Go

Go Back   PetFinder.my > Reviews, Notices & Stories > Pet Products & Services > Pet Food

Pet Food List and review pet food here

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-10-2010, 12:26 AM
origin origin is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 75
Rep Power: 11
origin is on a distinguished road
Default WET FOOD BRAND 'KUCINTA' : Jual kat mana??

Salam,
I nak tanya, ada sesapa tau kat mana ada jual wet catfood dlm tin jenama 'KUCINTA'?? Tin dia warna hijau dgn gambar persian flatface putih.
Di pasarkan oleh TC Boy marketing (yg brand snappy tom tu).

Sebenarnya i beli masa gi Pet World 2010 kat Midvalley Megamall dua minggu lepas. Memang cari2 canned wetfood utk kucen i yg baru bersalin ni, byk offer spt : jenama Qiut, snappy tom dll yg dijual 4 tin 400g RM10 je tp sayang utk premium wet catfood hanya Natural Balance je yg ada. Lepas beli Natural Balance tu ternampak plak brand 'KUCINTA' ni dijual pd harga offer 5 tin 400g RM10 je, so i beli la.
I pernah beli pelbagai brand wetfood spt Qiut, Smarthead, snappy tom, Whiskas dll tapi cat i tak brapa suka coz kandungan jel nya agak byk, dlm 30%. Brand 'KUCINTA' ni, especially yg perisa sardin & ayam, kandungan jelnya sket dlm 5% je and cat i suka giler.
I tengok2 kat 2,3 petshop dan Hypermarket tesco & carrefour tp tak jual la.
So, kalau sesapa ternampak or tau katne jual pls bgtau ye.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-12-2010, 04:39 PM
oni hatamah's Avatar
oni hatamah oni hatamah is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sering Ukay
Posts: 228
Rep Power: 12
oni hatamah is on a distinguished road
Default Re: WET FOOD BRAND 'KUCINTA' : Jual kat mana??

Dik

wet food KUCINTA tak perasan pun tapi kalau kibbles ada jual kat petshop di bukit antarabangsa, nanti la kalau terlalu nanti akak tengok, kalau kalau ada. ok ke makanan ni.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-12-2010, 09:26 PM
thini thini is offline
PetFinder Guru
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 400
Rep Power: 11
thini is on a distinguished road
Default Re: WET FOOD BRAND 'KUCINTA' : Jual kat mana??

tak perasan pulak brand ni.. Okay ker? My cats memilih sikit when it comes to wetfood, either royale feast or frisian kecik tuh or ikan ebus.. the rest, bau2..jalan.. sighhhhh
Reply With Quote
  #4  
Old 07-13-2010, 10:15 AM
origin origin is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 75
Rep Power: 11
origin is on a distinguished road
Default Re: WET FOOD BRAND 'KUCINTA' : Jual kat mana??

OK ke tak, i tak tau la tapi cats i suka giler. Tengok ingredients, ok je.
Sebelum ni macam2 brand (bukan premium la) spt Qiut, Snappy Tom, Whiskas dll i bagi makan, semuanya tak pernah abis makan. Letak makanan tu, separuh pon tak abis especially yg jelli part. Lepas tu bg brand premium 'Natural Balance', cats i suka tp poket i plak tak brapa suka coz hargany RM5++ utk 1 tin 180g.
Bila bg makan brand 'kucinta' ni, laju je cats i makan... licin. Harga ok, lebe kurg RM3 utk 1 tin 400g.
Yg jelas perbezaanya ialah kandungan jeli yg cats i tak suka tu dlm brand 'kucinta' ni jauuh kurang banding ngan brand2 non-premium yg i sebut tadi.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-15-2011, 09:23 AM
irenelance irenelance is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 64
Rep Power: 10
irenelance is on a distinguished road
Default Re: WET FOOD BRAND 'KUCINTA' : Jual kat mana??

selain kucinta n natural balance..brand apa yg bgs utk wet food yek..takut tersalah bagi nnti timbul mslh kesihatan pulak..my kitties are both 2 months now..i prefer to give the wet food..kibbles just snack in between meals..tu pn dorg mkn x byk sgt
Reply With Quote
  #6  
Old 03-15-2011, 08:05 PM
origin origin is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 75
Rep Power: 11
origin is on a distinguished road
Default Re: WET FOOD BRAND 'KUCINTA' : Jual kat mana??

All depend on money... All the premium brands wet cat food are good : Royal Canin, Evo, Natural balance but they're very costly...1 pack of 85g pack Royal canin cost Rm5.00, 1 can 380g of Evo cost Rm9.90! 85g is for 1 cat per meal so can you afford it??
Reply With Quote
  #7  
Old 03-16-2011, 01:55 PM
irenelance irenelance is offline
PetFinder Buddy
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 64
Rep Power: 10
irenelance is on a distinguished road
Default Re: WET FOOD BRAND 'KUCINTA' : Jual kat mana??

yup it is costly..but slalu nya i bg cmpur kibbles n my boys mmg bselera sgt berbndg mkn kibbles je..i thot masa dorg kitten i mix wetfood with kibbles then gradually kurgkan portion wetfood as they grow older..betul ke cara saya ni? pls advise
Reply With Quote
  #8  
Old 04-06-2011, 03:58 PM
ridz ridz is offline
Animal Lover
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 17
Rep Power: 0
ridz is on a distinguished road
Default Re: WET FOOD BRAND 'KUCINTA' : Jual kat mana??

Quote:
Originally Posted by origin View Post
Salam,
I nak tanya, ada sesapa tau kat mana ada jual wet catfood dlm tin jenama 'KUCINTA'?? Tin dia warna hijau dgn gambar persian flatface putih.
Di pasarkan oleh TC Boy marketing (yg brand snappy tom tu).

Sebenarnya i beli masa gi Pet World 2010 kat Midvalley Megamall dua minggu lepas. Memang cari2 canned wetfood utk kucen i yg baru bersalin ni, byk offer spt : jenama Qiut, snappy tom dll yg dijual 4 tin 400g RM10 je tp sayang utk premium wet catfood hanya Natural Balance je yg ada. Lepas beli Natural Balance tu ternampak plak brand 'KUCINTA' ni dijual pd harga offer 5 tin 400g RM10 je, so i beli la.
I pernah beli pelbagai brand wetfood spt Qiut, Smarthead, snappy tom, Whiskas dll tapi cat i tak brapa suka coz kandungan jel nya agak byk, dlm 30%. Brand 'KUCINTA' ni, especially yg perisa sardin & ayam, kandungan jelnya sket dlm 5% je and cat i suka giler.
I tengok2 kat 2,3 petshop dan Hypermarket tesco & carrefour tp tak jual la.
So, kalau sesapa ternampak or tau katne jual pls bgtau ye.

i gave my cat Qiut wetfood during the process of recovery when they were spayed and neutered as advised coz i dunno anything dbkl klinik kembiri asked me to buy..about a week or so,i can't see any jelly inside haha..lupa nak tgk ingredient
__________________
it feels great to have you in my house
Reply With Quote
  #9  
Old 02-23-2012, 05:17 PM
IDOL.PETS.MEAL IDOL.PETS.MEAL is offline
Animal Lover
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
Rep Power: 0
IDOL.PETS.MEAL is on a distinguished road
Default Re: WET FOOD BRAND 'KUCINTA' : Jual kat mana??

Saya menjual wet food brand "kucinta".
Boleh hubungi saya pada nombor 016 741 3974
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	kucinta 5 TEL.jpg
Views:	261
Size:	67.5 KB
ID:	11399  
Reply With Quote
  #10  
Old 12-28-2012, 06:01 PM
fabianedg fabianedg is offline
Animal Lover
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 6
Rep Power: 0
fabianedg is on a distinguished road
Smile Re: WET FOOD BRAND 'KUCINTA' : Jual kat mana??

Halo, my name is Lina. I am selling kucinta cat food. Cheap. 3 tin for RM10.
If u are interested sms/ call me 014-3254173.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ada siapa2 nak jual DLH cat? RyokoDeIcchi Cats & Kittens 40 06-28-2010 03:26 PM
Berhati-hati: Penjual yang tak beretika syamry dari bangi, kl post jual terbaru kitten bernama burn yeop20an General Discussion 29 12-27-2009 04:58 PM
lets talk bout ur fav brand 4 kidz ( shirt,shuz,sandal,etc) booboo Coffee Room 36 12-05-2009 02:06 AM
.:: What Brand & Model Are You Using? ::. BabyZee Tech Lounge 25 06-10-2009 05:41 PM


All times are GMT +8. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
 

Main Site
Home
Advertising
Sponsored Listings
Sign Up
Find A Pet
Share & Save Lives
About PetFinder.my
Terms & Conditions
Freebies / Starter Pack
Report Animal Abuse
Contact Us
Facilities
WAGazine
Discussion Forum
Medical Fund
Pet Food, Toys & Products
Cuteness Meter
Central News Portal
Visual Map
Knowledge Library
Microchip Directory
FurryCards
Mobile
iPhone & iPod App
Android App

Social Media
Facebook
Twitter
KindMeal
Meat-Free Dining
Meal Deals
Kind Moments
Delicious Menu

Others
World Animal Day Contest
Digi iPhone Contest
East Coast Flood Relief
It's Pawssible
Freebies
Online Store
Discussions
Blacklists & Scams



Copyright © PetFinder.my. All rights reserved.