Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Hall of Shame

Hall of Shame There are lots of cruel and inconsiderate people out there. Expose their cruel deeds to the world and let them be shamed!

Closed Thread
 
Thread Tools
  #21  
Old 12-11-2009, 10:39 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Aduhai!! Naq,ko ni pagi2 buat akak ketawa sorang2.

ko ada browse tak suma thread.kami ada buka thread utk unethical petshop lama dulu.kat situ ko blh letak & comment ttg petshop tertentu.pergi cari balik thread tu.

lagi satu,bila masa pula akak nak buka bisnes petshop?? Klu kak Nurul buat petshop online tu mgknlah tp not me.akak ikut dia coz akak nak beli brg.disamping tu blh dpt special price. itu je. kak nurul mmg offer tp I decline.Akak ni dah cukup sibuk kerja dgn masa tak menentu,fly sana sini.takde masa nak urus online petshop.akak bukan kerja 9-5 dik oi!! Ni hah,bulan depan boss buka branch,akak tengah menguruskan pembukaan branch syarikat.ko ingat ada masa lg ke nak urus petshop??

ko ada baca tak betul2 apa yg akak tulis?? benda ni dah terlalu lama akak simpan.akak bg peluang utk pakcu membetulkan keadaan tp dia tak buat.ramai lg yg jd mangsa.berapa ramai lg nak jd mangsa baru nak cerita? akak PM dia masa kes mula2 dulu.cakap face to face pun ada.apa tindakan dia?? ada ke dia minta maaf dgn budak2 yg terlibat,atau mgkn kasih penjelasan??

akak baru dpt sms ada kucing sakit FPL dijual ke satu orang by Pakcu.dah tau sakit tp jual lg kucing tu?? ko nak panggil apa benda ni??

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
bukan racist kak jun,tapi kenapa Si NASH ni nak buruk2kan pakcu?dah terang2 die non malay,tapi kenapa die gne nama melayu?sy takkan berdiam diri kalau bangsa saya di sabotaj,mentang2 pakcu org melayu,kenapa pakcu sorg je?kenapa tak complain pasal petshop non malay yang lain?sy tau kak june skrg pun baru nak start business dengan kak nurul(Felix the Cat),jadi org tengah untuk supply barang2 pet,mungkin arini kak june complain mcm2 pasal pakcu,tapi tak mustahil satu hari nanti akan ada org sabotaj business kak june plak....klu ada sesapa yang rasa tak puas hati,bleh bincang secara personally,tak payah nak cakap "Hoi orang ramai,dengar sini semua,saya nak complain pasal kedai pakcu"..come on la,settlekan secara bijak,tak payah nak malukan org lain...
  #22  
Old 12-11-2009, 10:55 AM
BabyZee's Avatar
BabyZee BabyZee is offline
.:: Baby, I dig you! ::.
 
Join Date: Jul 2008
Location: Subang Jaya, Selangor, Malaysia, World of Animal Lurve...
Posts: 1,868
Rep Power: 8
BabyZee is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to BabyZee
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Dear Naq....dengan nada penuh manja skali....harap gf tak marah ye... gurau je....
FYI setahu june apa yang Kak June and Kak Nurul nak buat jauh berbeza dari bisnes pakcu...It's more of jadi orang tengah untuk beli secara bundle dalam harga termurah yang bleh dapat berbanding kalau beli di petshop and memang takda keuntungun pun yang diambil...
Cuma kena war2kan diforum ini sebab ofcourse supplier akan amik order untuk memenuhi minimum order dorg, kira menolong member sini juga....
Kalau ada extra charges pun maybe cause of delivery payment..
Lebih kurang macam Blackwood deal yang ada dekat forum ni la, tu pun Zee tengok dah lama berjalan and so far jarang orang report pasal Kak Nurul as the orang tengah tapi orang yang membeli la yang kadang2 terbawak masalah skit jadi nilai la sendiri...
Zee tengok the order for Blackwood keeps on coming, makin bertambah tu, sebab apa? Mesti antaranya sebab service Kak Nurul elok, semua record ada di thread blackwood, setiap transaction dibuat btol2 sebab tu la masih wujud sampai sekarang....
Owh, ini contoh je, takda la nak buka cerita Blackwood plak ye...
Owh, Kak Nurul kalau Zee ada salah info sorry ye tapi ni la pengamatan Zee dari apa yang Kak Nurul buat selama ni, efficient..

As for pasal memalukan tu plak, maybe Naq tak tahu kot ada dah forumer personally pm pakcu, pun ada pergi kedai pakcu sendiri untuk bincang dengan pakcu..
Bukan menyerang ye tapi bincang, semua dengan niat baik...
Tapi dah beberapa kali bincang personally tengok takda apa pun yang datang dari pihak lagi satu tu, senyap begitu saja...
Kalau nak kata sini sengaja nak serang pakcu takdela sampai begitu kot sebab kalau kaji dekat hall of shame ni ada lagi petshop and klinik yang dikecam, semuanya pun datang dari pelbagai bangsa...

Yang nyata dekat sini kesimpulannya la Zee rumuskan dari semua post yang ada, kalau nak jual kucing bleh tapi takpayahla pusing2kan fakta..
kalau for sale so untuk di jual la, kalau adoption pun untuk reasonable maybe letak charges untuk meds and neutering/spaying kalau dibuat, bleh jadikan charges paws or spca sebagai panduan....
As in kalau pasal vet tak bertauliah, nasib memang baik la kalau ada kucing lepas di rawat oleh vet tak bertauliah ni selamat tapi normally kesudahan dia tak berapa baik...
Sedangkan vet fresh grad pun terketar2 lagi nak rawat kucing under senior vet supervision apatah lagi kalau dibiarkan sorg2...
Apatah lagi kalau vetnya tak bertauliah, lagi risikonya tinggi....
Rasanya Kak June dapat simpulkan yang lain sebab pengalaman Kak June lagi hands on...

Sigh...yang kecuaian tu yang kami pandang, takda kaitan dengan bangsa, agama mahupun negara....
Pada pendapat Zee kalau bleh biar petshop kekal petshop, vet klinik kekal vet klinik, kalau tengok klinik jual barang2 pun selalunya tak banyak mana as dorg focus more on the klinik so klinik pun ada keuntunguan, pet shop pun ada juga....
__________________
" Bad things happen. Trust that good things happen, too.
Sometimes you’ve just got to close your eyes, hold on tight and believe. "
  #23  
Old 12-11-2009, 11:54 AM
June June is offline
Animal Lover
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tmn Shamelin Perkasa-Kota Kinabalu
Posts: 6,004
Rep Power: 0
June is on a distinguished road
Default Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

bagus,ko sebut nama akak. ok, akak terfikir gak kenapa baru skrg Pakcu nak jelaskan benda tu?? kenapa bukan pada masa tengah hangat isu ini diketengahkan?? kata2 tak nak bising2 tu tak blh diterima sebab sepatutnya apa2 hal pun dia kena bersikap terbuka & memberi penjelasan kat forum. He owed us an epxlanation sebab ini melibatkan orang seisi forum.

pasal kucing Ecah,akak tak pasti so tak mau cakap.tp Bardaziz ada post kat sini.walaupun Pakcu telah explain spt biasa org2 ini menelan suma benda2 ni sebab tak mau bising2. ramai lg yg bersikap begitu.jd kenapa pula akak yg kecoh2 kan? berapa ramai lg yg harus jd mangsa baru kita mau bersuara??

apa pun yg kami cakap Rambo,Pakcu takkan mengaku.so jgnlah suruh dia putar belitkan fakta.dari posting2 kat sini,berbelit2 penjelasan.fening membacannya. yg kutu tu Abzalia satu.kucing Noor pun sama.berkutu2.eh,itu yg kita tau.yg kita tak tau??

Pasal prinsip.Ya,mmg dulu akak ada selisih faham dgn Nurul.tp dia berani mengaku apa yg dia telah buat. kenapa Pakcu tak blh?? Kenapa akak msh amik BW dgn Nurul?? Sebab selisih faham kami telah pun dijernihkan. Jd kenapa nak ungkit perkara yg dah kita jernihkan??

Jgn kata takdir klu kita yg cuai,mengambil perkara sambil lewa.senang je,oh!! sudah takdir.yg jd mangsa kucing.kesian.durang tak blh bercakap.apa agaknya kucing tu ckp klu durang blh bersuara.

yg sebenarnya Pakcu sendiri tau hal ni.rasanya ramai yg dah pernah try to bincang dgn Pakcu. So Pakcu fikirkanlah sendiri.ingat,doa org yg teraniaya tu mustajab. kami cakap apa pun klu org dah set mind tak nak terima kesalahan sendiri,apa lg yg kami blh buat??

BTW,silalah tanya Pakcu kenapa tokeh BW tak nak jual BW kat Pakcu lg.
  #24  
Old 12-11-2009, 03:06 PM
AndyKoh's Avatar
AndyKoh AndyKoh is offline
Founder, PetFinder.my
 
Join Date: Apr 2008
Location: Petaling Jaya, Selangor
Posts: 1,347
Rep Power: 10
AndyKoh has disabled reputation
Default Re: Cucu Maine Coon Pakcu- kitten Backyard breeder do trade through forum

Dear All,

Let's not make this boil into another heated argument that divides our community senselessly. As many of you have correctly pointed out, we're all here because of sharing the common passion of upholding animal welfare, not to dispute or debate on our individuality and differences.

You all have different opinions, and let's leave it at that and refocus ourselves on helping the animals.

We will be terminating Packu (Abgraldo)'s PetFinder account as requested by him. I hope that no further issues will be raised on this matter.
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Campaign Stop puppy and kitten Backyard breeder do trade through Pet Shop dog is my buddy Hall of Shame 273 09-14-2011 03:12 AM
Cucu Maine Coon Pakcu! abgraldo Pet Shops & Services 105 12-09-2009 05:44 PM
International Trade in Endangered Species Bill 2007 AndyKoh Animal Protection Laws & Rights 6 07-29-2009 08:17 AM
Maine Coon Cat on board dog is my buddy Coffee Room 2 11-25-2008 09:37 PM
Tips to Avoid Ur Backyard Papaya Drop.... Penghulu Jokes & Funny Pictures 15 08-27-2008 06:22 PM



All times are GMT +8. The time now is 11:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.