Go

Go Back   PetFinder.my > Pet Welfare, Rescue & Adoption > Rescuers & Fosterers

Rescuers & Fosterers For rescuers and fosterers, the true heroes of PetFinder.my

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-29-2010, 01:11 AM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default 3 cat DLH & Semi to let go

Lyn ade beberapa kucing yang ingin diberi for adoption hanya kepada org tertentu yg akan di tapis shj. Ingin mengurangkan bilangan kucign yg ada . Sengaja tidak add profile diorg di pet for adoption sbb takut ramai sgt yg msg nanti.
Reason to let go : Nak concentrate dgn kucing2 yg selebihnya.. Skang busy sket, sbb rumah jauh dr tempat kerja, selalu kena o/time n outstation..takde sape nak jaga diorg :-( . mmg sedih nak letgo sbb dah lama bela tp lebih memikirkan kebajikan diorg. mungkin dgn owner baru lebih terjamin..

Ni yg pertama
nama - Iyen
sex - female( neutered )
umur : 1 tahun 2 bulan kot..
habit : suka kacau ciyam
pengeras : cat litter 10ltr




Yang ke-2
Nama - ciyam
sex - female( neutered )
umur : 1 tahun 2 bulan (sibling with Iyen)
habit : suka kacau Iyen, , suka jilat bulu & garu2 walaupun takde kutu.
pengeras : cat litter 10ltr



Yang ke-3
Nama - tan tan
sex-male (un-neuter)
umur : 10 bulan or 11 la..( almost 1 year jugaklah kot..)
habit : kuat makan..kuat poo poo .. :)
pengeras : cat litter 10ltr & 7.5kg b/wood



yang berminat sila PM dan cerita tetang diri sendiri dahulu.. kelebihan terutama kepada yg tidak byk kucing di rumah , dan always update tentang diorg kpd lin . (sorilaa kalao terasa mcm nak kena interview kerja plak yer..) . smlm tak sempat nak taip pjg2 sbb mata dah takleh tahan ngadap pc..

Lupa plak..

Self collect at kajang ..near saujana impian ( kalau confirm nanti sy bg maps)

TQ.
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam

Last edited by Lyn_Cat; 01-29-2010 at 02:01 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-29-2010, 08:21 AM
binbin's Avatar
binbin binbin is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Oct 2008
Location: AmPunk....
Posts: 365
Rep Power: 13
binbin is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

comel2 semua....takde ke sape2 nak ni?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 01-29-2010, 09:04 AM
xzacx's Avatar
xzacx xzacx is offline
Animal Lover
 
Join Date: Nov 2009
Location: Berpijak di bumi nyata
Posts: 23
Rep Power: 0
xzacx is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

suka ayat yg last tu.... macam nak gi interview keja.....
Reply With Quote
  #4  
Old 01-29-2010, 09:19 AM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

hi..
im interested with da ke-3 tu..
already pm u..thnx..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...

Last edited by angelicdevil; 01-29-2010 at 09:27 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-29-2010, 09:21 AM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

Quote:
Originally Posted by xzacx View Post
suka ayat yg last tu.... macam nak gi interview keja.....
btul la... ada rse cm nk mintak kj jgk...
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #6  
Old 01-29-2010, 11:45 AM
yana_lyn yana_lyn is offline
Animal Lover
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 24
Rep Power: 0
yana_lyn is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

hi lyn...sy berminat dgn kucing awak yg ke-3 tu..FYI, wat masa skrg ni sy memerlukan seekor kucing dewasa coz nk dijadikan peneman buat kucing sy kt umah...hope u dpt bg consideration,for more details,u bleh tgok my profile ye.TQ
Reply With Quote
  #7  
Old 01-29-2010, 02:55 PM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 12
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

kak linda,yang putih tu sedara sepapat dengan ogy ke??cbe akak tgk the latest pic ogy,mke lebih kurg je...
Reply With Quote
  #8  
Old 01-29-2010, 03:02 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
kak linda,yang putih tu sedara sepapat dengan ogy ke??cbe akak tgk the latest pic ogy,mke lebih kurg je...
bukan.. sedara lain tu ..takde kena mengena.... tu sedara ngan mimie..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #9  
Old 01-29-2010, 03:26 PM
hakeem hakeem is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 70
Rep Power: 12
hakeem is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

tan-tan mcm nick ler...heheheh...

********mas,kalau ada yg female...roger2 ek...nak cukupkan kuota (tak nak ckp sbg pengganti sbb dulu maya pun pengganti dania..alih2 dia pergi jugak...huwaaaa)
Reply With Quote
  #10  
Old 01-29-2010, 03:32 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

Quote:
Originally Posted by hakeem View Post
tan-tan mcm nick ler...heheheh...

********mas,kalau ada yg female...roger2 ek...nak cukupkan kuota (tak nak ckp sbg pengganti sbb dulu maya pun pengganti dania..alih2 dia pergi jugak...huwaaaa)
macam..jer... tp takde kena mengena pun.. keturunan pun lain2 ni..
insyallah.. kalao ade yer hakeem.. kat umah pun byk jantan jer .. dulu byk betina.. skang da terbalik kot plak... yg ade betina pun dah neutered. cuma ade mimie jer yg belum neutered. Lulu mak kepada ogy dah hilang plak..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #11  
Old 01-29-2010, 03:35 PM
hakeem hakeem is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 70
Rep Power: 12
hakeem is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

aiyak..camner leh ilang...ada yg kidnap kot....lainkali...jgn bg diorg roaming free sgt mas....huhuhu....penat lelah kita bela..sesenang je org nak rembat nanti....
Reply With Quote
  #12  
Old 01-29-2010, 03:39 PM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

i dh reply ur pm..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #13  
Old 01-29-2010, 03:49 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

Quote:
Originally Posted by hakeem View Post
aiyak..camner leh ilang...ada yg kidnap kot....lainkali...jgn bg diorg roaming free sgt mas....huhuhu....penat lelah kita bela..sesenang je org nak rembat nanti....
ntah hilang kena kidnap ke..? hilang sbb mati ke.. atau hilang sbb kena kejar anjing sampai tatau nak jln balik ke tatau lah plak .. kalao kena kidnap mcm tak logik, sbb kucing tu antisosial,.. kalo org lain dtg dekat jer.. dia dah cabut awal2. tatai mana tau kot2 ade org yg tererr tangkap dia.. plak tu masa tu dia tgh pregnant plak tu... takpelah.. takde rezeki.. dah dekat 2 bulan dia hilang ..
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #14  
Old 01-29-2010, 09:17 PM
azraf azraf is offline
Cat Lover
 
Join Date: Nov 2008
Location: Seksyen 30, Shah Alam
Posts: 273
Rep Power: 13
azraf is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to azraf
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

Alamak, comel-comel la.... Hmm, cepat-cepat.. pilih-pilih...
Reply With Quote
  #15  
Old 01-29-2010, 09:47 PM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

Quote:
Originally Posted by azraf View Post
Alamak, comel-comel la.... Hmm, cepat-cepat.. pilih-pilih...
heeeeee.. promote nampak.. takde komisen tau..... :)
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
  #16  
Old 01-29-2010, 10:22 PM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

Wah! Kiut miut semuanya. No 1 kiut, no 2 kiut & no 3 pun kiut. Ikut tamak ati, nak je semua tu. Tp cukup la yg 2 kat rumah ni. Byk2 tak terjaga pulak
Reply With Quote
  #17  
Old 01-30-2010, 10:19 AM
naq1989 naq1989 is offline
Cat Lover
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sg Besi,K.L
Posts: 267
Rep Power: 12
naq1989 is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to naq1989
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

nasib baik akak post kat sini,kalau post kat listing,mesti ramai yang yang nak ambil,terutamanya yang ada tujuan jahat(breeding,jual balik)..kalau kat sini sekurangnya akak dah saling mengenali...sy pernah tengok hari tu,ada org tu sanggup create berkali2 profile,tp guna no phone yang sama,semata2 nak adopt kucing,tak habis2 menipu...
Reply With Quote
  #18  
Old 01-31-2010, 04:08 AM
Suhaimy Suhaimy is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 532
Rep Power: 12
Suhaimy is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

Quote:
Originally Posted by naq1989 View Post
nasib baik akak post kat sini,kalau post kat listing,mesti ramai yang yang nak ambil,terutamanya yang ada tujuan jahat(breeding,jual balik)..kalau kat sini sekurangnya akak dah saling mengenali...sy pernah tengok hari tu,ada org tu sanggup create berkali2 profile,tp guna no phone yang sama,semata2 nak adopt kucing,tak habis2 menipu...
Sy cadangkan buat je agreement bertulis & persetujuan utk buat lawatan ke rumah 2 @ 3 bulan sekali. Huhu! . Kalau risau org breed, buat je la syarat utk zass @ zass je dulu
Reply With Quote
  #19  
Old 02-01-2010, 09:36 AM
angelicdevil's Avatar
angelicdevil angelicdevil is offline
[dun wake my devil side]
 
Join Date: Apr 2009
Location: currently: Cheras, KL
Posts: 189
Rep Power: 12
angelicdevil is on a distinguished road
Send a message via Yahoo to angelicdevil
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

tan-tan~ huhu..
__________________
...true LOVE is not LOVIng a PERFECT person, but LOVIng an imPERFECT person PERFECTly...
Reply With Quote
  #20  
Old 02-01-2010, 10:32 AM
Lyn_Cat's Avatar
Lyn_Cat Lyn_Cat is offline
LeenMaF|a
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 505
Rep Power: 13
Lyn_Cat is on a distinguished road
Default Re: 3 cat DLH & Semi to let go

nampak mcm tan tan lebih laku berbanding ciyam dan iyen, lin juga dpt msg suh letak lebih lagi gambar tan tan.. so , ni tambah lagi 2 pic tan tan.... :)
saja letak nama tan tan sbb masa tu tatau nak pikir nama apa.. sbb dia jantan...so letak nama tan tan.. :)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Photo0207.jpg
Views:	90
Size:	49.9 KB
ID:	8819   Click image for larger version

Name:	Photo0209.jpg
Views:	80
Size:	29.2 KB
ID:	8820  
__________________
My Albums....
Didie Zidane ~ Snowbell~ Chiko ~ Kembang ~ Comel ~
Yam
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Beautiful Semi-Long Hair For Adoption blackie007 Rescuers & Fosterers 9 10-13-2009 03:06 PM


All times are GMT +8. The time now is 02:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.