Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > PetFinder Lounge > Coffee Room

Coffee Room Gossip on the latest topics or just mingle around and enjoy the atmosphere!

Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 11-09-2011, 06:56 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 4
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Kalau bab susu kucing tu memang sesetengah kucing memilih kot sama gak mcm anak2 saya tu. Pernah beli yang botol pink tu tapi bila diorang dok bau2 terus blah gitu je... sama gak dalam pencarian susu yg diorang serasi dan suka minum... pening2.... duit jgn ceritalah... susu kucing bukannya murah tapi saya tak rasa membazir sebab saya sedekah kat stray cat. Licin semua.
Pasal bab makan tak habis tu saya tiada jawapan yang pasti untuk awak. Mungkin kena tanya otai kot. Sebab nak kata tak sihat macam tak kot sebab dia still makan kan... biasa kalau kucing sakit dia akan nampak lethagic, menyendiri, tak aktif , kurang makan sangat dan muntah. Kalau demam telinga dia sejuk. Tapi untuk kepastian baik tanya yang pakar.
Si meffy nak bermanja dengan awak kot... tu yang dia ikut. Not sure yang tu. Sebab Sakura pun suka berkepit dengan saya. Bila balik keje tunggu depan sliding door then saya cakap nak gie mandi dan buat ape yang patut dia akan tunggu depan pintu bilik sebab bilik tidur saya satu2 nya bilik dia tak boleh masuk. Other than that memang sentiasa akan ikut saya. Tgok tv, kemas rumah memasak dan apa2 jelah dia kan temankan saya. Tapi takdalah bergesel je... just temankan saya dan mengiaw mcm berbual... saya layan jelah... tak taulah jawapan saya tu menjawab soalan si sakura ke tidak Tapi takdalah mengiaw non stop... certain time je... macam kita berbual tu Cuba awak berbual ngan Meffy tu.. maybe dia nak cube sampaikan sesuatu kot.
Reply With Quote
  #82  
Old 11-10-2011, 10:40 AM
Meffy Meffy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 168
Rep Power: 4
Meffy is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Semalam saya balik pun mcm tu jugak..breakfast x makan sampai berlalat. Saya bagi dia dinner pun makan one or two bites lepas tu dah x nak. This morning saya bagi breakfast cikit sangat...dalam 1 sudu teh baru die makan.

Balik tadi, mata die dah tutup sebelah...nampak merah2 cikit. Saya titikan ubat mata yang dapat kat klinik vet kerajaan. Makan pun sikit dan kali ni, dia kurang active. Jalan pun slow, main pun tak nak. Saya tengok poopoo pun nampak keras...tak macam bentuk yang biasa.

Kucing saya sakit ke? :( Apa harus saya buat?

Last edited by Meffy; 11-10-2011 at 10:48 PM.
Reply With Quote
  #83  
Old 11-11-2011, 03:47 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 4
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by Meffy View Post
Semalam saya balik pun mcm tu jugak..breakfast x makan sampai berlalat. Saya bagi dia dinner pun makan one or two bites lepas tu dah x nak. This morning saya bagi breakfast cikit sangat...dalam 1 sudu teh baru die makan.

Balik tadi, mata die dah tutup sebelah...nampak merah2 cikit. Saya titikan ubat mata yang dapat kat klinik vet kerajaan. Makan pun sikit dan kali ni, dia kurang active. Jalan pun slow, main pun tak nak. Saya tengok poopoo pun nampak keras...tak macam bentuk yang biasa.

Kucing saya sakit ke? :( Apa harus saya buat?
Saya rasa baik awak pergi ke Vet Swasta for 2nd opinion. Explain kat vet tue symptom yang awak mention spt diatas. Kucing awak dah vaksin dan deworm tak? Mintak2 setakat masalah kecacingan je dan bukan sebab jangkitan virus. So, I strongly suggest u to bring si Meffy ke vet ASAP for 2nd opinion.
Pasal kurang selera makan tu... dulu masa Sakura kene jangkitan virus dia kurang makan so vet suggest saya bagi HILL's ID. Food tue blended diet sesuai utk tingkatkan nutrition kucing sakit yang tak nak makan. Awak boleh campur skit ngan air dan bagi guna syringe jika perlu.
Reply With Quote
  #84  
Old 12-04-2011, 11:42 PM
Meffy Meffy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 168
Rep Power: 4
Meffy is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Hi,

Which vets in JB do you send your pets? I sent my kitty to Han Veterinary and Dr Han is quite nice. He charges RM40 for 4-1 vaccination + deworm and no extra cost for consultation. He also provides boarding for cats & dogs at RM15 per day. I asked to see the boarding area. It's basically two 3 tiered cages for cats and dog cages are on the other side of the room away from the cats. Pets that are sick/recovering from surgeries will be placed in a separate area from healthy/boarding pets.

I saw a cat with a badly damaged back leg and Dr Han told me the cat was run over by a car in front of his clinic and he will need to amputate the leg before it was released. The vet also owns two very fat cats that are kept in a two connecting large cages in the front of the clinic. They were sleeping both times I was there There was also a poodle walking around the clinic when I was there and the staff told me it was the clinic's dog. It looked like a rescued pet due to the condition of its coat.

This is just my opinion on this nice clinic

Oh....I need suggestions for cat boarding places. I will be away for a few days during Christmas and need somewhere to board my kitten.

Last edited by Meffy; 12-04-2011 at 11:48 PM.
Reply With Quote
  #85  
Old 12-05-2011, 09:28 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 4
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Hi,

I did read about your cat's problem in a forum. It's good to know that your cat are doing fine now.
As for your question which vet I usually go for my cats is Permas Animal Clinic & Surgery. Dr. Foo is a nice doc as he can diagnosed straight away my cats problem once he sees them. And his treatment really cure them. Where is Dr. Han Clinic? Is it at Larkin area?
But I have an option for spray, neuter & vaccination as there's a government doc who do locum during weekends and his service include home visit which mean he can come to our house by booking with reasonable price. All my cats was neutered & sprayed by him.
He charged me RM30 (latest price - last 4 years he only charged me RM20 for 4 in 1 vaccine) but of course u need to vaccine at least 3 cats per visit. The price include home visit fee. So, I usually combined with my neighbor for vaccination. And for neuter he charged me RM 60 (male) RM100 (female) The fee include home visit fee & antibiotics.
Reply With Quote
  #86  
Old 12-05-2011, 09:49 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 4
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

I really can't suggest any boarding place for you as I had bad experience for it. Once I did sent my cats for boarding to a well known boarding place which I assumed that their service should be a pro one but sadly it's other way. They strictly said that all cats should be vaccination, free from flea, skin disease and for sure should be healthy which all my cats pass their criteria. When i come to fetch my cats, they are in poor condition and my cats look very distressed. Since that time onwards I'll bring along all my cats when I went back to my hometown. I am lucky as all of them really love travel by car and they will book their favorite spot such as the font seat & arm rest
When I had to go for outstation for 2-3 days I'll just leave them at home with enough kibbles & 2 big litter box. As for leaving them for a week or so for holiday my neighbor will take care their food & litter and so did the other round when my neighbor go for a long holiday I'll take care of her cats. At least my cats will protect my house when I'm not at home
Reply With Quote
  #87  
Old 12-05-2011, 11:38 PM
Meffy Meffy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 168
Rep Power: 4
Meffy is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Hi Kak Milo,

Yup...die da okay skarang and very naughty Dah 2 hari berturut kena gigit sebab die suka buat serangan hendap especially attack kaki orang.

Is it Global Pets? I have considered boarding my cat there too because they only charge RM10 per day but if that's the case then I have to find another place. Which branch did you go?

If I have cat-loving neighbors like you then I never have to worry about leaving my cat alone So far, the longest I left her alone is 2 nights. That time she was about 2 months old. Now if I leave her I don't know what will happen to my house when I come back

Dr Han clinic is at Taman Molek about a few doors away from RHB bank.
Reply With Quote
  #88  
Old 12-11-2011, 08:55 PM
milocute's Avatar
milocute milocute is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Location: JB, Johore
Posts: 99
Rep Power: 4
milocute is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
Guys...
Saya baru balik dari Permas Animal Hospital untuk buat vaccine n deworm Cheezy, terlanjur tu saya suruh Dr Foo check telinga Cheezy yang selalu dia garu bagai nak gila sampai berdarah, terkejut saya apa yang ada dalam telinga dia...mak aihhh...mengemit2 mites dia, so dr bersihkan telinga n bagi ubat telinga. Total charge Deworm RM5 + Vaccine RM40 + Cuci Telinga RM10 + Ubat Earmites Oridermyl RM40 =RM95.00

Dr. Foo very nice n friendly...n handle Cheezy wif care...
Meffy,

Had been reading your problem in one of the thread ... and I suddenly remembered our Yan ( a Johorean member ) had come up with this issue. Hopefully it can help u. Good luck.


PS:
Sorry, I'm not an IT person so I don't know how to transfer this thread to the other thread and if you scroll back this thread she even attached photos during the treatment and the medicine.
Reply With Quote
  #89  
Old 03-19-2012, 01:35 PM
linda linda is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Rep Power: 0
linda is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
X yah majuk2 Tihah...Im always here...Akak bawak Cheezy pegi grooming kat tmn scientex tu nama dia Ila, mandi,potong kuku, cuci telinga kena RM30 okay ke tu...adik tu peramah dia bagi tips cara mandi, cuci telinga n potong kuku yang betul...2nd time mandi buat sendiri.
Klinik kat sebelah root mastiff tu ye, tuhari akak pergi dia tutup or ingatkan dah tutup terus sb nampak banyak sampah kat depan klinik dia...
Bob...awak guna nama Yan ye...hihihi ...ya ya jek tokey tu entah kenal nama Yan atau tidak tapi baguz ek Bob sebut nama Yan terus dia bagi jugak...kakakaka...yang Bob confident jek kalau sebut nama Yan boleh dapat discount...Kelmarin pun beli kat sana lagi sementara tunggu stok Tiha.
yuhuuuu saya baru kat sini leh tau x kat tmn scientex tu jln apa dan apa nama kedai yer..kalau ada contact no lg baik...hihihihhi
Reply With Quote
  #90  
Old 04-07-2013, 11:52 AM
glee's Avatar
glee glee is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 28
Rep Power: 0
glee is on a distinguished road
Default Re: Johorean Petfinder Forumers...

Quote:
Originally Posted by YanAlberto View Post
X yah majuk2 Tihah...Im always here...Akak bawak Cheezy pegi grooming kat tmn scientex tu nama dia Ila, mandi,potong kuku, cuci telinga kena RM30 okay ke tu...adik tu peramah dia bagi tips cara mandi, cuci telinga n potong kuku yang betul...2nd time mandi buat sendiri.
Klinik kat sebelah root mastiff tu ye, tuhari akak pergi dia tutup or ingatkan dah tutup terus sb nampak banyak sampah kat depan klinik dia...
Bob...awak guna nama Yan ye...hihihi ...ya ya jek tokey tu entah kenal nama Yan atau tidak tapi baguz ek Bob sebut nama Yan terus dia bagi jugak...kakakaka...yang Bob confident jek kalau sebut nama Yan boleh dapat discount...Kelmarin pun beli kat sana lagi sementara tunggu stok Tiha.
salam
saya bukan baru di petfinder..tapi baru di pasir gudang
yg diperkatakan ni ...kat mana ni eh?
Reply With Quote
  #91  
Old 09-03-2013, 06:30 PM
angellina angellina is offline
Animal Lover
 
Join Date: Sep 2013
Location: pasir gudang johor bahru
Posts: 4
Rep Power: 0
angellina is on a distinguished road
Smile Re: Johorean Petfinder Forumers...

Salam saya angel baru je join petfinder dan baru beli anak kucing 2hari lepas ..
Nak tanya skit kat mane nk grooming kan kitten eh ? Ralph baru umur 2 bulan .. Vacin pon belum lagi ..
Tq
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hi to all pet rescuers and forumers Dongdong86 Member Introductions 8 12-26-2011 05:44 AM
Minta Tolong Sikit All Forumers June Coffee Room 46 07-20-2010 01:46 AM
Today is a day for Celebration PetFinder 1st Anniversary and DIMB PetFinder Awards. dog is my buddy Events 10 04-27-2009 01:10 AM



All times are GMT +8. The time now is 07:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.