieorang letak memang berpatutan...
sabtu ni saya nak hantar wabit saya g neuter...
total cost rawatan cume rm70 je....3 hari dok dalam wad(cage laa...)
yang pasti, apa2 hal sebelum nak wat rawatan baek contact DR Wan dulu...
mesej pun die balas gak...
bukan apa....takut penyambut tetamu tu 'kelentong' je...
kalau dah comfrmkan dengan DR Wan, nanti korang tunjukkan la mesej yang DR Wan balas kat korang tu kat dieorang...
leh tunjuk kan jalan gi saujana impian x? clinic baru dia? ada map ker?
__________________
Reply With Quote
  #28  
Old 11-13-2008, 10:58 AM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 197
Rep Power: 6
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

filin..dekat saujana tu bukan clinic. petshop dia tapi everyday dr wan ada situ..dia bukak till 7 tapi usually bile i datang kol 5 camtu, dr wan dah balik..pembantu dia adalah.

u tau tesco kajang kat mana tak? or anywhere in kajang yg bole dijadikan landmark..i bole tolong explainkan..
Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
leh tunjuk kan jalan gi saujana impian x? clinic baru dia? ada map ker?
Reply With Quote
  #29  
Old 11-13-2008, 11:58 AM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 6
afro is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
leh tunjuk kan jalan gi saujana impian x? clinic baru dia? ada map ker?
yup, kat sana bukan klinik tapi lebih kepada pet shop n sekarang dieorang tengah buat promotion harga barangan n haiwan yang dieorang jual. map xde la plak. kalau g sama2 saya boleh la tunjuk.hahaha....
Reply With Quote
  #30  
Old 11-13-2008, 12:10 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 7
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

oooocam tuh.. ada address dia... x per.. ehehe... sbb kat luar clinic mesra, ada banner kata ada promotion vaksin rm25 kalo g situ... tuh nk tau...
__________________
Reply With Quote
  #31  
Old 11-13-2008, 12:24 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 6
afro is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
oooocam tuh.. ada address dia... x per.. ehehe... sbb kat luar clinic mesra, ada banner kata ada promotion vaksin rm25 kalo g situ... tuh nk tau...
betol2...pandinye die...
Reply With Quote
  #32  
Old 11-13-2008, 12:37 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 7
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

jadik vaksin nya kat situ ker kat mesra sebenarnya? biasa dr wan ada kat bangi masa malam2...
__________________
Reply With Quote
  #33  
Old 11-13-2008, 01:02 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 6
afro is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
jadik vaksin nya kat situ ker kat mesra sebenarnya? biasa dr wan ada kat bangi masa malam2...
rasanya kat saujana impian kot...saya xpenah jumpe dr wan tapi mesej selalu la.baru malam tadi saya pergi yang kat bangi ni tapi die xde pun...
Reply With Quote
  #34  
Old 11-13-2008, 01:43 PM
sarahseben sarahseben is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 197
Rep Power: 6
sarahseben is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

i ada buat vaksin kat situ for my cats tp masa awal2 bukak dulu..time tu dr wan x ada peti ais..so dia soh tinggalkan the cats, dia bawak pegi vaksin kat bangi.the next day jempot balik..alamak dia dekat deretan kedai di saujana impian hahahaha..

kalau u tau mana tesco kajang kan..from kajang highway,tesco is on your right..u pegi straight...sampai u jumpe a traffic light.Dekat traffic light tu u turn left..u naik macam bukit sikit...the row of shop ada kat blah kanan...dia sederet dengan 7eleven saujana impian..

Quote:
Originally Posted by afro View Post
rasanya kat saujana impian kot...saya xpenah jumpe dr wan tap
i mesej selalu la.baru malam tadi saya pergi yang kat bangi ni tapi die xde pun...
Reply With Quote
  #35  
Old 11-13-2008, 02:33 PM
nongali nongali is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 16
Rep Power: 0
nongali is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Filin,

RM13 aje????????? Murahnya!!!!!!

I am due to send my two 'heroes' for neuter next week, tapi ape2 pun kena call for appointment dengan dr wan or dr siti. kang tak available plak.
Reply With Quote
  #36  
Old 11-13-2008, 02:44 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 7
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by afro View Post
rasanya kat saujana impian kot...saya xpenah jumpe dr wan tapi mesej selalu la.baru malam tadi saya pergi yang kat bangi ni tapi die xde pun...
mlm tadik ada... dia dok kat tepi pintu jer.. dr len yang buat... kiter gi mlm smlm.. nak dekat kol 9.... u datang kol braper?

Quote:
Originally Posted by nongali View Post
Filin,

RM13 aje????????? Murahnya!!!!!!

I am due to send my two 'heroes' for neuter next week, tapi ape2 pun kena call for appointment dengan dr wan or dr siti. kang tak available plak.
yup yup.. very cheap kan..??? no consultation charges.... tapi seriously mmg murah.. cumer pet stuff, food and others a bit slightly pricey...
__________________
Reply With Quote
  #37  
Old 11-13-2008, 03:04 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 6
afro is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by filinlee View Post
mlm tadik ada... dia dok kat tepi pintu jer.. dr len yang buat... kiter gi mlm smlm.. nak dekat kol 9.... u datang kol braper?



yup yup.. very cheap kan..??? no consultation charges.... tapi seriously mmg murah.. cumer pet stuff, food and others a bit slightly pricey...
dekat2 kul 8...

kalau bab rawatan memang murah. saya dah survey klinik vet area sini. paling murah untuk neuter rabit rm130 tapi kat mesra cuma rm70 je...

tapi kalau barang2 or makanan saya beli kat DR PET kat seksyen 7. rasenye macam murah sikit...
Reply With Quote
  #38  
Old 11-13-2008, 03:12 PM
afro's Avatar
afro afro is offline
JLD 485
 
Join Date: Oct 2008
Location: chulalongkorn
Posts: 176
Rep Power: 6
afro is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

tapi 1 je yang xbest...dieorang xde buat rawatan untuk arnab yang injured....
sebab ubat untuk arnab xbanyak...
Reply With Quote
  #39  
Old 11-13-2008, 03:13 PM
Simistri's Avatar
Simistri Simistri is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 54
Rep Power: 6
Simistri is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

kira oklah klinik nie, Isnin lepas beli vitamin untuk memulihkan semangat kucing yang hilang...sebijik baru 50 sen ajerrrr

Dr. perempuan yang kecik-kecik tu dah tak kerja kat situ.
Reply With Quote
  #40  
Old 11-13-2008, 03:18 PM
filinlee's Avatar
filinlee filinlee is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bukit Jalil/ Bukit Serdang
Posts: 1,214
Rep Power: 7
filinlee is on a distinguished road
Default Re: Klinik Haiwan Mesra Bangi & Putrajaya

Quote:
Originally Posted by afro View Post
dekat2 kul 8...

kalau bab rawatan memang murah. saya dah survey klinik vet area sini. paling murah untuk neuter rabit rm130 tapi kat mesra cuma rm70 je...

tapi kalau barang2 or makanan saya beli kat DR PET kat seksyen 7. rasenye macam murah sikit...
dr pet kat ner lak??? barang2 apa yang murah?? contohnya?? barang n harga skali ek.. nak compare.. eheheh
__________________
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump



All times are GMT +8. The time now is 12:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.