Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Birds

Birds Spread your wings and fly into our bird sanctuary

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-01-2010, 10:00 AM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 7
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Love birds

Skang neh dah ade "ahli kuarga" baru kat umah
2 hekor love bird kaler Biru & Hijau kebiruan..
2-2 male.. so nak tanye jugak kot2 ade member sini yg ade pengalaman /
pnh bela burung dan kot2 ler ade yg tau kat mane ade jual sangkar burung yg murah area Kajang or Bangi..
x sabar nak letak dorg lam umh baru
skang nih still lam cage DIY yg member kasik sekali ari tuh..

buat masa nih cage dorg gantung lam umh jer dulu
sbb kat luar umh x pasang lg tempat sangkut cage,
gara2 x sabar nak bela dorg 2 hekor tuh..

dah disebabkan ade ahli baru lam umh,
bebudak bulus terpaksa ler berkurung lam bilik dulu utk sementara
takut semua berkumpul plak bwh cage
sambil mendongak berkira2 nak terkam yg 2 hekor tuh
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #2  
Old 10-01-2010, 01:01 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 9
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Love birds

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
Skang neh dah ade "ahli kuarga" baru kat umah
2 hekor love bird kaler Biru & Hijau kebiruan..
2-2 male.. so nak tanye jugak kot2 ade member sini yg ade pengalaman /
pnh bela burung dan kot2 ler ade yg tau kat mane ade jual sangkar burung yg murah area Kajang or Bangi..
x sabar nak letak dorg lam umh baru
skang nih still lam cage DIY yg member kasik sekali ari tuh..

buat masa nih cage dorg gantung lam umh jer dulu
sbb kat luar umh x pasang lg tempat sangkut cage,
gara2 x sabar nak bela dorg 2 hekor tuh..

dah disebabkan ade ahli baru lam umh,
bebudak bulus terpaksa ler berkurung lam bilik dulu utk sementara
takut semua berkumpul plak bwh cage
sambil mendongak berkira2 nak terkam yg 2 hekor tuh
Taniah Lia....
Dulu masa kat Sabah, akk pernah pelihara burung love birds nie...
Tapi akk punya sepasang.
Kalo tak silap... kalo nak tau jantina burung... kena tengok paruh dia.
Kalo ada putih maka betina la tu.
Kalo tak ada maka jantan la tu.
Mereka nie tak susah nak jaga pun.
Kalo nak matekan... kena ada tempurung kelapa kat dalam untuk sarang dia.
Makana dia pula bijirin burung....
Yang seronok kalo bela sepasang.... tiap tiap pagi mereka akan nyanyi....
Pas tu kalo ada sepasang... pandai bercium lagi

Pasal sangkar murah Lia leh cuba pet shop yang dekat Shell tu.
Dia memang kedai burung dan banyak jenis sangkar di jual.
Harga pun berpatutan!
Nama kedainya 'Macau Pet Shop'.
Hari minggu pun buka.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #3  
Old 10-01-2010, 03:58 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 7
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Love birds

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Taniah Lia....
Dulu masa kat Sabah, akk pernah pelihara burung love birds nie...
Tapi akk punya sepasang.
Kalo tak silap... kalo nak tau jantina burung... kena tengok paruh dia.
Kalo ada putih maka betina la tu.
Kalo tak ada maka jantan la tu.
Mereka nie tak susah nak jaga pun.
Kalo nak matekan... kena ada tempurung kelapa kat dalam untuk sarang dia.
Makana dia pula bijirin burung....
Yang seronok kalo bela sepasang.... tiap tiap pagi mereka akan nyanyi....
Pas tu kalo ada sepasang... pandai bercium lagi

Pasal sangkar murah Lia leh cuba pet shop yang dekat Shell tu.
Dia memang kedai burung dan banyak jenis sangkar di jual.
Harga pun berpatutan!
Nama kedainya 'Macau Pet Shop'.
Hari minggu pun buka.
Thanks kak Nurul..
pandai cium2 ekk kak...ngehehe...
tgh eksaited giler nih..at least ade "menan" baru kat umh tuu..
ooo kne tgk kat paruh ehh.. nnt ade rezeki lebih,
ingat nak carik female plak... carik kaler lain..tuh yg tanye2 member kat sini
kot2 ade yg pnh bela burung nih...
skang nih dorg still ade mekanan yg member nih kasik ari tu..

pasnih nak abis mekanan tuh, kne carik plak..
yg akak ckp kat Shell tuh, shell yg mane satu ekk kak..?
kompius lak lia...maklum ler bab2 jalan nih x reti sgthaha!!
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #4  
Old 10-01-2010, 04:44 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 9
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Love birds

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
Thanks kak Nurul..
pandai cium2 ekk kak...ngehehe...
tgh eksaited giler nih..at least ade "menan" baru kat umh tuu..
ooo kne tgk kat paruh ehh.. nnt ade rezeki lebih,
ingat nak carik female plak... carik kaler lain..tuh yg tanye2 member kat sini
kot2 ade yg pnh bela burung nih...
skang nih dorg still ade mekanan yg member nih kasik ari tu..

pasnih nak abis mekanan tuh, kne carik plak..
yg akak ckp kat Shell tuh, shell yg mane satu ekk kak..?
kompius lak lia...maklum ler bab2 jalan nih x reti sgthaha!!
Macam akk la tu hari excited sebab ada "menan" baru juga...
Tapi bukan burung...
Guniea Pig....
Comel sungguh...
Kalo bunyi ... wheek...wheek....
Manja lagi tu...

OK balik cerita asal....
Kalo ikut nasihat pet shop masa akk beli love bird tu...
Kena cari pasangan burung yang duduk sama sama...
Mereka akan mate for life.
Tak semestinya Lia beli betina, jantan tu leh terima...
Sebab burung nie dia akan cari pasangan sendiri.

Kalo lia dari MRR2 memang lia akan jumpa Shell kat tepi jalan.
Shell tu berdepan je ngan stesen LRT Bandar Tasik Selatan.
Masuk ikut jalan tu belah kiri perumahan (double storey) dan ada satu row kedai belah kanan.
Kedai pet shop tu lepas Agro Bank.
Nama dia Macau Pet Shop.
Kat situ macam macam jenis binatang ada jual dari hamster, ferret, iguana, sugar glider dan berjenis jenis burung.
Sangkar burung pun ada.
Jenis besi... jenis kayu.
Tokay dia baik dan selalu bagi diskaun... bila kita wat muka seposen
Makanan burung pun ada kat situ.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 10-01-2010, 04:57 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 7
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Love birds

Macam akk la tu hari excited sebab ada "menan" baru juga...
Tapi bukan burung...
Guniea Pig....
Comel sungguh...
Kalo bunyi ... wheek...wheek....
Manja lagi tu...
** ha ahh...geram tgk dia..gemuk jer kan.. lia nk dpt 2 hekor love bird nih
pun puas mujuk hubby.. pas merajuk 2-3 hari & mogok tanak masak,
baru dia kasik green lite.. hahahahha


OK balik cerita asal....
Kalo ikut nasihat pet shop masa akk beli love bird tu...
Kena cari pasangan burung yang duduk sama sama...
Mereka akan mate for life.
Tak semestinya Lia beli betina, jantan tu leh terima...
Sebab burung nie dia akan cari pasangan sendiri.
**xde dah burung yg duk sama2 ngan dorg neh kak,
sbb member nih hanya ada 2 hekor tuh jer..
sblm nih 3 hekor tp sekor dh mati... cemane tuh yekk??
kne kasik awek paling cantik ler kot..ala2 miss world gitew..
opssssss..!!!~ kalo matting burung, xde sape nak blame kat sini kot
hahahahahahahahahha (gelak jahat nehh)


Kalo lia dari MRR2 memang lia akan jumpa Shell kat tepi jalan.
Shell tu berdepan je ngan stesen LRT Bandar Tasik Selatan.
Masuk ikut jalan tu belah kiri perumahan (double storey) dan ada satu row kedai belah kanan.
Kedai pet shop tu lepas Agro Bank.
Nama dia Macau Pet Shop.
** nnt Lia ajak hubby g sane... teruja neh!! heheheh

Kat situ macam macam jenis binatang ada jual dari hamster, ferret, iguana, sugar glider dan berjenis jenis burung.
**sugar glider pun lia berkenan..tp tuh ler.. nak pujuk satu2 nih pun payah.. tp nak fokus lovebird nih dulu...ngehehehe

Sangkar burung pun ada.
Jenis besi... jenis kayu.
Tokay dia baik dan selalu bagi diskaun... bila kita wat muka seposen
Makanan burung pun ada kat situ.
**sangkar lia ade tgk lam mudah.my tp kne tgk sendiri,
baru bleh bajet2 besar & rega dia...
niwei, thanks kak kasik info pasal lovebird neh..muacckk!!!
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #6  
Old 10-01-2010, 05:54 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 9
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Love birds

Macam akk la tu hari excited sebab ada "menan" baru juga...
Tapi bukan burung...
Guniea Pig....
Comel sungguh...
Kalo bunyi ... wheek...wheek....
Manja lagi tu...
** ha ahh...geram tgk dia..gemuk jer kan.. lia nk dpt 2 hekor love bird nih
pun puas mujuk hubby.. pas merajuk 2-3 hari & mogok tanak masak,
baru dia kasik green lite.. hahahahha


Mula mula masa akk baru dapat memang kurus tapi dah dekat sebulan ngan akk, lebih kurang gemuk macam tuan dia dah
Bagi makan Timothy Hay, pellet, capsicum, celery, carrot dan macam macam..
Tapi lia 90% mereka nie makan je.
Fuh... tahi bukan main banyak lagi.


OK balik cerita asal....
Kalo ikut nasihat pet shop masa akk beli love bird tu...
Kena cari pasangan burung yang duduk sama sama...
Mereka akan mate for life.
Tak semestinya Lia beli betina, jantan tu leh terima...
Sebab burung nie dia akan cari pasangan sendiri.
**xde dah burung yg duk sama2 ngan dorg neh kak,
sbb member nih hanya ada 2 hekor tuh jer..
sblm nih 3 hekor tp sekor dh mati... cemane tuh yekk??
kne kasik awek paling cantik ler kot..ala2 miss world gitew..
opssssss..!!!~ kalo matting burung, xde sape nak blame kat sini kot
hahahahahahahahahha (gelak jahat nehh)


Bukan senang nak mate lia....
Sebab burung duduk dalam sangkar kecik tapi kalo sangkar besar ada good chances to mate.
Tu yang petshop bagi tau.
Dah tu kena sedikan sarang dia dulu.


Kalo lia dari MRR2 memang lia akan jumpa Shell kat tepi jalan.
Shell tu berdepan je ngan stesen LRT Bandar Tasik Selatan.
Masuk ikut jalan tu belah kiri perumahan (double storey) dan ada satu row kedai belah kanan.
Kedai pet shop tu lepas Agro Bank.
Nama dia Macau Pet Shop.
** nnt Lia ajak hubby g sane... teruja neh!! heheheh

Kalo akk pergi kedai tu mesti terujua juga sebab lihat macam macam binatang cute miut.
Dah tu ada monyet capucin tu... yang kecik tapi harga riban riban...


Kat situ macam macam jenis binatang ada jual dari hamster, ferret, iguana, sugar glider dan berjenis jenis burung.
**sugar glider pun lia berkenan..tp tuh ler.. nak pujuk satu2 nih pun payah.. tp nak fokus lovebird nih dulu...ngehehehe

Tu la... ingat nak pelihara joey juga tapi belum yakin lagi.... sebab kurang arif dalam bidang pemeliharaan joey.
Masa ambil guinea pig pun was was tapi alhamdulilah banyak google so ada la dapat info sikit sikit pasal penjagaan mereka.


Sangkar burung pun ada.
Jenis besi... jenis kayu.
Tokay dia baik dan selalu bagi diskaun... bila kita wat muka seposen
Makanan burung pun ada kat situ.
**sangkar lia ade tgk lam mudah.my tp kne tgk sendiri,
baru bleh bajet2 besar & rega dia...
niwei, thanks kak kasik info pasal lovebird neh..muacckk!!!


No hal lia... anytime.
Kat situ pun ada jual love bird tapi mahal yu.... dalam RM150 hingga RM200 macam tu. Untuk seekor tau!
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #7  
Old 10-01-2010, 06:17 PM
abzalia's Avatar
abzalia abzalia is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Nov 2008
Location: Kajang-Putrajaya-Kuching-Oya
Posts: 1,949
Rep Power: 7
abzalia is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to abzalia
Default Re: Love birds

Macam akk la tu hari excited sebab ada "menan" baru juga...
Tapi bukan burung...
Guniea Pig....
Comel sungguh...
Kalo bunyi ... wheek...wheek....
Manja lagi tu...
** ha ahh...geram tgk dia..gemuk jer kan.. lia nk dpt 2 hekor love bird nih
pun puas mujuk hubby.. pas merajuk 2-3 hari & mogok tanak masak,
baru dia kasik green lite.. hahahahha


Mula mula masa akk baru dapat memang kurus tapi dah dekat sebulan ngan akk, lebih kurang gemuk macam tuan dia dah
Bagi makan Timothy Hay, pellet, capsicum, celery, carrot dan macam macam..
Tapi lia 90% mereka nie makan je.
Fuh... tahi bukan main banyak lagi.

**xpe cam tuan dia kak, chubby gitew..
nampak ler cukup makan tido nyer kan..?
kang kalo kurus, org ckp xnak mkn plak...
menan akak tuh byk makan, byk ler kuar kak...ekekek...


OK balik cerita asal....
Kalo ikut nasihat pet shop masa akk beli love bird tu...
Kena cari pasangan burung yang duduk sama sama...
Mereka akan mate for life.
Tak semestinya Lia beli betina, jantan tu leh terima...
Sebab burung nie dia akan cari pasangan sendiri.
**xde dah burung yg duk sama2 ngan dorg neh kak,
sbb member nih hanya ada 2 hekor tuh jer..
sblm nih 3 hekor tp sekor dh mati... cemane tuh yekk??
kne kasik awek paling cantik ler kot..ala2 miss world gitew..
opssssss..!!!~ kalo matting burung, xde sape nak blame kat sini kot
hahahahahahahahahha (gelak jahat nehh)


Bukan senang nak mate lia....
Sebab burung duduk dalam sangkar kecik tapi kalo sangkar besar ada good chances to mate.
Tu yang petshop bagi tau.
Dah tu kena sedikan sarang dia dulu.

**yeahh!!! kne sedia cage / sarang dia dulu..
x sabar nk tggu gaji!!!


Kalo lia dari MRR2 memang lia akan jumpa Shell kat tepi jalan.
Shell tu berdepan je ngan stesen LRT Bandar Tasik Selatan.
Masuk ikut jalan tu belah kiri perumahan (double storey) dan ada satu row kedai belah kanan.
Kedai pet shop tu lepas Agro Bank.
Nama dia Macau Pet Shop.
** nnt Lia ajak hubby g sane... teruja neh!! heheheh

Kalo akk pergi kedai tu mesti terujua juga sebab lihat macam macam binatang cute miut.
Dah tu ada monyet capucin tu... yang kecik tapi harga riban riban...

**kalo byk duit & masa nak jaga kan, nak aje bela menda2 cenggitu..hehehe

Kat situ macam macam jenis binatang ada jual dari hamster, ferret, iguana, sugar glider dan berjenis jenis burung.
**sugar glider pun lia berkenan..tp tuh ler.. nak pujuk satu2 nih pun payah.. tp nak fokus lovebird nih dulu...ngehehehe

Tu la... ingat nak pelihara joey juga tapi belum yakin lagi.... sebab kurang arif dalam bidang pemeliharaan joey.
Masa ambil guinea pig pun was was tapi alhamdulilah banyak google so ada la dapat info sikit sikit pasal penjagaan mereka.

**tuh la..lia dr td dok google jugak pasal love bird nih..
nak tau cara2 penjagaan & diet dia..tp byk artikel lam bhs indon daaa


Sangkar burung pun ada.
Jenis besi... jenis kayu.
Tokay dia baik dan selalu bagi diskaun... bila kita wat muka seposen
Makanan burung pun ada kat situ.
**sangkar lia ade tgk lam mudah.my tp kne tgk sendiri,
baru bleh bajet2 besar & rega dia...
niwei, thanks kak kasik info pasal lovebird neh..muacckk!!!


[COLOR="red"]No hal lia... anytime.
Kat situ pun ada jual love bird tapi mahal yu.... dalam RM150 hingga RM200 macam tu. Untuk seekor tau!
**lia dpt murah jer burung tuh sbb sblm nih lia pnh jaga
kucen member tuu seminggu. kira rega kwn2 ler..
masa dia amik tuh, lia kasik 2kg BW kat dia
sbb kucen dia neh stray yg dia jumpa blkg umh.
kne tinggal ngn ibu dia...umo dlm 3 bln++..
so, sbb xde pengalaman lg plus dia nak blk kpg..lia tlg jaga ler kejap..
kucen tuh corak marble ala bengal giteeeww
member tuh pun ade bela burung murai kaler biru..lawa giler!!
__________________
.::argh..!! susah2, H.A.N.T.A.MS.A.J.A lahhh.::
Reply With Quote
  #8  
Old 04-04-2011, 02:04 AM
zul langat's Avatar
zul langat zul langat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 25
Rep Power: 0
zul langat is on a distinguished road
Default Re: Love birds

Quote:
Originally Posted by abzalia View Post
Skang neh dah ade "ahli kuarga" baru kat umah
2 hekor love bird kaler Biru & Hijau kebiruan..
2-2 male.. so nak tanye jugak kot2 ade member sini yg ade pengalaman /
pnh bela burung dan kot2 ler ade yg tau kat mane ade jual sangkar burung yg murah area Kajang or Bangi..
x sabar nak letak dorg lam umh baru
skang nih still lam cage DIY yg member kasik sekali ari tuh..

buat masa nih cage dorg gantung lam umh jer dulu
sbb kat luar umh x pasang lg tempat sangkut cage,
gara2 x sabar nak bela dorg 2 hekor tuh..

dah disebabkan ade ahli baru lam umh,
bebudak bulus terpaksa ler berkurung lam bilik dulu utk sementara
takut semua berkumpul plak bwh cage
sambil mendongak berkira2 nak terkam yg 2 hekor tuh
memang comel LB ni...saya pon minat sangat...macam2 warnanya....tapi leceh le nak kena lesen pulak...
untuk pengetahuan....kalau nak info pasal LB ni...cuba cari kat......Malaysia Bird Forum.....macam2 info burung ada...

Last edited by zul langat; 04-04-2011 at 02:15 AM.
Reply With Quote
  #9  
Old 04-04-2011, 11:30 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 9
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Love birds

Quote:
Originally Posted by zul langat View Post
memang comel LB ni...saya pon minat sangat...macam2 warnanya....tapi leceh le nak kena lesen pulak...
untuk pengetahuan....kalau nak info pasal LB ni...cuba cari kat......Malaysia Bird Forum.....macam2 info burung ada...
Uiks... pelihara LB pun kena ada lesen ke?
Setahu akk tak payah la.
Burung LB ni bukan jenis yang nak pupus pun.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #10  
Old 04-04-2011, 08:11 PM
zul langat's Avatar
zul langat zul langat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 25
Rep Power: 0
zul langat is on a distinguished road
Default Re: Love birds

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Uiks... pelihara LB pun kena ada lesen ke?
Setahu akk tak payah la.
Burung LB ni bukan jenis yang nak pupus pun.
setahu saya semua jenis parrot import kena lesen...melainkan burung budgie dan tiel je tak kena. dan jadi kalau beli...pastikan ada resit...dan mohon kat perhilitan. dan banyak lagi haiwan import yg dan kena lesen...undang2 ni baru lagi...ramai tak tau...jadi untuk kepastian baik tanya kat perhilitan...kalau boleh tunjuk gambar sekali...jangan tunjuk burung lak...kang kena rampas pula.
dan untuk pengetahuan....status lesen untuk haiwan tempatan pon dah berubah....ada yg tak boleh bela langsung....dan yg dulu boleh bela tapi sekarang kena lesen....contohnya burung pipit...ha ha ha
dendanya pon dah naik...dulu rm10,000....sekarang rm100.000...mak. atau penjara 5 tahun.
Reply With Quote
  #11  
Old 04-04-2011, 09:17 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 9
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Love birds

Quote:
Originally Posted by zul langat View Post
setahu saya semua jenis parrot import kena lesen...melainkan burung budgie dan tiel je tak kena. dan jadi kalau beli...pastikan ada resit...dan mohon kat perhilitan. dan banyak lagi haiwan import yg dan kena lesen...undang2 ni baru lagi...ramai tak tau...jadi untuk kepastian baik tanya kat perhilitan...kalau boleh tunjuk gambar sekali...jangan tunjuk burung lak...kang kena rampas pula.
dan untuk pengetahuan....status lesen untuk haiwan tempatan pon dah berubah....ada yg tak boleh bela langsung....dan yg dulu boleh bela tapi sekarang kena lesen....contohnya burung pipit...ha ha ha
dendanya pon dah naik...dulu rm10,000....sekarang rm100.000...mak. atau penjara 5 tahun.
Ooo macam tu.
Tapi bukan burung LB ni di kategorikan dalam keluarga budgie ke?
Maklum kurang arif dalam bab burung
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #12  
Old 04-04-2011, 10:12 PM
zul langat's Avatar
zul langat zul langat is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 25
Rep Power: 0
zul langat is on a distinguished road
Default Re: Love birds

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Ooo macam tu.
Tapi bukan burung LB ni di kategorikan dalam keluarga budgie ke?
Maklum kurang arif dalam bab burung
LB tak dikategori dlm budgie sis. mereka semua dlm keluarga parrot...kat bawah saya sertakan sedutan berita mengenai lesen berkenan...dan kalau rajin add. le Irwan Fahmy...boleh tanya macam2 hal berkaitan....dia memang pakar hal haiwan. nama dia ada kat fbook saya.



Attention/Pengumuman Akta 686
by Irwan Fahmy Sat Jun 05, 2010 1:12 am

Kepada semua member, sila ambil tindakan segera kerana akta 686 akan dikuatkuasakan tidak lama lagi, sebelum 28 June ini.. Sila beri sokongan petition anda untuk memudahkan kita peminat burung dan lain2 haiwan mendapat surat kebenaran khas yang akan dikeluarkan tidak lama lagi.. Sila rujuk pautan di bawah;

Attention to all member, please take immediate action because Acts 686 will be implemented soon, before 28th of June.. Please support our MBF petition in order to assist us in acquiring the permission letter from Perhilitan.. Please refer to the link below;

viewtopic.php?f=23&t=6034


http://kawananparrotsku.blogspot.com/

Irwan Fahmy
Moderator


Posts: 5555
Joined: Mon Jun 02, 2008 3:31 am
Location: Kangar, Perlis Indera Kayangan/Alor Setar, Kedah Darulaman


yang ni contoh gambar LB.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dogs killed because they were hungry? yet birds rescued as they were underfed? Justice? nurkasih Hall of Shame 36 08-09-2011 04:24 PM
Down With Love June Movies & TV 22 05-10-2010 03:41 PM
Birds Lover alancheah Birds 9 01-18-2009 02:33 PM
I love Cats alancheah Member Introductions 20 08-14-2008 08:40 PM
Love these ads steffy1811 Movies & TV 0 08-06-2008 09:38 AM



All times are GMT +8. The time now is 03:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.