Facebook Twitter
Save Homeless Animals with your Facebook / Blog!

  
  Home   Find A Pet    Forum   Visual Map   Mobile   Medical Fund   WAGazine
|           

Go Back   PetFinder.my > The Animal Corner > Cats & Kittens

Cats & Kittens General information and discussions on taking care of your feline buddy

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-09-2012, 03:46 PM
alia16atiqah alia16atiqah is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Rep Power: 0
alia16atiqah is on a distinguished road
Default Can anyone help me transfer my cats from kl to penang ?

Salam . I need to transfer my cats from kl to penang . Last date ialah 13.2.2012 ni . Tolong lah . If siapa2 tahu any company yg ade buat service to move cats , boleh reply kat sini . Sy harapkan bantuan anda semua .
If anybody here nak pergi penang on 13th , boleh tak me and my cats tumpang ?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-10-2012, 08:10 AM
affa affa is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 12
Rep Power: 0
affa is on a distinguished road
Default Re: Can anyone help me transfer my cats from kl to penang ?

u sen by bus..u cari any bus ke pineng.u bayar duit kopi kt driver then u tmpngkan kucen u la..tp make sure u ltk dlm carrier la coz xde sape nk tolong jage kucin u.than u ask some1 tunggu kt pineng 2 pick up ur cat...wat breed ur cat ye? tkt lawo sgt xsmpai kucen u t.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2012, 09:06 AM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 10
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Can anyone help me transfer my cats from kl to penang ?

Quote:
Originally Posted by alia16atiqah View Post
Salam . I need to transfer my cats from kl to penang . Last date ialah 13.2.2012 ni . Tolong lah . If siapa2 tahu any company yg ade buat service to move cats , boleh reply kat sini . Sy harapkan bantuan anda semua .
If anybody here nak pergi penang on 13th , boleh tak me and my cats tumpang ?
Salam....

You boleh bawa kucing you naik flight.
Tak payah apply permit kalo terbang dalam Semenanjung Malaysia.
Masa check in bagitau je yang you bawa kucing.
Pastikan kucing tu di dalam pet carrier.
Just bayar RM10.00 untuk setiap kilo e.g. kalo berat kucing you 5 kg jadi pembayaran ialah RM50.00.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
  #4  
Old 02-11-2012, 08:35 AM
aldot aldot is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 23
Rep Power: 0
aldot is on a distinguished road
Default Re: Can anyone help me transfer my cats from kl to penang ?

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam....

You boleh bawa kucing you naik flight.
Tak payah apply permit kalo terbang dalam Semenanjung Malaysia.
Masa check in bagitau je yang you bawa kucing.
Pastikan kucing tu di dalam pet carrier.
Just bayar RM10.00 untuk setiap kilo e.g. kalo berat kucing you 5 kg jadi pembayaran ialah RM50.00.
Hi,

Ini untuk AirAsia or MAS?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-27-2012, 12:04 AM
Abdul Azeez Abdul Azeez is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 19
Rep Power: 0
Abdul Azeez is on a distinguished road
Default Re: Can anyone help me transfer my cats from kl to penang ?

Quote:
Originally Posted by aldot View Post
Hi,

Ini untuk AirAsia or MAS?

Untuk MAS, AirAsia tak ada service untuk haiwan.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-19-2012, 02:59 PM
Bidadari 79 Bidadari 79 is offline
Animal Lover
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 1
Rep Power: 0
Bidadari 79 is on a distinguished road
Default Re: Can anyone help me transfer my cats from kl to penang ?

Quote:
Originally Posted by Felix The Cat View Post
Salam....

You boleh bawa kucing you naik flight.
Tak payah apply permit kalo terbang dalam Semenanjung Malaysia.
Masa check in bagitau je yang you bawa kucing.
Pastikan kucing tu di dalam pet carrier.
Just bayar RM10.00 untuk setiap kilo e.g. kalo berat kucing you 5 kg jadi pembayaran ialah RM50.00.
Kalau saya nak bwk kucing naik flight katalah dari kl ke perlis, saya x perlu apply permit, kucing x perlu divaksin, tak perlu surat dr jab haiwan n, kucing x perlu dikuarantin n x perlu apa2 dokumen pun kecuali kucing saya, saya n carriage yg bersesuaian utk kucing? tq...
Reply With Quote
  #7  
Old 03-19-2012, 05:09 PM
Felix The Cat's Avatar
Felix The Cat Felix The Cat is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,339
Rep Power: 10
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Re: Can anyone help me transfer my cats from kl to penang ?

Quote:
Originally Posted by Bidadari 79 View Post
Kalau saya nak bwk kucing naik flight katalah dari kl ke perlis, saya x perlu apply permit, kucing x perlu divaksin, tak perlu surat dr jab haiwan n, kucing x perlu dikuarantin n x perlu apa2 dokumen pun kecuali kucing saya, saya n carriage yg bersesuaian utk kucing? tq...
Yup... tak payah apa apa permit, tak perlu di vaksin (tapi elok di vaksin untuk menjamin kesihatan kucing awak), tak payah surat dari Jabatan Haiwan dan sebagainya, tak akan di kuarantin.

Yang perlu, pastikan kucing anda adalah dalam carrier yang khas untuk kucing. Pastikan carrier tu kukuh dan boleh di kunci. Masa beli tiket, inform pihak MAS you akan bawa live animal masa travelling. Masa check in baggage, inform counter clerk. Tu je.
__________________

Felix The Cat - Dee wonderful wonderful cat!
http://felixthecats.weebly.com
http://livinginmyworld-phyllis.blogspot.com/
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pet delivery/transfer stella Cats & Kittens 8 02-09-2012 03:59 PM
3 kittens for adoption (Base of Penang Hill, Penang) dcsy Rescuers & Fosterers 0 12-27-2011 01:07 PM
Adopters needed urgently for cats in penang crizlai Rescuers & Fosterers 0 10-26-2009 02:27 AM
Interview SPCA Penang at Dog event at Penang dog is my buddy Animal Organizations & Societies 0 05-03-2009 07:47 PM
Cats 101 : Getting Your First Cat - Part 5 All-Important Scratching Needs of Cats ashleywong Cats & Kittens 0 10-14-2008 10:58 PM



All times are GMT +8. The time now is 06:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Sign Up
Find A Pet
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Link To Us
Contact Us
Facilities
Discussion Forum
Medical Fund
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Directory
Mobile
iPhone & iPod App
Android App
BlackBerry App
Mobile Website

Social Media
Facebook
Twitter
Others
Advertising
Events
Ambassador
Members
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my, 2008 - 2012. All rights reserved.